Причини за неистов глад за някои храни през бременността

Ако внезапно ви се приядат кисели краставички, организмът ви се нуждае от повече соли
0
Причини за неистов глад за някои храни през бременността
Снимка: freeimages

По време на бременността организмът на майката се променя. Биохимията в тялото на бременната жена се изменя, хормоналният баланс е различен и всичко това се случва заради стремежа на тялото да осигури всичко необходимо за нарастващия плод в корема на майката.

Желанието за определени храни е характерно за много бременни. Може да ви се прияде нещо, което никога преди не сте яли или нещо, което дори не сте обичали. Някои бременни жени обаче изпитват неистов глад към храни по определени причини. Ето какви могат да са те:

Глад за солени и ферментирали храни

Солените, киселите и ферментиралите храни са много богати на натрий. Ако в тялото ви има недостиг на натрий, мозъкът ви ще ви даде необяснима за вас команда да посягате към тези храни, за да компенсирате този дефицит.
Ако внезапно ви се приядат кисели краставички или солени пържени картофки, не се чудете – организмът ви се нуждае от повече соли.

Сладолед

Вкусовите рецептори на езика стават много чувствителни през бременността. Ето защо всеки вкус, който изникне в съзнанието ви ще бъде усетен многократно по-наситено от преди.

Ако много силно ви се дояде сладолед, то вероятно не е само защото се глезите и обичате да си го похапвате, а защото като млечен продукт сладоледът съдържа високи нива на калций. Той е лек, вкусен, сладък, любим и затова е първото нещо, което в изниква в съзнанието ви, когато тялото ви подсъзнателно нашепва за нуждата от калций.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари