Милен Керемедчиев: България е слабото звено на НАТО и на ЕС

Според него краят на войната в Украйна не се вижда
28 сеп 2022 23:06, Нели Христова
66

Колко сложно е уравнението – редовен кабинет и работещо Народно събрание след изборите?

"Колкото по-раздробен е този парламент, толкова по-трудно ще се намери общ разговор. България изключително много изостава от своята външна политика. Тази позиция, която в момента защитаваме е неясна за нашите партньори от Европейския съюз и НАТО. Служебното правителство започва с отворени обятия към възстановяването на диалога с Русия и възстановяването на газовите доставки. Руската страна обаче не желае да преговаря с нас", заяви Милен Керемедчиев от ИТН в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му Русия ще използва предстоящия зимен период, за своите газови оръжия, за да оказва максимален натиск.

"Ние търсим начин в момента за откопчване от Русия, но да намерим друг надежден доставчик. Ние по-скоро се съгласяваме с политиките на целия Европейски съюз без да отстояваме нашите права. Европа няма да бъде същата без 2023 година. Създават се нови центрове за напрежение", каза Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че България е слабото звено на НАТО и на ЕС.

"България казва, че не изнася оръжия за Украйна, а го прави. Казва, че не купува руски газ, а го прави. С това объркваме нашите европейски партньори и изборите в България са толкова важни", допълни гостът.

Той смята, че краят на войната не се вижда.

"Русия върви по един ясно начертан план, като иска да присъедини Крим към другите части на Русия. Такъв наплив от руснаци не е имало от години и Русия ще започне да го спира това", заключи Милен Керемедчиев.


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонименЩа!
45
0
 
0
 
! Отговори
подписката преди 2 месеца
е в интерес на престьпниците от квартала
44
0
 
2
 
! Отговори
Финансист преди 2 месеца
За това са виновни Соломончото Паси, жена му Гергана, кактои всичките бълтарски политици през последните 15 г. Честито на политическите лидери, които ще трябва да броят бюлетините. Просто защото на тези от СИК, РИК и ЦИК няма кой да им плаща. Такаива са нещата с финансовита българска действителност. Написано по друг начин, държавата фалира още по време на третото правителство на Борисов. Сега ще си събира стотинките, за да изплаща облигациите.
43
1
 
0
 
! Отговори
пуйката преди 2 месеца
Умен е много е умен.
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България е слабото звено на НАТО и на ЕС ----------- еми с чалгари, пенсиониранифатмаци, кoмуняки и всякакви други близачи на руски *** е така.
41
0
 
1
 
! Отговори
пуйката преди 2 месеца
Напротив ние сме най-яките,но никога няма да разберем за кисмет.
40
1
 
6
 
! Отговори
Правя подписка преди 2 месеца
Да помогнем на гражданина (и селянин) Костадин Костадинов да излезе от ЕС и НАТО. Да го пратим в Кашлик!
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как ги лъже Копейкин с разни референдуми, които няма как да станат. България няма толкова милиарди по милиарди, за да излиза от където и да било. Те думата неустойки чували ли са я? Виденовата зима ще им се види рай, ако тръгнат да излизат. Ми да излизат поединично, кой ги държи в европейска държава? Всички възрожденци да емигрират в извъневропейска държава, ясон като бял ден. Какво ни занимават с приказки от 1001 нощ. Чудя се как този популистки мошеник е допуснат до избори. Май Радев го държи.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докато пускаме руснаци тук да гласуват за Копейкин, така ще е
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
*** народ (справка - електоратът на Възраждане) - слаба държава.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Референдум! На Путин си се метнал. Кви референдуми бре? Не щеш ли и калашници до урните като неговите изцепки?
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-слабото звено са *** като Али Агджа Костадинов. Докато има такива мутан-ти, няма да има мир и любов.
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Слабото звено са онези комунисти - не всички, но повечето - които помагат на руските агенти да си вършеят коня. Да мобилизират путинистите да се бият за идеите си при Путин, че да кротнем малко.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 42И кой е силното звено - недоносчето Петков така ли? Не думай! Тоя дето без малко не продаде България. Наистина сте смешни. истината е че в България в момента в политическо отношение е пълен хаос. Няма никой като хората но за мен все пак ББ е по - малкото зло. Защото той си е наше момче и гледа от нашата гледна точка. На някой излюпил се от другия край на света и е българин само на книга не може да се има доверие. Петков е точно това.
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вижте, хубаво е че за България нещата не са само черни или бели. И ако това я прави слабо звено - хубаво. Защото не бих казала че всичко което вършат САЩ и ЕС е правилното нещо. Осмелявам се да го твърдя. така би трябвало да разсъждава всеки уважаващ себе си индивид - тоест да мисли със собствената си глава. нали гледаме да се отървем от диктата от това да ни казват какво да мислим. А този продиктуван рев срещу Русия дразни.
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали платихме милиарди за самолети, за да бъдем силно звено.Къде са парите и самолетите
30
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Румен Радеф и Бойко Методиев са Троянския кон на НАТО.Западът не са толкова слепи.Последните събития говорят , че България дори не е спомената като антируска страна в изострящия се конфликт
29
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не България , а Борисоф и ГРОБ да слабото звено .Затрият ли ГРАБ като партия ще станем нормална държава .Тогава и Румен Радеф няма да има зад кого да се прикрива.Защото знаеме ,че ГРАБ са по близки до идейните му проекти от колкото БСП.
28
5
 
6
 
! Отговори
Референдум! преди 2 месеца
Ами направете референдум. Защо само Паси, Поптодорова, Неински и подобни ще дават насоки? Ще се разплачат по телевизора за Нато и Ес. Защото направиха кариера и цял живот са на високи постове.
27
4
 
7
 
! Отговори
Стига Нато преди 2 месеца
Престанете да се халосвате с това Нато! Дойде ни до гуша от тези перфидни приказки и нищо не значещи изречения! Направете едно допитване, сондаж ли ще е, референдум ли ще е, да има резултат. Една група едни и същи от години морализаторстват. Те са иконите, ние невежите. Не ни подценявайтер моля!