Политолози: Политиците ще са предпазливи с темата "ваксини" на вота

Проф. Румяна Коларова и Христо Панчугов с прогнози за изборите
26 фев 2021 22:13, Анисия Иванова
13

Проучване на изследователски център "Тренд" прогнозира 47% избирателна активност на предстоящите избори, както и 4,8% преднина на ГЕРБ пред БСП. На този фон проблемите в имунизационната кампания у нас станаха повод за спорове в парламента, като социалистите обвиниха правителството в "хаос" и предложиха да се започнат преговори за доставка на руската ваксина Sputnik V.

"Не мисля, че темата с коронакризата ще определи нивото на избирателна активност, а по-скоро ориентацията на избирателите към определена партия. БСП за пореден път използва Русия, както в миналото правеше по отношение на енергетиката. Сега ваксините ще играят подобна роля", заяви политологът проф. Румяна Коларова в ефира на "Денят ON AIR".

Двамата с ас. Христо Панчугов коментираха как темата с ваксините ще повлия на предстоящия вот.

"Няма начин това да не присъства в предизборната кампания. Липсва ясна комуникация от страна на управляващите по отношение на имунизацията, но това се наблюдава и на европейско равнище. Няма как, когато става въпрос са милиарди хора, всичко да тече гладко с ваксините. Играта е сложна", смята от своя страна Панчугов.

"Не бих посъветвала никого да призовава за провал на ваксинацията. Това би било абсолютен автогол. "Демократична България" изчакват активно да експлоатират темата в последния момент. Масовата ваксинация сякаш създава усещане за проправителственост. Опашките от хора са удар срещу антиваксърите в лицето на АБВ и Мангъров. Всички политици ще бъдат предпазливи с темата ваксиниране. Опозицията ще се молят да не протече гладко имунизационната кампания", добави Коларова пред Bulgaria ON AIR.

Двамата коментираха и състоянието, в което се намират ГЕРБ и БСП.

"В БСП има вътрешна ерозия, няма значение колко демократично се управлява партията отвътре. Нинова залага на младата генерация, към която избирателите на социалистите нямат достатъчно доверие. Според тях те са неопитни", допълни Коларова.

"ГЕРБ ще има проблем по две линии. Едната е намаляващото представителство - ще вземат по-малък процент от гласовете, отколкото са свикнали. Второто е партията на Цветан Цветанов, който не само ще прибере недоволни членове на ГЕРБ, но и ще ги удари електорално. Няма да видим ГЕРБ в най-добрата им кондиция", каза Панчугов.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Пабло преди 1 месец
Аз не мога да разбера кой ще гласува за тези партии, едните ни изкопаха дупката дето се намираме, а другите я засипват отгоре като всички да ниско долу
12
0
 
1
 
! Отговори
Мария преди 1 месец
ТРЯБВА ДА ИМА РАЗПЛАТА И ПРОМЯНА! ГЕРБАДЖИЙЧЕТАТА ДА СИ ХОДЯТ!
11
0
 
0
 
! Отговори
Boqn преди 1 месец
И по двете линии ГЕРБ ще бъде ударена много силно!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Управляващите са неадекватни и отново се опитват да използват ситуацията в тяхна полза!
9
0
 
2
 
! Отговори
Сигнал преди 1 месец
Не само на фона на проблемите в имунизационната кампания ще видим ГЕРБ в не добра кондиция.Времето им свършва и трябва масово да гласуваме,за да довършим нещата.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма как да говорят за нещо, което го няма. Това само ще подчертае колониалната роля на страната в ЕС.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
като му видеш професорите на един народ сещай се за хала му
6
0
 
2
 
! Отговори
BoLeto преди 1 месец
Определено ще има раздвижване на пластовете.
5
1
 
4
 
! Отговори
Stan преди 1 месец
Не ми се вярва темата ваксини да бъде подмината. Ако самите ваксини са извън контрола на правителството, то неуредиците с ваксинирането, ще са в светлината на прожекторите.
4
2
 
4
 
! Отговори
Тато из Правец преди 1 месец
Румяна Коларова водеше в студиото и младия си любовник!!!Да го направи популярен...
3
3
 
5
 
! Отговори
Активист на БСП преди 1 месец
Другарката Коларова носи в кръвта си идеите на комунизма благодарение на великия си дядо Васил Коларов-виден наш функционер и Министър-председател на България след Георги Димитров!!!
2
3
 
4
 
! Отговори
Курнелка преди 1 месец
Не е предпазлива - непредпазливо се изказа в парламента и показа на кой бог се моли.
1
2
 
7
 
! Отговори
КОЛАРОВАТА И ТЯ ЛИ преди 1 месец
е пила от ваксината за безсмъртие. Тая стара гайда на ГЕРБ ще надживее и вожда в телевизионно дълголетие. А иначе е хлъзгава като змиорка, нищо съществено няма да чуете от нея

Спонсорирани публикации