Знаете ли, че... Жените губят повече коса през есента?

Според суеверие, улавянето на падащи есенни листа носи късмет
20 сеп 2016 09:44, Михаела Лазарова
1
Знаете ли, че... Жените губят повече коса през есента?
Снимка: freeimages

Мислейки за отминалото лято, готови или не, трябва да посрещнем есента. Един красив сезон, изпълнен с толкова цветове, ухание на канела и печена тиква и може би малко меланхоличен. Днес от рубриката на Az-jenata.bg "Знаете ли, че...?" споделяме някои цветни факти за есента.

Според учени през есента нивата на тестостерон при двата пола значително се повишават. Предполага се, че това може да се дължи на древните инстинкти за чифтосване по това време на годината.

Хората родени между септември и ноември имат по-големи шансове да доживеят до 100 години.

Знаете ли, че животните и растенията реагират на промените свързани с есента? Например, всяка есен, тестисите на мъжките сибирски хамстери набъбват до 17 пъти, за да се подготвят за чифтосването.

Знаете ли, че... според суеверие, улавянето на падащи есенни листа носи късмет?

Изследвания показват, че жените губят повече коса през есента.

Противно на общоприетото схващане, катериците, които са прекарали цялата есен в събиране на жълъди и други храни, не спят зимен сън. По-скоро те прекарват по-голямата част от времето си в своите гнезда. Зимата излизат рядко за храна и прокарват нещо като тунели в снега, за да изровят заровената храна.

Есенната депресия засяга между 4 и 5% от хората и обикновено повече жени, отколкото мъже.

Вечнозелените дървета не губят листата си през есента като широколистните. Техните иглички са покрити със слой восък. Това ги предпазва от измръзване.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От цялата работа пише за падащите есенни листа и разни животинки.какво общо има с косопада на жените ?голяма статия няма що.