Хапвайте мандарини за силен имунитет и отслабване

Плодовете съдържат много фибри и витамин С
1
Хапвайте мандарини за силен имунитет и отслабване
Снимка: Pexels

Ухание на свежест, която напомня за зимата. Тези усещания се събуждат в нас всеки път, когато хапваме мандарини. Сочните плодове са част от нашето зимно меню.

Харесваме ги, защото са освежаващи, ароматни и могат да бъдат нашата здравословна закуска между храненията и ни осигуряват добри количества витамин А и витамини от групата В. Днес споделяме 6 добри причини да ги хапвате по-често. Повече вижте в следващите редове.

Съдържат витамин С

Мандарините съдържат важният витамин С, който осигурява редица ползи за здравето. Благодарение на антиоксидантното му действие, организмът ни се бори със свободните радикали, което намалява и риска от клетъчни увреждания.

За отслабване

Мандарините са естествен източник на фибри. Богатите на фибри храни създават чувство за ситост за по-дълъг период от време и намаляват желанието или нуждата от храна, което подпомага загубата на килограми. От друга страна, аминокиселината синефрин подпомага метаболизма и по-ефективното изгаряне на мазнините.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз мога да ви кажа да не пренебрегвате пържолите и особено прясната сланина през зимата.Само с мандарини, зеле и предпазливо топене върха на пръстите в някакви измислени добавки и уж билкови капки след известно време ще си докарате един неминуем дискомфорт на СЧТ и естествено гастрит.С всичките им усложнения ако не се осъзнанете овреме.