Украйна с полет до никъде... над Чернобил

Той ще отбележи 35-годишнината от аварията в централата
23 апр 2021 16:15, Нели Христова
14
Украйна с полет до никъде... над Чернобил
Снимка: БГНЕС

В Австралия полетът до никъде прелетя над Големия бариерен риф и пристанището в Сидни. Авиокомпания в Тайван нарисува във въздуха сърце по време на своя полет без дестинация. Royal Brunei Airlines сервираха брънч и гледки към Борнео, за да предизвикат тръпка в изгладнелите за пътувания пътници.

Тази седмица Ukraine International Airlines също се присъедини към тенденцията от ерата на пандемията, но с апокалиптичен обрат. Компанията успя да разпродаде полет, който ще премине над мястото на ядрената катастрофа в Чернобил, послучай към 35-годишнината от инцидента.

"Пътниците на полета ще могат не само да видят Киев и Чернобил от най-необичайните ъгли и минимално допустимата височина - 900 метра, но и да задълбочат знанията си за причините и последствията от аварията в Чернобил", пишат от авиокомпанията на своя уебсайт.

Полетът на 25 април, денят преди годишнината, ще включва професионален водач от компанията Chernobyl Tour.

Преди пандемията, туризмът до изоставената атомна електроцентрала и съседния град-призрак Припят бележи рязко увеличение след минисериал на HBO. Правителството на Украйна заяви през 2019 г., че иска районът да се превърне в официален туристически обект. Chernobyl Tour предлага собствена въздушна обиколка на обекта с малък самолет или хеликоптер.

Полетът в неделя ще бъде с самолет Embraer 195. Той ще бъде поден на вече отминали полети до никъде, които авиокомпанията е провеждала, предлагайки "света от през очите на пилот". Тези 90-минутни полети също преминаха над Припят и Чернобил, но имаха по-голям фокус върху разказите на пилотите.

По-ранните полети също бяха разпродадени, казва в имейл до The Washington Post говорителят на авиокомпанията Анастасия Чаплихина, добавяйки, че интересът остава голям.

"Честно казано, това беше възможно само поради пандемията", казва тя. "Първо, има налични самолети, и второ, нашият екип има малко свободно време, което може да посвети на креативни и нестандартни проекти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Do 9. Koe e loshoto na fukushima?
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'най-ужасяващата ядрена катастрофа в света'Фукушима беше 3 пъти по-лоша.Май името те плаши повече - Чернобил.
7
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полетът изобщо не е "към никъде", другари от днес.бг!Да пазиш спомена за най-ужасяващата ядрена катастрофа в света до момента, в никакъв случай не е "полет към никъде", макар че хибридната пропаганда, на която лакействате, точно това иска да внуши!Полет "към никъде" би бил примерно един курс на Аерофлот, почващ от саркофага на сифилистичната мумия на Красная плошадь до имението на Шутин за 80 000 000 евро в Крим, и обратно!
6
1
 
3
 
! Отговори
ВАГИНИР преди 2 години
До Анонимен...ПАСЕ ГИ ЧОВЕКА,ПАСЕ ГИ...КЪДЕ ПОВЕЧЕ *** ОТ ШОПСКО!?...
5
6
 
1
 
! Отговори
ВАГИНИР преди 2 години
ВАГИНИР КАКВО СЕ ЧУДИ,ДА ДУМНЕ ОЩЕ НЯКОЛКО ЧЕРНОБИЛА И ДА СЕ ЗАХВАЩА СЪС СИРИЯ...ТАМ ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ МУ СИЛИ ОТИДАТ ЛИ ЩЕ ГО $БАТ ДА СЕ ПОВРЪЩАТ В пРОСИЯ-ТЪЙ ДЕ НЕ Е ХИГИЕНИЧНО ДА СЕ ПОВРЪЩАТ...Н'АЛ ТЪЙ...
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последният Софиянец от коя психиатрия е изпуснат. Във всички постове които е написал повтаря едно и също. Толкова ли ти е умственият багаж бе. И такива Гърбави искат пак да ни управляват. Еах ваштамакяскапана. Ало Софиянеца бегай си на село да пасеш гове.да.та.
3
8
 
15
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
украйна е измислена държава , господин Путин трябва да я анексира тази или идната година !
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да вземат няколко мутанта в самолета като антракция. Бах ви в ковид тъппаннарите
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези пък от една трагедия направиха бизнес.

Спонсорирани публикации