МС отпуска 10 милиона лева за машини за гласуване

Парите идват от централния бюджет
31
МС отпуска 10 милиона лева за машини за гласуване
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи в размер до 10 000 000 лв. по бюджета на Централната избирателна комисия (ЦИК) за 2021 г. за осигуряване на допълнителни специализирани устройства за електронно машинно гласуване, съгласно Изборния кодекс, съобщиха от пресцентъра на МС.

Още по темата


В тази сума е включен ДДС. Средствата ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2021 г.

Съгласно чл. 17, ал. 1 от ПМС № 188 от 2021 г. за приемане на план-сметка за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 11 юли 2021 г., при сключване от ЦИК на договор за доставка на допълнителни специализирани устройства за електронно машинно гласуване с инсталиран системен и приложен софтуер, необходимите за целта средства се осигуряват по реда на чл. 109, ал. 3 от Закона за публичните финанси, т.е. с отделен акт.

 


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Как така ? преди 1 месец
Що да не ги отпусне ? Бойко е събрал доста парички за превратаджиите.Да харчиш готови пари за глупости е лесно.
27
1
 
4
 
! Отговори
протестъри преди 1 месец
славчо чалгата ги поиска и договори, ще вземе добър процент от сделката. слави си е бизнесмен човека.. не му дреме за политика и за демокрация..
26
1
 
1
 
! Отговори
машинка касичка преди 1 месец
та на колко възлизат до сега предстоящите избори ?
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак ли на пиявиците от Сиела ще ги дадете тзи милиони от нашите данъци?
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
10 млн за непотребни машини за гласуване, на целия ни фон в БГ е поредното безумие и потъване на пари в нечий джоб. Дайте ги на пенсионерите, дайте ги на някое детско отделение в болница, но не вие искате да си подсигурите и следващия мандат да лапате и да крадете.
23
0
 
11
 
! Отговори
Стига бе преди 1 месец
На Сиела бяхте дали таван 6.4 милиона и не можеше повече, а изведнъж 10 милиона.Нали нямаше пари в бюджета и предишнит го били "опоскали", а то все намират още и още и все чрез "преструктуриране", ей тоя Асен е като Худини, та дори го е задминал
22
0
 
8
 
! Отговори
Хайде другари преди 1 месец
Дружно на софрата !
21
0
 
5
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Епиграма : Пари за - Ц И К и Р И К - за пенсионерите ритник . Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията, военните, военните медици, полицията, медиците, институции и граждани.
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Генералите ще доведат държавата до разруха само с правене на избори. Армията вече я удавиха в Черно море и сега се правят, че й търсят "черната кутия". Епидемията от генерали в управлението на държавата е по страшна от COVID Пандемията. На 11 не гласувайте за нито един генерал, а отидете в черквата да запалите една свещ за България ! Народе ????
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До изборите ще отпуснат още 10-15 милиона за машиното гласуване. Трябва всичко да е наред за изборите, да не се излага новата власт ако нещо се прецака.
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
стига с тия машини за гласуване ве, колко още милиони ще изхарчите още за тоя цирк - слагайте чалгаря на чело и дайте тия милионите дето ги изхарчихте на пенсионерите - не да им дигате пенсиите с 5 лв. и да се биете в гърдите за голямата промяна
17
0
 
6
 
! Отговори
Още преди 1 месец
не са платили 43 милиона за първите машини, купуват още 6 пъти по-малко за 4 пъти по-малко пари.
16
0
 
17
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
А Фигуранта дали вече се е научил да гласува машинно?След Венецуела и България и в Северна Корея могат да минат на машинно гласуване.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези същите дето са дали по 6 хиляди за тези боклyци, днес са увеличили социалната пенсия за старост от 141 на 148 лева.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чудя се кой ще проверява софтуера на тези машини и дали от него ще зависят резултатите?
13
0
 
22
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 месец
Що МС отпуска 10 милиона? Сл.Тр да ги извади от джоба си или от джобовете на сценаристчетата! Тошко-галошко нали се пенеше от трибуната на 45 НС, че изборния кодекс бил смотан, вреден и не знам къв си. Това са им "прогресивните промени" на "Няма такава държава" (ИТН). Плюс още кой знае колко за 4 пъти повече секции в чужбина. Е, благодарско, чалгари, ама тези в България също плащате, а в чужбина им дреме, на тях Черепа им плаща на ръка
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато един политик говори за честни избори... бъдете сигурни, че е мoшeник от класа.
11
0
 
21
 
! Отговори
Хунта вън! преди 1 месец
Ако някой все още се чуди как се краде от нашите данъци- ето това е начинът!
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Грипена добре е захлебил от тази поръчка.
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голямата измама предстои...