Войната с килата! 6 важни стъпки в отслабването

Метаболизмът е обект на спекулации и неверни схващания
9
Войната с килата! 6 важни стъпки в отслабването
Снимка: Reuters

Метаболизмът е обект на хиляди изследвания. В стремежа на модерното общество да се пребори с излишните килограми, учените и диетолозите непрекъснато разработват нови теории за разгадаването на това как функционира нашият метаболизъм.

Ето защо метаболизмът е и обект на спекулации и неверни схващания. Повечето хора управляват погрешно своя метаболизъм, заради което битката с наднорменото тегло става все по-трудна.

За да спечелите войната с килограмите, вижте някои важни неща, които трябва да знаете за метаболизма. Така поддържането на оптимално здравословно тегло ще е по-лесно от всякога.

Диетите забавят метаболизма

Колкото по-често правите диети, толкова по-бавен ще става метаболизмът ви. Така когато започнете да приемате отново по-голям брой калории, килограмите ще се залепят направо по старите си места, че и ще натрупате отгоре.
Вместо това намалете приема храна с около 500 калории за ден като включите и леки упражнения. В дългосрочен план това е много по-добра стратегия.

Хроничният стрес забавя метаболизма

Трябва да се има предвид, че диети и упражнения сами по себе си не помагат особено в редукцията на наднорменото тегло. Стресът е един от най-мощните фактори, които пречат на свалянето на килограми. Той пречи на освобождаването на специфични ензими, разграждащи мазнините.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато човек иска нещо, ще намери начин.. Когато не иска - ще намери извинение !!!!
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки ден пошли картинки. Лъскавичко, подиум, дантелени ***. НЕ правят красиво. ЕДИН изискан модел не видях, нито един!!!
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виж пич, не е слабичко. Добро е. Ако ти липсва мръвка, ще си вземеш 2 такива.