14 764 лева са събрани досега в благотворителна кампания за кино Одеон

Сред дарителите са президентът Георги Първанов, директорът на кино "Одеон" Александър Наков, тенисистката Магдалена Малеева и много други
15 дек 2005 19:02,
Досега в дарителската кампания в подкрепа на филмотечното кино "Одеон" са събрани 14 764 лева. От тях са изразходвани 11 248 лв., с които се покрива първият етап от ремонта на техниката на киното - киномашини, преводаческа уредба и инсталиране на качествен монозвук с долби процесор.

Това съобщиха от "София филм фест" /СФФ/, инициатор на кампанията, подкрепена от Българската национална филмотека /БНФ/.

Вторият етап е инсталиране на качествен стереозвук, третият - на съраунд, четвъртият - на долби стереозвук. За всичко това са необходими около 16 000 лева.

След изпълнение на тези етапи или успоредно с тях ще се премине към подмяна на седалките и екрана на киното.

Сред близо 80-те дарители досега - хора и компании, са президентът Георги Първанов, директорът на кино "Одеон" Александър Наков, организаторите на СФФ - "Арт фест", и директорът на фестивала Стефан Китанов, БНФ, "Аудиовидео Орфей" - ЕАД, "Бояна Филм" ЕАД, режисьорите Георги Дюлгеров и Стефан Командарев, актьорите Васил Ряхов и Стефан Вълдобрев, операторът Радослав Спасов, тенисистката Магдалена Малеева.

За декември 2005 г. се очакват дарения от още поне 20 души, които са заявили своето участие, но не са успели да дадат своя принос през ноември, отбелязват инициаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание