Кои кардио тренировки изгарят повече калории от тичането

За красива фигура
15 юни 2019 14:42, Михаела Лазарова
14
Кои кардио тренировки изгарят повече калории от тичането
Снимка: Istock

Ако сте от любителите на спорта вероятно не се страхувате да предизвиквате тялото си по всевъзможни начини. Ако пък сте от онези, които не си падат особено по физическото натоварване, но искат да отслабнат, вероятно първо ще се обърнете към тичането като най-ефективен метод.

Да, при тичането се изгарят доста калории, но това натоварване е рисковано поради високата опасност от травми. Освен това не е задължително да го правите, ако ви е крайно неприятно и това не е вашата любима тренировка. Все пак физическата активност трябва да носи удовлетворение, а не отвращение, за да действа безстресово на организма.

Кои са другите 5 кардио тренировки, които са дори още по-ефикасни от тичането, защото изгарят повече калории?

Скачане на въже

Скачането на въже изобщо не е игра само за деца. То е една от най-добрите кардиотренировки, които ускоряват значително метаболизма, съответно изгарянето на калории и топенето на мазнини.

Скачането може да ви помогне да изгорите до 1000 калории на час. Разбира се, никой не би могъл да издържи толкова дълго, а и не е нужно с оглед превенцията на травми. Но можете да си направите проста сметка колко бихте могли да изгорите приблизително за единица време.

Плуване

Плуването има незаменими ползи за здравето и психиката. Този вид спорт е най-полезният с оглед избягването на травми и наранявания. Гладкото придвижване във водата предпазва тялото от тях, като същевременно провокира движение във всяка група мускули. За преодоляването на съпротивлението във водата е необходима много енергия, следователно тази тренировка е една от най-добрите кардио физически дейности.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Най-много калории се горят от високо-интензивни краткотрайни тренировки (то дълготрайни не можете да издържите), които са с високо натоварване за кратко - 20-30 секунди, с много малко почивка - 5-10 секудни.
Една такава 10-20 минутна тренировка изгаря повече калории от час бягане на пътеката и горите и след като спрете да тренирате. Силовите тренировки с много тежести също горят много, но не заздравяват сърдечно-съдовата система и не подобряват кислородния обем, като HIIT тренировките.
10
0
 
4
 
! Отговори
White walker преди 4 седмици
Не си горете калориите, защото the winter is coming.
9
3
 
3
 
! Отговори
БайКольо преди 4 седмици
Спринтът е най-ефективното средство. Всички останали са на 50% от стойностите му.
8
0
 
3
 
! Отговори
мадона преди 4 седмици
веган плуване има ли?
7
0
 
3
 
! Отговори
Йоанко Козел преди 4 седмици
Не знаех , че освен традиционното плуване има и кардио плуване !
Аман от mъnu mърговски похвати !
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не разбрах статията,защо му е на човек да изгаря калории?Не е ли по-добре да изгаря мазнини което е различно.Зависи в коя кардиозона работиш.
5
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Секса.
4
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вдигането на тежести реално или силовите упражнения горят повече калории от кардиото. Това е доказвано многократно има достатъчно матеряли.
3
3
 
20
 
! Отговори
Щерю преди 4 седмици
Носене на натъпкан чувал с пари при обир на банка посред нощ...
2
3
 
20
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 седмици
"Ще повярвам, че бягането е полезно за здравето, когато хамстерът в колелото надживее костенурката!"
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мише, а секса колко калории изгаря?