Крушите пазят от инфаркт и диабет тип 2

Редовната консумация на круши подобрява състоянието на кожата
8
Крушите пазят от инфаркт и диабет тип 2
Снимка: istock

Крушите са прекрасен, сочен и сладък плод, който освен това е и невероятно полезен. Любопитен факт за тях е, че зреят много по-добре не на дървото, а след като бъдат откъснати. Добре узрялата круша се познава по това, че при нежен натиск пръстът ви пропада в тъканта ѝ. Ако изчакате още малко, тя ще презрее и ще започне да губи качествата си. А те са толкова много, че заслужава да похапвате от вкусния плод всеки ден.

Ето 5 от невероятните ползи за здравето от крушите.

Много фибри

Всяка круша съдържа приблизително 6-7 грама чисти фибри в състава си, което е около 20% от препоръчителния дневен прием. До голяма степен фибрите в крушите са под формата на пектин, който доказано намалява холестерола и риска от сърдечносъдови заболявания.

Редовната консумация на круши подобрява състоянието на храносмилателния тракт, кожата, имунната система, благодарение на невероятните хранителни вещества в състава ѝ.

Защита от рак и здраве за храносмилателната система

Голямото количество фибри в крушите подпомага състоянието на червата, контролира перисталтиката им и подхранва полезните бактерии в тях, необходими за нормалното храносмилане. Доброто състояние на чревната флора до голяма степен е важно за превенцията на ракови заболявания.

Изследване, публикувано в JAMA Oncology сочи, че редовната консумация на круши би могла да снижи риска от рак с до 33%. Голяма роля играят фибрите и в потискането на възпаленията в тялото, които също са един от механизмите, създаващи предпоставки за отключване на ракови заболявания.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Късните сортове круши примерно Пас Красан се съхраняват няколко месеца при добра дезинфекция, оптимална температура и влажност.
6
0
 
0
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
така е но не тези дето се внасят с хилядите химични свойства, защото те се оказват, че имат повече лоши ефекти отколкото добри... 8 месеца съм по борсите и виждам фантастични неща - например как една круша не се разваля 2 месеца... а моята от двора още като я отхапя и ако оставя за 2-3 минути и вече пиктина си променя цвета си в кафяво...
5
0
 
2
 
! Отговори
IT-спец преди 4 години
сега круши няма ама има крушова ракия.. та ще удрям яко ракия за превенция от инфаркт, диабет и корона вирус.... докато им дойде пак сезона....
4
0
 
9
 
! Отговори
Яжте фибри преди 4 години
Редовната консумация на круши води до мощно 'издрусване на крушата'.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както казваше бай ***: "Аз обичам круши!"
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и да е вярно, ако са истински, а не парафиниран продукт, като на снимката.
1
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пък ТИКВИТЕ водят до масов МОР!