Ода за изгубената "Младост"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
25 окт 2020 13:40, Петя Славова
7
Ода за изгубената "Младост"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Житейската равносметка не е лесна, но е удачния път на човек към себепознанието. В това ще ни убеди режисьорът Паоло Сорентино" във филма "Младост".

Историята ни среща с композитора Фред Балинджър (Майкъл Кейн) и филмовият сценарист и режисьор Мик Бойл (Харви Кайтел). Двамата персонажи преплитат пътищата си в санаториум в швейцарските Алпи.

Там те си спомнят за славното си минало, наситено с емоции, слава, жени и слава, но именно тук героите осъзнават преходността на всичко.

Превъзходни актьорски изпълнения на Кейн и Кайтел, чиито персонажи са доста различни един от друг, но заедно постигат събирателния образ на твореца. Единият - твърде аристократичен и елитарен контрастира на другия, намирал се винаги близо до масите, а двамата съчетават опита на човека, който не се е поучил от преживелиците си.

Компания им правят останалите също ексцентриччни гости в санаториума - Марадона, застаряваща Мис Вселена ( Джейн Фонда), както и актьор, подготвящ се за ролята на Адолф Хитлер (Пол Дано). Там е и дъщерята на Фред (Рейчъл Уайз), която лекува сърдечни драми. Всеки един от присъстващите допълва атмосферата от еклектизъм, който пресича разнообразни гледни точки и предоставя поводи за размисли.

Сорентино умело поднася непринудените емоции на персонажите, оплели ги в собствен комично-драматичен свят. Реверансът е към "младост"-та, която със своята неопитност е смела и топлеща живота на всеки, до сетния му час.

 "Младост" спечели три награди от Европейската филмова академия в Берлин през 2015 година – за най-добър европейски филм, най-добър режисьор и най-добър актьор.

Драмата е отлично допълнение към силната биография на Сорентино, създал "Великата красота", "Последствия на любовта", "Те" , както и сериала "Младият папа".

Гледайте "Младост" на 25 октомври от 22 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
orlin преди 3 години
Когато възрастен българин ти каже:Едно време кво беше..Ставай от масата и бягайте.
5
2
 
2
 
! Отговори
Сузи преди 3 години
По-*** филм рядко се прави. Гледах го.
4
2
 
2
 
! Отговори
мхм преди 3 години
Младостта не се губи, а се изживява ,друг е въпросът как... Ол.игофрени ли пишат заглавията?!
3
3
 
3
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Статията е без значение гледайте филма :)
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ода за "Кой ви даде диплома?".С това заглавие казвате, че някой е изгубил квартал "Младост", а не младостта си...Малко ви бият!
1
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
"Ода за изгубената младост на БЪЛГАРИНА"