Щабът за COVID-19 само плашил хората, Мангъров иска "да се разкара"

Начинът на представяне на информацията за коронавируса бил некоректен
Обновена: 11 окт 2020 14:39 | 11 окт 2020 09:45, Камелия Цветанова
541
Щабът за COVID-19 само плашил хората, Мангъров иска "да се разкара"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Начинът на представяне на информацията за коронавируса е крайно некоректен и плашещ. Ако някой иска да плаши, може би си мисли, че уплашени хора се манипулират по-лесно, коментира пред БНТ доц. Атанас Мангъров.

Според него правилният начин е да се каже колко от тестовете са направени на хора за първи път, на хора под карантина, за 2-ри, 3-ти път. Също така колко от тестваните за първи път са приети за болнично лечение. И още - колко от лекуващите се в реанимация са само с COVID-19, а не заради друго заболяване.

Още по темата

Доц. Мангъров цитира данни от Националния оперативен щаб, според които заболеваемостта в България от коронавирус е 43 на 100 000 души.

"Ние сме на първо място по смъртност в Европейския съюз. Като цяло смъртността през тази година е с няколко процента по-ниска, отколкото през миналите години. Нямаме извънреден брой хора, които са починали от коронавирус допълнително", посочи той.

Доц. Мангъров отговори и на критиките, че няма трезва преценка за COVID-19, тъй като не лекувал пациенти с инфекцията.

"Деца почти няма, тези, които са били в болницата, аз съм ги консултирал, но на тях им няма нищо. Тези, които са хоспитализирани, те имат симптоми на гриподобно заболяване, едно нищо и половина. Не отказвам да преглеждам никого. Никого не съм върнал", настоя той.

Според Мангъров "щабът трябва да бъде разкаран", тъй като само плаши хората.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
450
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Фашизъм е афиширането на някаква безумна фикс идея.
449
1
 
1
 
! Отговори
до 478 преди 3 години
До 123 Хайде да видим дори сам не си си сложил знак независимо какъв.
448
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123Човек пълен с идеи -пълен *** йот.
447
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 3 години
Много се радвам,когао чета безумията на някой "човек" пълен с идеи. Има ли или няма вирус? Как се лекува без измислено лечение? Как хората и така си умират и без вируса. Абе много е прав онзи професор 80% ***. Хайде сега да видим колко от тия 80% четът и пишат във форума.
446
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не му завиждам на д-р Мангъров. Днес го хулят, а след време, когато мъглата се разнесе, хората ще казват за него: "Какво толкова е казал? То и така си беше съвсем ясно"!
445
1
 
5
 
! Отговори
Целта е същата преди 3 години
В миналото направили експеримент със затворници осъдени на смърт. На всеки от тях казвали, че присъдата му ще бъде изпълнена чрез прерязване на големи вени, предизвикващо несъвместима с живота загуба на кръв. След това поставяли превръзка на лицето на осъдения, порязвали ръцете му започвали да ги обливат с леко затоплена вода така, че той да я възприема като кръв, стичаща се по ръцете му. Немалък процент от затворниците получили очаквания инфаркт. Толкова за целта на насаждания днес масов страх.
444
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами повечето нормални и мислещи хора също смятат, че този щаб е повече от излишен. Който иска да се информира за бройки - има си сайтове на РЗИ и МЗ и ако те се водят редовно и в пълнота, няма смисъл от подобни циркове всеки ден, като този, който ви уреждат клоуните от щаба.
443
4
 
7
 
! Отговори
вяра в науката преди 3 години
Един мангър в кацата с мед и разваля работата. Така стана, че народа изпростя и вярва на глупости и шамани. Това хич не е безобидно и най- застрашените сега са простите и недоучили хора вярващи във внушения и антинаучни простотии- връща се ново мрачно средновековие за недоучилите и простите, но проблема е, че заразяват и нормалните хора.
442
5
 
4
 
! Отговори
пророк преди 3 години
НА мАНГЪРОВ ЩЕ МУ ПОВЯРВАМ ПРИ 2 УСЛОВИЯ ! ПЪРВО ДА СИ СКЪСА ДИПЛОМАТА КАКТО ОБЕЩА И ВТОРО ДА СЕ НАПАСЕ С ВИРУСА ПЪК ПОСЛЕ ЩЕ ГО НАПРАВИМ ВОДАЧ НА СТАДОТО!!! ЛИЧНО НА МЕН МИ СЕ СТРУВА ЧЕ ЗАРАБОТВА ОТ ЧАЛГА ПАРТИЯСЪ НЯКОЙ МАНГЪР
441
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интервюто с доцент Чорбанов вчера по БНР също така беше много интересно. Неговото мнение е умерено и много коректно.
440
9
 
12
 
! Отговори
nimportequi преди 3 години
Мангъров зарази се най накрая и тогава се прави на отворко на бас че ще ревеш като бебе истинслите лекари да ти спасят з-а
439
8
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
На всеки, който поне малко разбира от хора му е ясно, че тези от НОЩ са лъжци и идьоти. Самият факт, че говорят и се отнасят с хората като със стадо животни, показва, че у тях няма нищо човешко, те са едни биологични отпадъци. Самите те са някакъв нов вид социални вируси, тровещи обществото.
438
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "граничи с фашизъм" Да нещо става около този вирус което граничи с фашизъм отнемането на права, непрекъснатото говорене за този проблем по радиото и телевизията, мерене на температура, заплашване и глобяване, маскирани хора в градския транспорт и по улиците като че са обирджии. Затворени училища учреждения дори паркове и заведения, КПП и непремерени яки заплахи и много други, ми то това ако не е фашизъм какво тогава е фашизъм е афиширането на някаква безумна фикс идея.
437
1
 
3
 
! Отговори
дребните са вредни преди 3 години
До Анонимен Тя простотията много се набива на очи и с малки букви ако е написана.
436
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен ""Мангъров отдавна"" ТОВА КОЕТО СИ НАПИСАЛО СЕ ОТНАСЯ ЗА ЩАБА
435
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До фенА Мутафчийски, Кунчев и Кантарджиев колко пациенти с Ковид са излекували? В Пирогов колко пациенти са излекувани от КОВИД-19....при положение че официално лекарство за коронавируса няма открито?
434
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛИЦЕПиши с малки букви, че с големите много се набива в очи.... простотията.
433
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров отдавна се компрометира... Толкова еТъп, че даже дрънка...
432
11
 
11
 
! Отговори
ЛИЦЕ преди 3 години
ЛИЦЕТО ОТ СНИМКАТА Е ПСИХИЧНО НЕУРАВНОВЕСЕНО ЗАЩО Е БЕЗ МАСКА А ПРОГАНДИРА ЧЕ ТРЯБВАЛО ДА СЕ НОСЯТ МАСКИ ТОЙ ИМУНИЗИРАН ЛИ Е?
431
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само доктори които участват в корупционни схеми са против Мангъров