Просто кажи ми Да!

"Навитакът" е новата комедия с Джим Кери
16 яну 2009 19:05,
17
Просто кажи ми Да!
Снимка: Александра филмс

“Навитакът” (Yes man) е дългоочакваното завръщане на Джим Кери към комедията след доста мрачния “Числото 23” (ако не броим гласа му в “Хортън”).

Във филма той се превъплъщава в депресирания и вечно губещ банков служител Карл Алън, който старателно забърква и сърба собствена безвкусна манджа от провал и апатия.

Точката на преливане идва когато, след като скапва отношенията си с всички близки и ограничава забавленията в бермудския триъгълник между хладилника, дивана и телевизора, Карл сънува твърде вероятната си самотна смърт (изобразена с една от най-идиотските физиономии на “Гуменото лице").

Тогава той решава да промени живота си.

Помага му плашещо надъхващ семинар за позитивизъм, на който дава обет на всеки въпрос да отговаря само положително.

„Да“ става задлъжителният му ответ на всяка молба и предложение и въпреки оправдания му скептицизъм в началото, утопията с по-добрия живот тръгва доста добре.

Така, редом със съпругата от Близкия изток, фелациото от беззъба 70-годишна съседка и завишените харчове, нашият човек получава нова приятелка, повишение в работата и се запознава с дълбоко заспалия авантюрист в себе си.

Естествено, всичко това не трае дълго, но пък му дава ценните уроци, от които всеки негативист има нужда (разбирай – не особено изстрадан хепиенд).

Ситуацията на филма (адаптация на автобиографията - бестселър на Дани Уолъс) е златна мина за простотии, но въпреки това сценаристите не са се опрели само на очакваните абсурди.

Затова имаме и приличен диалог, който дава поне 10 суперзабавни лафа за лична бъдеща употреба.

Към тях добави още от неостаряващите шеги, задължителни за всяка комедия от типа (тази доста напомня на по-ранен филм на Кери - “Лъжльото”) и едно тематично парти на “Хари Потър”, което те кара да се търкаляш на земята от хилеж.

Обратът накрая идва като здравословна изненада в предсказуемия сюжет, но това не успява да изстреля филма към определения като “невероятен” или “блестящ”.

Въпреки това говорим за приятно изкарани час и половина с един от най-големите комици на Холивуд.

И това изглежда напълно достатъчно.

Ето къде да го гледаш.

Ето и трейлъра:


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
балан преди 15 години
Нека си пише момичето, само че да научи малко правописа и английския език. Много грешки прави, горката ..
15
1
 
2
 
! Отговори
АЛ БЪНДИ преди 15 години
Елена е моята Кели, нещастнико.
14
1
 
2
 
! Отговори
kojjys преди 15 години
Здравейте на всички!!! Вчера гледах филма и според мен ако не е Jim Cary с неговия талант да направи филма наистина забавен ,прсто сценария беше невероятно предсказуем(поредния американски промиващ мозъка сценарии). Иначе наистина имаше много забавни моменти и си заслужава гледането!!! А незнам защо толкова ного се занимавате с Ели. Според мен всеки има право да си каже мнението, нали затова живеем в свободни времена. Аз лично я познавам от много години и тя още от малка е много изявена и талантлива личност и мисля, че трябва да продължава в същия дух и да пише статии за кино. БРАВО Ели!!!
13
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
filma e prosto neveroqten, kato vseki s djum cerry !!!Lenche, ne obrushtai vnimanie na hora, koito sigurno jiveqt s maikite si i ne mogat da povqrvat, 4e nqkoi hora sa samostoqtelni, a vie momcheta leko sa kritikata, 4e shte kaja na mami da vi spre internetcheto, tamun da imate vreme da si iztiskate pobertetskite pupki :)))
12
1
 
2
 
! Отговори
Лозанов преди 15 години
Ленче, просто кажи ДА и недей да пишеш повече глупости ...
11
1
 
2
 
! Отговори
Blue преди 15 години
Gledah go na kino minalata sedmica...nishto osobeno ne e filma ama zaradi jim keri si zaslujava
10
1
 
2
 
! Отговори
d преди 15 години
гледах го на предпремиера, дадох 14лв.. луд за връзване. но пък останах приятно учуден.. джим кери не се снима в кофти филми:) изключително позитивен филм! и лично на мен ми достави много по голямо удоволствие от различните касови филми на холивуд! свежо, весело, доста наивно.. но пък със смисъл! и 2-3 момента с физиономиите на кери където залата получаваше гърчове от смях, хората се тръшкаха. филм за който не съжалявам че отидох на кино, още повече че ми се случва рядко
9
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ole hora gledajte "Atonement"!!! Neveroqten!!!
8
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Като не ви харесва не четете, бе гении ! А най-добре направете нещо вие. Нека ви видим, велики мислители, какво можете. Аре у лево !
7
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
АЙДЕ ДА ИДВА РИПА,ЧЕ НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ ДА ГЛЕДАМ НОВИЯ ФИЛМ НА ДЖИМ КЕРИ.
6
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Стига бе хейтъри. След всичките други новини, искам нещо такова да се разтуша. То че е ентусиазъм спойлери и глупости - ясно. Пак ми става по-добре като го прочета по диагунал.
5
1
 
2
 
! Отговори
skunk преди 15 години
Абе Ленче, абе душко, това ли е най-важното ти посланиице, да ми кажеш, че има 10 лафа? ай ай ай ...абе на теб на знаци ли ти плащат душко, че смукваш от пръстите си да изпишеш текста...оф не искам да съм груб с Елена, ще се постарая да дам конструктивна критика:- каква е целта на тази и въобще тези статии, не мисля, че ти имаш потенциал/капацитет да правиш кино критика, защото постоянно, хората не харесват написаното от теб, пречупваш нещата през твой поглед и вадиш едни некачествени поуки, а хората не знаят на каква база се дължат, имаш ли го туй образование, опит и прочие. Препоръчвам ти за да те взимат на сериозно (вкл. и аз) да си опишеш опита в следващата си статия, за да гледаме на теб като на друг човек (въпреки, че ако продължаваш в същия стил на писане до никъде няма да стигнеш)
4
1
 
2
 
! Отговори
desperada преди 15 години
ама то оттук ли идва лафа за лична употреба ЛУДОТО ЛЕНЧЕ??? ми нали те бяха загубили, кога те найдоха, та не разбрахме? тц тц, такава новина опущихме... бе сАобщавайте ги на гражданите-селяни тия неща!
3
1
 
2
 
! Отговори
eli преди 15 години
Поредните глупости на Елена Пенева .Забавни лафове за лична бъдеща употреба .Това ни препоръчва от собствен опит журналистката .Браво, Ленче .
2
1
 
2
 
! Отговори
Десебар преди 15 години
Ленче, имам едно предложение към теб: Защо не започнеш да прави месечно по един шит-лист, по почина на Вагро? Имаш заложби и ще се оправяш почти толкова добре колкото и той, пък ще е интересно да ви съпостави човек. Пък кой знае, може и да го удариш в земята...
1
1
 
2
 
! Отговори
karshaka преди 15 години
toq e lud be otkoga go 4akam..............vikam kade go zatriha