Наистина ли "Последните ще са последни"

Филмът - по телевезия Bulgaria ON AIR
3 окт 2020 14:53, Петя Славова
1
Наистина ли "Последните ще са последни"
Снимка: Bulgaria ON AIR

За сложните перипетии в живота на млада работничка във фабрика в малко италианско градче разказва Масимилиано Бруно във филма "Последните ще са последни".

Филмът е екранизация на едноименната му пиеса, а главната героиня Лучиана (Паола Кертелези) няма възможност дълго да се радва на новината, че е бременна, тъй като се оказва без работа.

Попаднала в сложна ситуация, героинята не може да разчита на своя съпруг - чаровникът Стефано (Алесандро Гасман) - чест обитател на местните заведения.

Лучиана решава сама да се справи с проблема и действа дръзко, отвличайки директора на предприятието. Драматургията е усложнена с намесата на полицая от Верона Антонио (Фабрицио Бентиволио).

Режисьорът следва отблизо персонажите, засичайки личните им драми и отношение към случващото се. На фона на крими елемент, социалната драма ясно показва, че обществото най-лесно е готово да накаже онези, които са най-слаби и безащитни.

Филмът е с две номинации Давид на Донатело 2016 г. (за Паола Кортелези и Фабрицио Бентиволио). Гледайте "Последните ще са последни" на 3 октомври от 00.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари