700 км задръствания, опашки: Хаос във Франция преди локдауна

Кафенетата и ресторантите бяха препълнени
Обновена: 30 окт 2020 14:24 | 30 окт 2020 09:12, Нели Христова
58
700 км задръствания, опашки: Хаос във Франция преди локдауна
Снимка: БГНЕС

Огромни задръствания се образуваха вчера в Париж в последните часове преди Франция да влезе в режим на строги ограничения заради коронавируса за втори път тази година, съобщи ДПА.

Докато шофьорите бързаха да се приберат у дома или да напуснат столицата, се образуваха задръствания с обща дължина от 700 км, над два пъти по-дълги от обикновеното.

На левия бряг на Сена терасите на кафенетата бяха пълни предимно с млади хора, възползващи се от последния си шанс да изпият легално по питие с приятелите си.

В една голяма книжарница опашката от хора, правещи покупки в последния момент, бе от първия надпартерен етаж, надолу по стълбите, чак до касата на приземния етаж.

Фризьорите изнемогваха с постоянния поток от клиенти. "Човек ще си помисли, че Коледа е дошла по-рано", каза фризьорка на име Кати Дюотбоа пред Ройтерс.

"Ще бъде много трудно за нас. Коледният сезон е много важен за нашите приходи. Имаме чувството, че плащаме, че сме наказани за грешките на други", заяви тя.

Снимка: БГНЕС

Какви са условията на френската карантина

Французите ще могат да напускат дома си само за да пазаруват храна и лекарства, да отидат на работа или по неотложни семейни причини.

Сред уважителните причини за излизане ще бъде и карането на деца на училище. Училищата остават отворени, за разлика от пролетта, когато образователните институции бяха затворени.

Европа се затваря: Испания в извънредно положение до май, хиляди полицаи по улиците в Германия

Децата над шест години ще трябва да носят маски по време на уроците. Досега правилото се прилагаше за деца над 11 години.

Университетите няма да работят. Кафета и ресторанти също. Затварят магазините и другите търговски обекти, с изключение на супермаркети, обществени перални, аптеки, оптики, автосервизи и магазини за авточасти.

Разрешава се също така излизането за тренировка един път на ден за час.

Хората ще трябва да работят задължително от вкъщи, освен ако това не е технически невъзможно, каза министърът на труда Елизабет Борн.

Остават отворени институциите, предлагащи на гражданите административни услуги. Отворени остават църкви, джамии и синагоги, но сватби ще са възможни само с ограничен брой присъстващи.

Хотелите ще функционират при ограничен капацитет и ще приемат само гости, които пътуват по работа.

Границите между Франция и другите страни от ЕС остават отворени. Забранява се влизането във Франция от държави извън ЕС, освен при специални обстоятелства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
37, никой не се е "справил" още с вируса. Дори идея нямаш от кога и къде циркулира. Най-маскираните в Европа и сега най-много реват. Важно е кой бие най-силно тъпъна.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИванАйде иванчо, реши проблема, каот си тооолкова напредничав и умен. А предишните общества какво щяха да направят? Какво щеше да направи Франиця от 17-ти век, когатато мнгоо народ я счита за "най0-добрата версия" - Ами щяха да колят и бесят наред, да оставят бедните и гладните да умират от глад и щяха да се кълнат, че спазват свещенни закони. Ако искаш тази си франция - ей ту Судна, Абу даби и прочие.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен*затваряне - моя грешка
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** Христова, пак не пишеш на български... затваране, а не локдаун!!!
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НОСТРАДАМУСВ първа супер сила временно. Накрая победителят ти го казва кой е Йоан в Апокалипсиса.
47
1
 
11
 
! Отговори
Иван преди 3 години
"днешните общества са буквално само някакви лигльовци, които не могат да си седнат на ***, за да решат мащабно и ефективно даден сериозен проблем, а държат да отидат си си излочат кафето, все едно ще умрат без него"Изключително правилна формулировка!
46
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, голям зор да изпиеш още едно кафе... това днешните общества са буквално само някакви лигльовци, които не могат да си седнат на ***, за да решат мащабно и ефективно даден сериозен проблем, а държат да отидат си си излочат кафето, все едно ще умрат без него...
45
1
 
10
 
! Отговори
И миналия преди 3 години
път така го направиха. Целия Париж се изнесе заради локдауна по разни паланки да изпозарази пейзаните, дето горките и свестна болница си нямат. Макароните така не се и научиха, как се прави локдаун.
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то мерси, ама да ходя в Париж по време когато има вид на Пхенян с изключение само на Айфеловата кула, няма нужда.Иначе наистина няма смисъл да затварят вътрешните граници на Европейския Съюз, не само Франция. Трябва да направят както Швеция - Швеция също е отворена за всички страни от Европейския Съюз, като не пускат граждани от други държави само извън ЕС.
43
1
 
11
 
! Отговори
5KOV преди 3 години
Докато дюнера е 1лв. нищо не може да изплаши БЪЛГАРИНА....
42
0
 
18
 
! Отговори
до 44 преди 3 години
на 3-ти Ноември, ако Китайският Комунистическият Агент Байдън, чрез фалшификации бъде избран за Президент на САЩ, първа фаза е завършена!
41
4
 
12
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 3 години
Novus ordo seclorum (новия световен ред) започна. Китай ще се превърне в първа суперсила.
40
2
 
7
 
! Отговори
Ад0лфо преди 3 години
стадото у Концлагера и дезинфекция с Циклон Б - стара изпитана немска рецепта!
39
0
 
7
 
! Отговори
Дарк Уинтър преди 3 години
Активация...
38
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моментално трябва да се затвори всичко и тук! Изнемогват лекарите, препълнени са отделенията, мерки не се спазват никакви. Моментално затваряйте държавата и всички вкъщи!!!
37
11
 
23
 
! Отговори
Фактолог преди 3 години
Подготовката за новия световен ред върви трескаво .Сега е генералната репетиция ,за да се изпипат подробностите .Догодина - действие първо от пиесата на юдомасонските-извънземни-илюминатски -билдербергерски рептили започва !Приготвяйте се!
36
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е инвестиция за по-спокойна зима и избягване на по-дълготраен пълен локдаун.
35
0
 
10
 
! Отговори
. преди 3 години
Кире, жена ти кога е худила у Франция бе??Не е ходила! Не е ходила! Две пишлемета у квартала я научили!
34
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Анонимен 17,Някой е ограничен, но определено сте вие.Това не се прави за да се спре вируса, а да се намали темпа на разпространението му защото здравната система не може да издържи такова натоварване!!!! И защото толупите слушат всякакви божества. "Обикновен вирус, дето ще изчезне юли"? И не спазват елементарни препоръки. Китайци, виетнамци, южно корейци се справиха. Добре, че нямат мангъровци и непризнати професори. И си носят маските без да се обясняват.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Велика Франциямно си объркан