Здравословните ползи на куркумата

Куркуминът потиска повишаването на кръвната захар
3
Здравословните ползи на куркумата
Снимка: pixabay.com

Куркумата е подправка, която от древността се използва като алтернативен метод на лечение. Традиционно куркумата е част от китайската и индийската народна медицина като нейните здравословни ползи са се доказали през вековете и са неоспорими и до днес.

Освен това куркумата е естествен оцветител на храни и ястия, което я прави още по-желана съставка. Етеричните масла в куркумата имат невероятни свойства, които въздействат цялостно на тялото и подобряват здравословното състояние на косата и кожата.

При хронично възпаление и болки

Куркумата помага при хронични възпалителни процеси в тялото и болки, причинени от тях. Това я прави идеално средство при ревматоиден артрит, полиартроза на ставите, както и други хронични възпаления.
Тя има силни противовъзпалителни свойства, което я прави идеална дори при грип и настинка.

Помага дори при депресия

Изследователи от Индийския медицински колеж установили при проучване, че куркуминът контролира хормоните на стреса, които причиняват депресия. Според учените този ензим дори може да конкурира химически създадените лекарства срещу депресия. Неговата мощ е съизмерима с тази на антидепресантите.

Затова куркумата е по-добрият вариант – хем лекува депресията, хем е природен продукт, който влияе цялостно на организма.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
индокитаец преди 8 години
Чак сега разбрах защо индийците и китайците са най здравите нации в света !
2
6
 
6
 
! Отговори
кур-кумата преди 8 години
От къде идва названието на тази подправка ( ***-кумата) и само за кумата ли става въпрос или и за кумицата ?Ние защо пренебрегваме таз традиционна от векове българска подправка - нашите баби и дядовци не са сядали на масата без нея , затова са били толкоз здрави и дълголетни ! Михаел4е ,как върви килото куркума на едро при чорбаджиите ти ?
1
1
 
7
 
! Отговори
Ивелин преди 8 години
Много успешно намалява кръвната захар при диабет и ROTINAL, повече инфо има на rotinal-bg