Наздраве! Бирата се отразява добре на здравето

Тя намалява риска от атеросклероза и кардиологични заболявания
25 апр 2017 22:10, Красимир Ангелов
13
Наздраве! Бирата се отразява добре на здравето
Снимка: Reuters

Бирата се отразява добре на здравето! В това са категорични учени от 15 европейски държави, САЩ, Мексико, Нова Зеландия и Канада. Това стана по време на европейски симпозиум "Бира и здраве", организиран в Брюксел на 20 април, съобщиха от маркетингова агенция Ноубокс.

На конгреса бяха изнесени данни от изследвания, които доказват, че има връзка между понижаването на риска от смъртоносни заболявания на лица в зряла възраст и разумната, умерена консумация на бира.

"Проучванията ни показаха, че бирата има положително място в активния живот на съвременния европеец, ако се консумира в умерени количества. Проведените през последните години изследвания със 7447 пациенти за пореден път сочат, че умерената консумация на пиво намалява риска от затлъстяване, атеросклероза, кардиологични и съдови заболявания", заяви професор Рамон Еструх, автор на доклада "Бирата във фокуса на вниманието" и ръководител на десетки изследвания върху здравето и алкохола, осъществени от Медицинския университет на Барселона.

Не за първи път специално внимание беше обърнато на хидратиращото действие на нискоалкохолните и безалкохолни бир. Темата за рехидратация с пиво и ползите специално от бирите с 0 до 2% алкохолно съдържание беше представена от американския професор д-р Роналд Магхан.

Резултатите от провежданите вече 10 години изследвания от неговия екип показват, че безалкохолните и нискоалкохолни бири нямат диуретичен ефект, което ги прави особено подходящи за хидратация след спорт или тежки физически натоварвания, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: здравеученибира
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12 Точно така , стават си самодостатъчни
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От бирата на мъжете и растат ханшовете и корема и имат женски сиски
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отразяваше се добре бирата която се разваляше за три-четири дни. Сегашната не е добре. Но се примиряваме, защото все с нещо трябва да се тровим.
5
17
 
9
 
! Отговори
Пълни глупости преди 6 години
Бирата е най-гадното и коварно питие. Има приказки у нас, че бирата не била алкохол, което не е вярно.- Пиенето на бира води до обезводняване, да до обезводняване на организма. Пиене на бира в горещо време е опасно за здравето- Бирата води до затлъстяване. - Бирата води ДО ИМПОТЕНТНОСТ. На пиячите на бира им поникват женски гърди.- Редовното пиене на бира води до вдигане на кръвното.
4
0
 
12
 
! Отговори
Бираджия преди 6 години
Пълни глупости , ама аз много я обичам !
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
0-2% бира?Егати бирата....
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България бирата от чуждестранните нови чорбаджии е менте и е с по-ниско качество, съдържа много консерванти и кофти съставки, като добавим и урана .... направо съсипаха здравето на хората!
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не знам как е за здравето ама на сутринта от нашата бира цепи глава