"Възраждане": Фигурите на Соломон Паси и Росен Плевневлиев са противоречиви

Би било обидно да преговаряме с тях, заяви Петър Петров
6 окт 2022 11:16, Петя Славова
116

Въпреки че се наредиха като четвърта политическа сила след изборите с 1017%, от "Възраждане" заявиха, че подкрепят единствено свой мандат и няма да участват в коалиция на други партии.

А вчера председателят на партията Костадин Костадинов напусна собствената си пресконференция  като преди това се опита и да изгони журналисти от няколко медии, наричайки ги "чуждестранни агенти".

"Свободата на словото в тази свободна държава е да мога да казвам каквото искам и когато искам. Ние не сме изгонили журналист, а журналист дойде непоканен, ние го помолихме да напусне. Смятаме, че нашите позиции не трябва да бъдат преиначени за една манипулация на обществото, и то с финансиране от чужди агентури. В САЩ действа такъв закон, според който тези медии, които получават финансиране от чужди правителства и агентури, биват обозначени", каза зам.-председателят на "Възраждане" Петър Петров в студиото на "България сутрин".

Според него в България също трябва да се внесе подобен законопроект.

Още по темата
"Целенасоченото манипулиране от няколко конкретни медии продължава доста време. Крайно време е да изразим нашата политическа позиция и да покажем, че имаме принципи, от които няма да се откажем. Не смятам, че се опитваме да филтрираме медиите, просто изразяваме своето отношение към тези, които манипулират обществото. Ние не водим война с медиите", допълни Петров в ефира на Bulgaria ON AIR.

И е категоричен, че могат да докажат думите си.

Попитан дали ще имаме правителство, той отговори: "По-скоро не. Твърде много са различията между политическите субекти. Всички големи политически партии заявиха непримиримост да направят консенсус помежду им. Не сме получили покана от ГЕРБ. Фигурите на Соломон Паси и Росен Плевневлиев са противоречиви, би било обидно да преговаряме с тях. Няма да преговаряме с ГЕРБ и ДПС за съставяне на правителство."

Петър Петров сподели, че ще сформират група, която да преговаря с останалите партии за запазването на българския лев.

"Ако третият мандат бъде връчен на "Възраждане" - ще го върнем изпълнен и ще представим състав на кабинета. За нас е изключително важно да запазим финансовата независимост на България. Ако приемем еврото, то ще има изключително негативни последствия за икономиката на България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
7
 
2
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Типично по путински(руски): нагли, безочливи, безпардонни!
95
8
 
3
 
! Отговори
Рубльов преди 1 година
Копейката цвърчи като настъпан плъх.Противоречащ на себе си и на електората си е самият той.Пълен продажник.Да излезе пред народа със ръка на сърцето и публично да обяви и заяви ,,Аз не съм РУСОФИЛ и обичам единствено БЪЛГАРИЯ" Нещо което не би направил никога,защото не му е платено да го направи.Пълен изметкяр.
94
12
 
6
 
! Отговори
иZгубени по пътя преди 1 година
*** ВЪН от ПАРЛАМЕНТА !
93
5
 
20
 
! Отговори
Бунтата преди 1 година
Тези двама НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ,(които не са и българи),тотално са изперкали!!!Те не заслужават да седят в България,камо ли да се занимават със съставяне на правителство!!!Герб ги праща като комисари да купуват депотати.Това вече е мода в парламеннта??!Чужди *** се мотат във България
92
26
 
10
 
! Отговори
Трифон преди 1 година
Възраждане се оформя като откровено ФАШИСТКО ДВИЖЕНИЕ ПУТИНСКИ ТИП!!! Дори и обявяването на журналисти за западни агенти е копирано от Путин!Трябва да бъдат тотално изолирани и пратени в сибир, където им приляга най-много!!!
91
24
 
11
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Реално за Възраждане са гласували 3% от имащите право на глас!Какво ще управляват тия измамници?!Да си ходят във Варна!
90
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно тези двама национални предатели трябва да бъдат наврени в кучия хъз и да не ги видим никога повече. Любимците на ГЕРБ...
89
1
 
22
 
! Отговори
Богданов преди 1 година
Омерзен съм,от тази посредственост,която доминира и се налага от видимите "купени"избори? Няма,законова държава,която да допуска,подобно уродливо нарушение"купуване на изборните резултати"" ????/ Всички го виждат и се" потриват",това налага," съдебн съдебнста власт", е наложително веднага да се реформира!!!!!!
88
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До OMG_Lucker 80 И великия бард от Минджa Евгений Дайнов да не изпуснете - без него закъде?
87
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето, че Днес са написали истинския процент на Възраждане:,,Въпреки че се наредиха като четвърта политическа сила след изборите с 1017%''ЦИК трябва да пресметне отново резултатите и да обяви 2700-те избраници от партия Възраждане. По този начин те, въпреки че няма да успеят физически да влязат в сградата на парламента, понеже ще са много и ще идват предимно с автобуси от Варна, ще имат истинско еднопартийно управление с Конституционно мнозинство. Точно това, за което са мечтали от малки дечица.
86
13
 
10
 
! Отговори
Джонката преди 1 година
А фигурите на Възраждане какви са, хахахахахаха
85
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 16 За угодия на Радев, който е прикрит възрожденец.
84
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, скрийте се бе, Възраждане! И вие сте под нивото на народа, но се бутате да се изказвате за щяло и нещяло. Плямпайте си там популистките глупости на недо...я си електорат и не занимайте всички с тях! Смеш-ни-ци!
83
29
 
16
 
! Отговори
Внимание! преди 1 година
Любовта към Руската Ферментация предизвиква ***!
82
22
 
15
 
! Отговори
66 преди 1 година
За тия трябва Гешев да се самосезира
81
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 10% от гласувалите трябва се назначи болногледачка - очевидно е че страдат от ментални заболявания.
80
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я марш на фронта,бе!
79
1
 
27
 
! Отговори
Дядо Боби преди 1 година
Всичко в Бг политиката е като в турски сериал-. Само лъжи интриги подлост и измама!!!!!!!!!
78
15
 
17
 
! Отговори
Сгоден циганин преди 1 година
От Възраждане смятат че Митрофанова би била по добър избор !
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Фен възраждане 67: Явно толкова си запознат и изобщо никога не си кандидатствал в СУ. Историята в софийския приемаше с втория най-висок успех след този за ЮФ поне до 2000 г., докогато аз имам наблюдения.