Канада се отказва да изпрати атлетите си на Олимпийските игри

Те искат Токио 2020 да се отложи с цяла година
23 мар 2020 09:52,
12
Канада се отказва да изпрати атлетите си на Олимпийските игри
Снимка: БГНЕС

След като вчера Международният олимпийски комитет заяви, че се обмисля възможността игрите в Токио да бъдат отложени, днес стана ясно, че Канада няма да изпрати свои атлети, независимо дали игрите ще се отложат.

Канадският олимпийски и параолимпийски комитет решиха, че няма да изпратят атлетите си на игрите, ако те се състоят това лято.

Още по темата

Причината е ясна - пандемията от коронавирус.

Канадският комитет призова МОК и Международният параолимпийски комитет да отложат с цяла година игрите.

Преди тях комитетите на Бразилия и Норвегия призоваха МОК да отложи Олимпиадата, но Канада е първата държава, която отказва да изпрати атлети.

"Това не е само за здравето на атлетите, но е и за публичното здраве", заяви канадският отбор.

"Заради COVID-19 и съпътстващите рискове не е безопасно за атлетите ни, здравето и сигурността на техните семейства, както и канадското общество за атлетите да продължат да се подготвят за тези игри. Всъщност, това противоречи на съветите на експертите, които ние призоваваме всички канадци да следват", пишат още от канадския отбор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Пътник преди 4 години
Интересно ербапите по-долу, каво биха обяснили за джендъризма и липсващата канадска държава на някой аматьорски хокеен отбор от Саскачуан - та все още е зима.
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последиците от аварията "Фукушима" са дреболия в сравнение с радиационното замърсяване в резултат на всяка от атомните бомбардировки на Хишошима и Нагазаки.
8
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако и от СЕТА се откажат,ще направят добро на СВЕТА.Канадска държава НЯМА.
7
8
 
3
 
! Отговори
И преди 4 години
Да се отказват джендърите !!!
6
5
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Пълен бойкот на азиатците не само заради вируса.Никакво пълнене на азиатцки гуши повече.
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв разум бе? Защо трябва да се отлагат игрите, които са след 4-5 месеца! Или ти си от тези, които вече вярват, че 1 година ще живеят под карантина под вещото пазене на зелени чорапи зара пуснатия от китайците вирус?
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само Канада, и Австралия съобщи ,че бойкотира игрите!Очаквам още джендърски държави да се уплашат, и сега е момента нашите спортисти да покажат мъжество и да награбят злато и сребро.
3
5
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Къв е смисъла от тия игри.
2
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми не изпращайте бе, нас какво ни интересува! Стига шантаж! Олимпиадата е края на юли - началото на август, много време има дотогава. Отделно игрите могат да се отложат с месец или дори с 2. Откъде накъде ще държите сметка на нещо, което е след половин година?
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 10 години пак ще си говорим за това как олимпийските ще се състоят ама не се знае кога.Спорт,туризъм,театри-напълно безмислени и ненужни .ЧАСТ от световната чума на съзнанието и водещо до масово оглупяване.Ако не вярвате вижте лудите гости на БНТ в трите секции