Как да отслабнем ефективно?

Вижте някои факти за храненето
28 мар 2020 22:35, Михаела Лазарова
4
Как да отслабнем ефективно?
Снимка: Istock

Кой е най-добрият начин за отслабване? Хората, спазващи диети и опитващи се да се преборят с излишното тегло са объркани. По кой път да поемат? Да броят калориите, които приемат или да изключат цели групи храни или хранителни вещества, за да отслабнат?

Това са най-трудните въпроси. Отговорите им не са еднозначни, защото нито една крайност не води до добър и здравословен резултат. Броят на калориите наистина има огромно значение за отслабването и контрола на теглото, но от значение е и какви калории приемаме.

За да получите отговора на търсения въпрос, вижте някои факти за храненето.

Броене на калории или въглехидрати за отслабване

За да отслабнете е необходимо да е налице калориен дефицит. Тоест да приемате по-малко калории, отколкото изразходвате чрез движение. Казано с прости думи е нужно да ядете по-малко, отколкото изразходвате при физическа дейност. Изгарянето на по-голямо количество калории става най-лесно чрез физически упражнения или цялостна повишена активност всеки ден, например увеличаване на броя стъпки за деня.

Ако нямате възможност да се движите по-активно, намалете броя приети калории. При всички положения преброяването на калориите има значение.

От друга страна, приемът на захари, въглехидрати и мазнини също може да повлияе на общия брой калории, които консумирате всеки ден. Това означава, че трябва да се обръща внимание и на тези числа.

Мазнини

Един грам мазнини осигурява приблизително девет калории енергия. Един грам въглехидрати или протеини осигурява само четири калории. Ако консумирате хранителни продукти с високо съдържание на мазнини, общият калориен прием може лесно да се увеличи неусетно за вас. Тук осъзнатото броене на вида калории, които приемате, има голямо значение. Консумацията на разумно количество полезни здравословни мазнини може да бъде добър ход за вашата диета.

За полезни мазнини се считат ядките, рибата, морските дарове, авокадото, пълнозърнестите храни, зехтинът.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво точно правиш с краставиците?
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aко сте като тая на снимката то нямате нуждаНо ако сте кюфте като *** нинова то гледайте как някой краде без вас и от завис и дребна злоба ще заслабнете
1
1
 
9
 
! Отговори
Киро преди 4 години
Поне няма да има фотошоп,а само свежи жени !