БЛС е против намаляване цените на клиничните пътеки

Ще се влоши качеството на услугата, персоналът ще се демотивира
26 май 2015 16:47, Анисия Иванова
2
БЛС е против намаляване цените на клиничните пътеки
Снимка: архив Булфото

Българският лекарски съюз (БЛС) е категорично против намаляването на цените на клиничните пътеки. Това съобщиха от съсловната организация по повод заявеното вчера намерение от страна на управителя на НЗОК за предстоящи преговори с БЛС за намаляване на цените на клиничните пътеки поради отчетен завишен обем на извършена от болниците дейност.

Още по темата

От съсловната организация припомнят, че от края на миналата година са предупредили, че в бюджета на НЗОК ще се появи дефицит от 150-200 млн.лв. Намаляването на цените на клиничните пътеки ще доведе до повишаване на обема на болнична дейност, а то от своя страна - до намаляване на качеството на здравните услуги.

Това ще демотивира медицинския персонал, няма да бъде и в полза на пациентите, допълват от БЛС. Ако в някои болници от страната е регистрирано изключително завишаване на обема дейност, би трябвало НЗОК и Изпълнителна агенция "Медицинският одит" да упражнят съответния контрол.

Неприемливо за БЛС е "единични случаи да послужат като общ знаменател, водещ до наказание за всички болнични заведения".
 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЛС само така си дрънкат да сте видели някакъв резултат да е повишено заплащането съобразно мин.работна заплата -не е .Увеличават се стойностите само на определени кл.пътеки-тези от чието увеличение имат полза .БЛС си остана една номенклатурна структура чиято последна грижа е лекарското съсловие
1
0
 
0
 
! Отговори
Skorchev преди 7 години
Ostavashe i da ne sa protiv.