Мерилин Монро ще е символ на кинофестивала в Кан

Поводът е 50 години от смъртта й
1 мар 2012 15:08, Петя Славова
0
Мерилин Монро ще е символ на кинофестивала в Кан
Снимка: Reuters

Кино иконата Мерилин Монро ще се превърне в символ на юбилейното 65-о издание на кино фестивала в Кан, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Повод е, че през август тази година се навършват 50 години от смъртта й.Звездата издъхна в Лос Анджелис на 5 август 1962 г. на 36-годишна възраст.

"Петдесет години след смъртта си Мерилин остава една от ключовите фигури в света на киното, икона на всички времена. Нейното изящество, тайнственост и прелъстителност и днес покоряват зрителите" - твърдят представителите на кинофестивала в Кан.

"Фестивалът е храм на великолепието и Мерилин е неговото съвършено превъплъщение" - твърдят още организаторите на кинофестивала, цитирани от Ройтерс.

На сайта на кинофестивала в Кан е публикуван и плакатът на феста. На него е използвана черно-бяла снимка на Монро, направена от фотографа Ото Бетман. На нея звездата,прочула се с филми като "Някои го предпочитат горещо", духа свещичките на празничната торта.

Международният кинофестивал в Кан тази година ще бъде открит на 16 май и ще продължи до 27 май. Председател на журито ще е италианският актьор Нани Морети.

 


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари