Братята, застреляли Петър Бъчваров, дебнели бежанци, стреляли по фаровете на автомобила

Те твърдят, че не са разбрали, че са застреляли човек
10 ное 2022 22:40, Нели Христова
96
Братята, застреляли Петър Бъчваров, дебнели бежанци, стреляли по фаровете на автомобила
Снимка: БГНЕС

Петър Бъчваров и колегата му от армията са видели двамата братя Енгин и Мустафа Ергуван точно зад оградата на границата с Турция. Служителят на МВР е слязъл от джипа и ги е предупредил да се махнат от района, а след като са били осветени с фаровете на джипа, двамата са стреляли. Това се разбра в съда в Одрин, предадоха турските медии.

Така развитието на случая, при който в понеделник 32-годишният граничар бе убит, претърпя известен обрат. Досега от българската страна коментираха, че Бъчваров е слязъл, за да огледа дупка в оградата. Светнал с фенера си, за да я вижда по-добре, без изобщо да подозира, че има хора зад нея, и тогава турците стреляли по него, разказваха от МВР. Теорията на братята е малко по-различна. Те настояли, че стреляли едва след включването на фаровете. Целели се в светлините и изобщо не разбрали, че са убили граничаря. След техния изстрел военният отвърнал на огъня.

Арестуваните са били овчари, съобщава “Хабер Тюрк”. В досиетата си имали регистрирани предишни кражби. Според изданието по-големият брат - Мустафа, който е на 34 години, е признал, че е стрелял. После двамата избягали обратно към вътрешността на страната. Били заловени в гората от командосите на жандармерията след мащабна операция в региона. При ареста им у тях са били открити пушка и 23 патрона, използвани при убийството на Бъчваров.

Братята се препитавали като овчари в квартал “Сулонгу” на Одрин. Отишли в пограничния район, за да вземат пари или ценности от нелегални имигранти. Останали в гората 4 дни, за да дебнат бежанци, които се канели да минат през дупката в България. Не е ясно колко души са успели да оберат, преди да попаднат на патрула ни.

Късно в сряда съдът задържа под стража само Енрин, на 28 г., макар че според информациите брат му е казал, че е стрелял. Самият Мустафа бе освободен, но под съдебен контрол. Очаква се България да поиска екстрадицията на двамата, за да ги съдим у нас. Малко вероятно е обаче това да стане, тъй като Турция не екстрадира свои граждани. В момента за убийството на Бъчваров се водят разследвания и у нас, и в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
7
 
! Отговори
007 преди 1 година
Значи и в Турско има Динковци Ямболския да обират бежанците
63
2
 
1
 
! Отговори
Жана преди 1 година
Къв е тоя кръчмонавт?
62
6
 
1
 
! Отговори
Един с една преди 1 година
Дреме ни ....си е седел у дома
61
2
 
9
 
! Отговори
Руснака преди 1 година
Няма никакви оправдания и извинения за тези "хора" Посегателство срещу граничар е посегателство срещу държавата!
60
12
 
5
 
! Отговори
Ари бе преди 1 година
5 дена за това ченге слушам....сякаш не е знаел, че има риск. Занимавате народа с щуротии. Да беше станал шахматист немаше го утреепат
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много въпроси. Единственият, който знае какво точно е станало, e военния. И пак опираме до подготовката на полицаите. Виждаш някого и съвсем приятелски му казваш да се маха, без да мислиш въоръжен ли е , теорист ли е , има ли още с него. Точно такива ще те гръмнат.
58
1
 
2
 
! Отговори
Бочко Тиквичката преди 1 година
Ако трябваше да ектрадиаме наши граждани, щяхме да го направим. Йок проблем.
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аха турски диМкОУвци ама без АТВ-та
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Станал е проблем заради дупката, ех тези пусти дупки.
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
както каза един колега по-долу, на всяка дупка - мина ! ше трябва да се научат да прелитат
54
1
 
14
 
! Отговори
БРЕ преди 1 година
Какви са тия дебнещи из горите с пушки за да грабят кой мине, че и стрелят по граничари (единия е от сухопътни войски - т.е. армията!). Това тука държава от ЕС ли е или Мексико или Никарагуа? Значи такива са масово по границите, тия вероятно са чули, че тази практика е доходоносна, кой знае какво се говори по кръчмите. Защо не са избягали навътре в Турция? Няма как нашите да ги гонят. Стрелят като партизани. Тц тц тц. УжастЪ!
53
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
овчари без овце с пушка, чакалят на дупката, стрелят по фарове - по сгголяма простотия не бях чел скоро
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е било заради мигрантите, конкурентите се скарали заради плячката пари, телефони и т.н.
51
1
 
20
 
! Отговори
Ннн преди 1 година
По-добре там да ги съдят, като се има предвид , какви са нашите закони!
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1234да и после оцелелия в шок взел да стреля по идващото подкрепление защо от шок не среля по себе си хептен за баламурници ни взеха на загиналия бащата ШЕФ НА ПОЛИЦИЯТА очевидно е бил измамник трафикант ПОЛИЦАЙ
49
3
 
20
 
! Отговори
1234 преди 1 година
По тъмна доба нашия оглежда дупка в оградата.От другата страна почват да стрелят едни дето чакали други ,че да ги оберат.Тоя сценарий няма да можете да го пробутате дажи и на Боливут.По-скоро турците са каналджии и са воделе група.При дупката е трябвало да ги поемат нашите,но явно са се сдърпали за таксата.Дали двамата полицаи от Бургас не си отидоха точно заради този им колега?
48
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те по светло всички блеят, а по тъмно се активизират и ходят да гледат дупки по границата.... абе цялата ни работа е такава, ама и самите полицаи са си виновни, щото обичат лесното.
47
6
 
7
 
! Отговори
Да преди 1 година
То пък нашето един полицай било....
46
3
 
7
 
! Отговори
Швепс преди 1 година
МВР Умре заедно с Русия.....
45
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'Бъчваров е слязъл, за да огледа дупка в оградата. Светнал с фенера си, за да я вижда по-добре, без изобщо да подозира, че има хора зад нея, и тогава турците стреляли по него, ' --- мордорските г0блини обичат на тъмно в дуупките си! стреснали са се от магическата му прьчка фенер! сигурно магии им прави!

Спонсорирани публикации