Националният природонаучен музей при БАН ви кани на "Изследователска ваканция в музея"

Всички деца и ученици ще получат подарък-изненада
Обновена: 16 юни 2020 10:32 | 15 юни 2020 15:13, Павел Гълъбов
3
Националният природонаучен музей при БАН ви кани на "Изследователска ваканция в музея"
Снимка: БГНЕС

Започваме в петък, на 19 юни 2020, когато всички деца и ученици, които ни посетят ще получат подарък-изненада, за да отбележим заедно началото на лятната ваканция.

Още по темата

Продължаваме с „Изследователска ваканция в музея“, която и тази година предлага възможност на ръководителите на занимални и градски лагери да посетят нашите образователни ателиета с групи ученици на възраст от 6 до 14 години. Всяка седмица от понеделник до събота, между 10:00 и 17:00 часа нашите учени и експерти ще ви посрещнат с интересни истории, свързани с природата и образователна игра по съответната тема. Продължителността на едно занимание е между 60 и 90 минути. Последното занимание за деня започва в 15:30 ч. Необходимо е предварително запазване на дата и час на тел. 0879226573. Заниманията се провеждат в залите на музея или на открито в градските градини до музея.

Изберете си тема на заниманието от каталога ни, който се актуализира периодично и може да разгледате тук:

http://www.nmnhs.com/museum-vacation-themes-bg.html

От предложението ни може да се възползват и семейства или групи, придружени от родители. Ако имате специален повод и искате да изненадате своите деца, изберете образователната игра-беседа с подарък. Участниците в играта получават карта с маркирани находки по определен маршрут в експозицията на музея. По време на обиколката с нашия екскурзовод, те трябва да открият и запишат скритите думи от указателните табели на маршрута. Докато се забавляват, децата научават интересни факти за света на животните, а в края на обиколката получават символичен подарък.

Повече за условията и цените на заниманията може да видите в сайта на музея: http://www.nmnhs.com/visit-us-bg.html

Все още може да разгледате и нашите временни изложби: "В света на растенията" – флористични рисунки на ас. Асен Игнатов във фоайето на музея и "Биоразнообразието на Антарктика" с морски организми, събрани от о-в Ливингстън по време на XXVII Българска антарктическа експедиция, изложени в зала "Риби" на втория етаж.

Имиджова публикация

3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
(продълж. на 2) - и имат възможност да работят по специалността си и след 1944 г.
Те подготвят следващото поколение учени. Това не е без значение.
Научно-изследователската дейност на служителите в този музей се съчетава с музейната, което е доказателство, че не е нужно да съществуват шуробаджанашките уж-научни институти, в които силните на деня да избират (по субективни критерии) отделни индивиди и да ги провъзгласявани за топ учените на България, от които да зависи съдбата
на българската наука.
2
0
 
3
 
! Отговори
До Естествено преди 1 месец
Няма коментари, защото е делничен ден и хората са на работа или работят от дома си.
Музеят, за който става въпрос е едно от звената на БАН, които заслужават уважение, подкрепа и поощрения.
Създаден е въз основа на природонаучни сбирки на цар Фердинанд, на когото са сътрудничили утвърдени европейски учени, а също и български учени, получили образованието си в Европа в края на 19-и през първите десетилетия на 20-и век. Някои от тях оцеляват и имат възможност да работят по специалността си и през
1
0
 
2
 
! Отговори
Естествено преди 1 месец
Тук няма коментари и заинтересовани. Виж ако е темата Тръмп, Божков, Путин, бежанци, Море в Гърция и т. Н. Тогава се пише брише остроумничи. Избирайте си мъдро приоритетите. Лоши времена идат.