Джон Гришам с "Време за милост"

Прочутият автор с нов роман
Обновена: 3 дек 2020 22:46 | 3 дек 2020 22:45, Петя Славова
3
Джон Гришам с "Време за милост"
Снимка: "Обсидиан"

Джейк Бриганс, героят от "Време да убиваш“ и "Сянката на чинара", отново е в центъра на разтърсваща съдебна драма.

"Време за милост" ни връща към мястото и незабравимите образи, които превърнаха Джон Гришам в ненадминатия майстор на съдебния трилър.

Клантън, щата Мисисипи, 1990 г. Съдът назначава Джейк Бриганс за служебен защитник на шестнайсетгодишния Дрю Гамбъл, обвинен в убийството на Стюарт Коуфър, местен помощник-шериф и партньор на майка му. Животът в неговата къща е белязан от скандали, насилие и страх. Една нощ нещата стигат твърде далече – след дълъг запой побойникът пребива майката на момчето. Дрю грабва служебния пистолет на Стюарт и сам раздава правосъдие.

В южняшкото градче убиецът на служител на закона и неговият адвокат стават прицел на всеобща омраза. Повечето жители на Клантън искат бърз процес и смъртно наказание за Дрю.

Но Джейк е твърдо решен да спаси момчето от газовата камера. Въпреки че така застрашава семейството си, кариерата си и дори собствения си живот. Има време да убиваш и време да раздаваш правосъдие. Дошло е "Време за милост".

Книгата е в превод на Надежда Розова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Книжар преди 3 години
До АнонименАми поръчай си я онлайн като си толкова претенциозен!
2
1
 
0
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Тоя продажен *** защо не написа нещо по съвременно?Като например за адвоката дето с риск на живота и кариерата си спаси от затвор онова момче , дето защитаваше града си и хората, го нападнаха зверски и с оръжие отрепките от БЛМ и АНТИФА и при самозащита отстреля двама от тях
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как може да не напишете има ли я в книжарниците или трябва да ги обикалям да я търся с риск да се заразя?!Пуууу!!