"Хотел" с картонени легла посреща пътниците на летище "Нарита" в Токио

Там пътешествениците чакат за резултатите от тестовете за COVID-19
13 апр 2020 10:15, Нели Христова
27
"Хотел" с картонени легла посреща пътниците на летище "Нарита" в Токио

В картонен хотел се превърна багажното отделение на летище "Нарита" в Токио. Там хората, които пристигат от дестинации, в които има много регистрирани случаи на коронавирус, изчакват резултатите от тестовете си, съобщават от SamChui.com.

Пътниците, които кацат от САЩ или Европа са подложени на наблюдение и могат да напуснат територията на летището само със семейството си или с приятели в собствен транспорт. На онези, които нямат кого да извикат, за да ги прибере, се забранява да използват градския транспорт и такситата. 

Докато хората не получат резултатите от тестовете си за COVID-19, те спят в картонени кутии, осигурени от японското правителство. Обикновено един пътник остава в импровизирания хотел два дни, а това му струва 15 хил. йени или 140 долара.

Според пътник, който пристига в Токио от Виетнам, матракът от футон на картонените легла е "доста удобен", но много хора се оплакват, че заспиването е трудно, тъй като полети продължават да кацат по всяко време. Някои от леглата са отделени едно от друго с картонени прегради, но други са прекалено близки едно до друго, а това притеснява туристите. Летището осигурява напитки и храни.

Когато накой от пътниците получи негативен резултат за COVID-19, той може да напусне "Нарита" с кола под наем или с друг личен транспорт. Въпреки че не е заразен и за него важи забраната за използване на градски транспорт.

Тъй като конституцията на Япония забранява задължителната карантина, правителството може само да помоли пристигащите пътници да се самоизолират за 2 седмици. 

През последния месец "Нарита" отчете 85% спад в международните полети. Летището затвори и едната си писта, което се случва за пръв път откакто отваря врати през 1978 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ако беше тука, примерно, веднага пълчищата хамериканоспии, щяха да ни карат да се самоубиваме, но това драги шоросчета е в процъвтящата демократична държава Нипон, или Джапания казано по друг начин. Ама айде, те джапанските отакута, хикиморита и други такива девствени мухльовци и без това си се самоубиват повечето, нипонската демографска криза, на тази уж богата и процъвтяваща димукрациъ, ко да прайш...
16
1
 
0
 
! Отговори
до 14 преди 4 години
мии моркова преди да си го сложиш в устата и няма да имаш херпеси
15
3
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Гавра с човешкия род ....
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kakvo iskate ot bylgarskata uprava.Tq ne samo ne moje da postavi pod karantina edin etnos ami i puska vsichki zatvornici po vreme na chumata.EEE analog v sveta nqma pisnqli ste protiv drugi strani.
13
3
 
4
 
! Отговори
КОРОНАТА МИНАВА... преди 4 години
Херпеса е до гроб
12
8
 
5
 
! Отговори
Млад и богат тарикат преди 4 години
Слънчака ще е рай тази година, без увиснали руски меса и пияни шваби
11
2
 
1
 
! Отговори
проф. Дръндъров преди 4 години
До Typcho BalkonskiУважаеми г-н Типчо Балконски,Първо, пишети на "КИРЛИЦА"..Второ, мерките които предлагате са абсолютно неадекватен отговор на короната.Трето ... няма трето, само първите две.Поздрави
10
8
 
5
 
! Отговори
Троль преди 4 години
Колеги, какво правите със събраните копейки? Аз лично имам събрани 30 килограма копейки, мисля да ги предам на вторични суровини. Може и да направя ризница от копейки на детето, да играе на рицари? Дайте идеи, благодаря!
9
4
 
4
 
! Отговори
к'ъф ти е пробл преди 4 години
до Арена АрмеецТогава си спи в кашоните бре, кой та кара да спиш в комунистически легла?! Ако щеш и в повръщаното си спи, всеки има право на избор.
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ходил по почивки ходил, следващите година две ще си седим у нас.До нашето черноморие най много да стигнем.Като се замисля без пияните англичани скандинавци шваби и руснаци може да не е чак толкова зле
7
2
 
5
 
! Отговори
ЪГЪЛ преди 4 години
Ъгъл е единствената автентична дума в българския език, която започва с буквата "Ъ".Това се учи в училище. Личната хигиена се учи вкъщи, а заразите се хващат в българските болници по време на карантина.Говорим само ФАКТИ
6
3
 
6
 
! Отговори
Typcho Balkonski преди 4 години
Alooou schtaba pouchete se ot Qponcite .V BG e pylno s prazni kazarmi vsichki zavyrnali se vednaga tam 14 dni imaite gram mozyk.
5
1
 
15
 
! Отговори
7 преди 4 години
А тук ги стоварваме на куп в или на летището, или на автогарата в София и след това ги оставяме да се спасяват сами и да ходят безконтролно из цяла България, после чакаме 2 седмици дали няма да имат симптоми, и после ги пускаме да излизат свободно без да ги тестваме
4
16
 
4
 
! Отговори
Арена Армеец преди 4 години
И в кашони, пак изглежда по-хубаво от комунистическите легла от резерва на армията ни.
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** ще ви каже, че това е площадка за снимки на филм или фотошоп.Вирус няма и в ЯПОНИЯ, а още по-малко в България.
2
6
 
1
 
! Отговори
Има ли 5g проблем? преди 4 години
iPhone > Settings > General > Legal & Regulatory > RF exposureприятно четене :)
1
3
 
5
 
! Отговори
Бабаит номер 60181 преди 4 години
Короната се минава, херпеса е до гроб.