Могат ли татуировките да предпазят от инфекции?

Става дума за обичайните инфекциозни заболявания
27 мар 2016 13:56,
7
Могат ли татуировките да предпазят от инфекции?
Изтоник: Reuters, архив

Татуировките биха могли да укрепят имунната система, като по този начин помагат в борбата срещу обичайните инфекциозни заболявания, твърдят изследователи. Те допълват, че ефектът е видим при наличие на няколко татуировки. 

Макар повече от хората, които получават татуировка, да не страдат от някакви здравословни усложнения, някои може да получат алергична реакция или кожна инфекция. Освен това, ако се използва замърсено оборудване, има риск от инфектиране с различни болести, включително хепатит B и C.

Според д-р Кристофър Лин от Университета на Алабама в Тускалуза, САЩ, татуировките могат и да донесат ползи за здравето, като помогнат в борбата с настинките и други обичайни инфекции. 

За целите на своето проучване изследователите набират 29 доброволци, които са на възраст между 18 и 47 години. Всички участници получават татуировки по време на едно от трите проучвания, чиито фокус е насочен към татуирането. Те са проведени в периода между май и декември през 2012 г.

Повече за връзката между татуировките и инфекциите може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жал ми е за татуираните хора, цял живот ще са жигосани.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това британските учени ли го установиха?
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се, че могат, но съм чувал, че герданите с мъниста са по-ефективни.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Могат ли татуировките да предпазят от инфекции?А могат ли инфекциите да предпазят от татуировки?Учените от БАН са на път да направят световно откритие!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-голяма простотия не бях чел. А и в проучването са участвали само 29 души. Изключително! А колко инфекции се получават след тату и пиърсинг не е истина! Да не говорим, че татуировката е като белег и влиеи информационно на организма. За това нито дума...
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се татуираш е отвратително. Преди години само пандизчии и роми имаха татуировки и то някакви *** - имена на бройктие им от типа на "Пена", "Бони" и т.н. Модата за татуиране е просто мода. Да не говорим, че после повечето си носят татуировките до гроб, незавимо дали им харасват или не.