Заради леда: 1600 души за седмица в "Пирогов"

От болницата отчитат увеличаване на "спортния" травматизъм
8
Заради леда: 1600 души за седмица в "Пирогов"
Снимка: архив Булфото

"Пирогов" се нъпълни с пострадали от снега и леда. Само за седмица 1600 души са минали през спешния кабинет на травматолозите. Сред пациентите е имало хора както с леки травми, така и с тежки счупвания.

Освен възрастни хора, помощта на медиците са търсили и такива, които са пострадали, докато са карали ски в планината.

Въпреки уверението на Столичната община, че всички подлези и спирки на градския транспорт са почистени, стълбите на подлезите все още са хлъзгави заради ниските температури, съобщи bTV.

Минаването по тях е истинско предизвикателство.

"Опитваме се да се държим за ръце, но някой път е по-опасно да не го съборя аз, като се подхлъзна", сподели Ивелина, която е майка на малкия Кристиян.

Приоритетно в столицата се почистват и районите около училища и детски градини. За някои родители обаче има какво още да се желае.

"В последната една седмица имаше повишен травматизъм - прегледаните в този период болни са 1570. Имаше малко повишен "спортен" травматизъм - има хубави условия за ски и скиорите в последните дни са доста сериозен процент от нашия контингент.

Също в рамките на обичайното - преимуществена част от пациентите ни бяха възрастни хора с доста неприятни счупвания на бедрена и раменна кост”, обясни д-р Христо Стойчев, ортопед-травматолог в "Пирогов".

От столичната община увериха, че и днес продължава почистването на сняг и лед от тротоари и пешеходни зони.

От общината призоваха гражданите да почистват снега пред домовете си и да махнат образувалите се ледени висулки от покривите.


8
Още по темата: студтравмипациенти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези статистики ги пращайте на Столична Община ако обичате.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само като гледам колко заледени и непочистени са пространствата около блоковете направо се чудя възрастните хора как се осмеляват да излязат от къщи. Ясно е, че общината си върши работата през пръсти, но поне това, което е наше задължение може да свършим.
1
2
 
2
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 3 години
Ай са трепайте се, па ние ще ви спретнем по-висока цена за лечение на фрактури!