Дерматолози съветват по колко пъти на ден е добре да измивате лицето си

Добре е кожата на лицето да се почиства веднага след обилно изпотяване
30 окт 2020 20:38, Михаела Лазарова
1
Дерматолози съветват по колко пъти на ден е добре да измивате лицето си
Снимка: Istock

Измиването на лицето е неизменна и много съществена част от рутината за красива и здрава кожа. Няма обаче единен стандарт, който да важи за всички типове кожа и за всички особености и кожни проблеми, според който да измивате лицето си.

Сайтът Bestlifeonline.com събира мненията на различни специалисти дерматолози, които съветват по колко пъти на ден е добре да измивате лицето си и в кои случаи.

Измиване веднъж на ден

Измиването на лицето само веднъж вечер позволява да премахнете нечистотиите натрупали се през деня, без да отстранявате прекалено агресивно естествените масла на кожата, от които тя има нужда.

Ако имате нормална и несклонна към акне кожа, измиването веднъж дневно е напълно достатъчно, смята доктор Тод Майнърс, дерматолог от Маями. Повечето жени премахват грима и козметичните продукти от лицето си преди да си легнат, като така не се нуждаят от по-задълбочено почистване сутрин. Ако кожата има специфични проблеми е добре да се включи и подходяща рутина за почистване сутрин.

Измиване два пъти на ден

Измиването на лицето два пъти на ден се счита за златен стандарт за повечето хора. То ви позволява да започнете деня си с чиста кожа и да се отървете от грима и мръсотията в края му. Дерматологът от Маями доктор Лорета Чиралдо съветва да миете лицето си два пъти на ден, за да премахнете замърсителите и дразнителите, на които кожата ви е изложена както през деня, така и през нощта.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: кожалицепъпки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Курис Пичерядис преди 3 години
А по колко пъти да си мием чепарягите? Аз моята я мия по 2 пъти на ден сутрин и вечер.