Щабът за COVID-19 само плашил хората, Мангъров иска "да се разкара"

Начинът на представяне на информацията за коронавируса бил некоректен
Обновена: 11 окт 2020 14:39 | 11 окт 2020 09:45, Камелия Цветанова
541
Щабът за COVID-19 само плашил хората, Мангъров иска "да се разкара"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Начинът на представяне на информацията за коронавируса е крайно некоректен и плашещ. Ако някой иска да плаши, може би си мисли, че уплашени хора се манипулират по-лесно, коментира пред БНТ доц. Атанас Мангъров.

Според него правилният начин е да се каже колко от тестовете са направени на хора за първи път, на хора под карантина, за 2-ри, 3-ти път. Също така колко от тестваните за първи път са приети за болнично лечение. И още - колко от лекуващите се в реанимация са само с COVID-19, а не заради друго заболяване.

Още по темата

Доц. Мангъров цитира данни от Националния оперативен щаб, според които заболеваемостта в България от коронавирус е 43 на 100 000 души.

"Ние сме на първо място по смъртност в Европейския съюз. Като цяло смъртността през тази година е с няколко процента по-ниска, отколкото през миналите години. Нямаме извънреден брой хора, които са починали от коронавирус допълнително", посочи той.

Доц. Мангъров отговори и на критиките, че няма трезва преценка за COVID-19, тъй като не лекувал пациенти с инфекцията.

"Деца почти няма, тези, които са били в болницата, аз съм ги консултирал, но на тях им няма нищо. Тези, които са хоспитализирани, те имат симптоми на гриподобно заболяване, едно нищо и половина. Не отказвам да преглеждам никого. Никого не съм върнал", настоя той.

Според Мангъров "щабът трябва да бъде разкаран", тъй като само плаши хората.
 


541
Още от САЩ
Опечалени: Тръмп се подигра със смъртта на близките ни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
482
1
 
0
 
! Отговори
Fan forever преди 1 седмица
До 452 Защо замесваш ракови отделения?! Всеки знае, че там е най- страховито.Влез тогава в моргата и престой там няколко часа при разчленени трупове....
481
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен Фашизъм е афиширането на някаква безумна фикс идея.
480
1
 
1
 
! Отговори
до 478 преди 1 седмица
До 123 Хайде да видим дори сам не си си сложил знак независимо какъв.
479
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 123
Човек пълен с идеи -пълен иди йот.
478
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 1 седмица
Много се радвам,когао чета безумията на някой "човек" пълен с идеи. Има ли или няма вирус? Как се лекува без измислено лечение? Как хората и така си умират и без вируса.
Абе много е прав онзи професор 80% ***.
Хайде сега да видим колко от тия 80% четът и пишат във форума.
477
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не му завиждам на д-р Мангъров. Днес го хулят, а след време, когато мъглата се разнесе, хората ще казват за него: "Какво толкова е казал? То и така си беше съвсем ясно"!
476
1
 
5
 
! Отговори
Целта е същата преди 1 седмица
В миналото направили експеримент със затворници осъдени на смърт. На всеки от тях казвали, че присъдата му ще бъде изпълнена чрез прерязване на големи вени, предизвикващо несъвместима с живота загуба на кръв. След това поставяли превръзка на лицето на осъдения, порязвали ръцете му започвали да ги обливат с леко затоплена вода така, че той да я възприема като кръв, стичаща се по ръцете му. Немалък процент от затворниците получили очаквания инфаркт. Толкова за целта на насаждания днес масов страх.
475
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами повечето нормални и мислещи хора също смятат, че този щаб е повече от излишен. Който иска да се информира за бройки - има си сайтове на РЗИ и МЗ и ако те се водят редовно и в пълнота, няма смисъл от подобни циркове всеки ден, като този, който ви уреждат клоуните от щаба.
474
4
 
7
 
! Отговори
вяра в науката преди 1 седмица
Един мангър в кацата с мед и разваля работата. Така стана, че народа изпростя и вярва на глупости и шамани. Това хич не е безобидно и най- застрашените сега са простите и недоучили хора вярващи във внушения и антинаучни простотии- връща се ново мрачно средновековие за недоучилите и простите, но проблема е, че заразяват и нормалните хора.
473
5
 
4
 
! Отговори
пророк преди 1 седмица
НА мАНГЪРОВ ЩЕ МУ ПОВЯРВАМ ПРИ 2 УСЛОВИЯ ! ПЪРВО ДА СИ СКЪСА ДИПЛОМАТА КАКТО ОБЕЩА И ВТОРО ДА СЕ НАПАСЕ С ВИРУСА ПЪК ПОСЛЕ ЩЕ ГО НАПРАВИМ ВОДАЧ НА СТАДОТО!!! ЛИЧНО НА МЕН МИ СЕ СТРУВА ЧЕ ЗАРАБОТВА ОТ ЧАЛГА ПАРТИЯСЪ НЯКОЙ МАНГЪР
472
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Интервюто с доцент Чорбанов вчера по БНР също така беше много интересно. Неговото мнение е умерено и много коректно.
471
9
 
12
 
! Отговори
nimportequi преди 1 седмица
Мангъров зарази се най накрая и тогава се прави на отворко на бас че ще ревеш като бебе истинслите лекари да ти спасят з-а
470
8
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
На всеки, който поне малко разбира от хора му е ясно, че тези от НОЩ са лъжци и идьоти.
Самият факт, че говорят и се отнасят с хората като със стадо животни, показва, че у тях няма нищо човешко, те са едни биологични отпадъци.
Самите те са някакъв нов вид социални вируси, тровещи обществото.
469
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен "граничи с фашизъм" Да нещо става около този вирус което граничи с фашизъм отнемането на права, непрекъснатото говорене за този проблем по радиото и телевизията, мерене на температура, заплашване и глобяване, маскирани хора в градския транспорт и по улиците като че са обирджии. Затворени училища учреждения дори паркове и заведения, КПП и непремерени яки заплахи и много други, ми то това ако не е фашизъм какво тогава е фашизъм е афиширането на някаква безумна фикс идея.
468
1
 
3
 
! Отговори
дребните са вредни преди 1 седмица
До Анонимен Тя простотията много се набива на очи и с малки букви ако е написана.
467
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен ""Мангъров отдавна"" ТОВА КОЕТО СИ НАПИСАЛО СЕ ОТНАСЯ ЗА ЩАБА
466
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До фен

А Мутафчийски, Кунчев и Кантарджиев колко пациенти с Ковид са излекували? В Пирогов колко пациенти са излекувани от КОВИД-19....при положение че официално лекарство за коронавируса няма открито?
465
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ЛИЦЕ

Пиши с малки букви, че с големите много се набива в очи.... простотията.
464
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мангъров отдавна се компрометира... Толкова еТъп, че даже дрънка...
463
11
 
11
 
! Отговори
ЛИЦЕ преди 1 седмица
ЛИЦЕТО ОТ СНИМКАТА Е ПСИХИЧНО НЕУРАВНОВЕСЕНО ЗАЩО Е БЕЗ МАСКА А ПРОГАНДИРА ЧЕ ТРЯБВАЛО ДА СЕ НОСЯТ МАСКИ ТОЙ ИМУНИЗИРАН ЛИ Е?