Синдромът на върколака: 17 деца с окосмяване заради грешно хапче

Испанските власти разследват защо децата са получили грешно лекарство
28 авг 2019 18:15,
10
Синдромът на върколака: 17 деца с окосмяване заради грешно хапче

Десетки деца са се сдобили със "синдрома на върколака", след като са получили грешно лекарство, признаха испанските власти.

17 случаи са регистрирани във Кантабрия, Валенсия и Гранада.

Децата са развили симптомите след като се получили лекарство за стомашни болки. Медикаментът обаче съдържал съставка за борба с алопецията, твърдят здравните власти, пише BBC

"Челото, бузите, ръцете, краката и дланите на моят син бяха покрити с коса... Беше много страшно", описва една майка ситуацията.

След разследване на испанския здравен регулатор, източникът на синдрома, познат като хипертрихоза, е от формулата на лекарство против киселини при деца.

В партидата било открито голямо количество миноксидил, съставка, която стимулира растежа на косата, обясняват здравните власти.

Доклад, публикуван на сайта на здравния регулатор Aemps твърди, че лекарството е било разпространено от фармацевтична компания в район Малага.

Най-ранните случаи са регистрирани през юли месец и продуктът е вече изтеглен от пазара.

Здравното министерство на страната заяви, че партида от лекарството е било грешно етикирано и е било сгрешено заради "вътрешна грешка". Дистрибуторският център на фармацевтичната компания е затворен, докато разследването продължава.

Междувременно медиците успокояват родителите, че до няколко седмици излишната коса по телата на децата им ще опада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛечковМиноксидил. Единственото лекарство, което е одоберно от FDA за лечение на косопад. Уловката е, че постоянно трябва да се мажеш с него.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зашо са получили грешното хапче ли ? Просто е! Защото са лекувани от лекари-търговци! Там акъл не трябва, трябва да си политкоректен и кон с капаци! Модата от запад вече е и тук!Честито на любителите на демокрацията и честити им късокосмести песоглавчета!
7
0
 
2
 
! Отговори
към 6 преди 4 години
И аз това се питам....aemps, не е име на лекарство
6
0
 
6
 
! Отговори
Лечков преди 4 години
Как казахте, че се казва лекарството ?
5
1
 
6
 
! Отговори
Ай стига бе преди 4 години
От 1000 години се борят да намерят лечение за оплешивяване, който успее, ще има повече пари от зукъбърг и безос, та сега го сложили това без да искат в сиропа за кашлица? А близалките случайно да имат съставки за лечение на рак? ГЛУПОСТИ!
4
0
 
9
 
! Отговори
anonim преди 4 години
Май сериозно се замислям дали да ходя по докторята. В този случай се питам...защо се предписват някакви хапчета срещу стомашни болки,когато няма абсолютно никаква логика. Стомашната болка е симптом и не заболяване.
3
0
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Децата с големите амбиции, да намерят правилния път. А эа останалите, успех!
2
2
 
22
 
! Отговори
Ван Хелзинг преди 4 години
"Междувременно медиците успокояват родителите, че до няколко седмици излишната коса по телата на децата им ще опада." - е това е някакво успокоение. Дано до тогава някой не ги застреля със сребърен куршум...
1
9
 
11
 
! Отговори
доктор преди 4 години
Ми във 21-ви век сме, да ги пратят на лазерна епилация и проблема им е решен!

Спонсорирани публикации