7 признака, че не понасяте добре месото

По-често боледувате
22 май 2021 18:46, Михаела Лазарова
47
7 признака, че не понасяте добре месото
Снимка: istock

Месото е част от различни хранителни режими. То е основен източник на протеини. Основен участник е и в нисковъглехидратните диети, кетодиетата и други методи на хранене, при които енергия се черпи от протеини и мазнини, а не основно от въглехидрати. Ако консумирате прекалено много месо обаче или ако то просто не ви понася добре, може да се появят някои скрити признаци и симптоми.

Месото може да бъде наистина здравословно, да ви носи чисти протеини и да допринася за контрола на теглото и кръвната захар, да ускори метаболизма. Но ако тялото ви не усвоява добре месото или количеството му ви идва в повече, има вероятност неразположенията ви да се дължат именно на месото.

Кои са признаците, че не понасяте добре месото в диетата си?

Подуване на корема

Ако забележите подуване на корема след консумация на месо, това може да е причината за появата на неразположението ви. Според проучване от 2018 година, цитирано от bustle.com, мазните меса съдържат повече количества от аминокиселината метионин, която съдържа сяра и се разпада под формата на миризливи газове в червата. Натрупването и сгъстяването на тези газове причинява подуване, спазми, понякога и болки в червата.

Гадене и диария

Месото може да предизвика киселини, гадене, стомашни неразположения, свързани с лошо храносмилане, дори поява на диария. Появяват се най-често след консумация на червено месо или тлъсто месо, които са по-трудносмилаеми за храносмилателната система.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Оставете ме на... бира!
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки сам определя как и колко бързо да изкопае гроба си с вилицата и лъжицата...и чашата разбира се...!!!
7
6
 
6
 
! Отговори
дедо преди 2 години
Много лошо ми понасят леща,боб,картофи и чесън. С пържолите нямам никакъв проблем. Такива вегански пропаганди айре ако обичате у лево и у Америка си ги правете. И виното и бирата много добре ги понасям със соджук да отбележа!
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките прасета на мезета.
5
5
 
15
 
! Отговори
х преди 2 години
Няма да мине пропагандата за веганизма. В България сме традиционалисти и ядем месо.
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я съм на кренвирши
3
9
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
razbrahme ce znaete kade gledame i kvo misli kajete nesto novo ne vpecatlyvata sas tiya gluposti radvame se ste imma kakvo da pisete dalgo vreme da lajete i otklonyvatae horata vav netaa znaeem spoko nemma dert
2
6
 
14
 
! Отговори
чичо преди 2 години
Подуване на корема и диария имат вегетарианците като част от ежедневието. Що за безсмислени писания.
1
5
 
18
 
! Отговори
Карниворов преди 2 години
Аааа, понасям го, понасям го!Много добре го понасям!Подуване на корема имам като ям боб.Гадене и диария имам като ям лук и чесън!Като ям свински пържоли съм си окей и нямам нищо!