Доц. Ангел Кунчев: Ситуацията в Европа и в света не е много оптимистична

Страничните ефекти при ваксинация на деца не са по-различни
22 юни 2021 13:49, Нели Христова
135
Доц. Ангел Кунчев: Ситуацията в Европа и в света не е много оптимистична
Снимка: БГНЕС

Няма съществена разлика при нежеланите реакции от ваксините срещу COVID-19 сред децата над 12 години, в сравнение с тези сред възрастните, каза пред журналисти главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Още по темата

Кунчев участва в среща със здравните медиатори, на която е бил обсъден процесът на ваксиниране сред ромското население. Данните са от информация, постъпваща и от други държави. До края на седмицата се очаква становището на експертните ни съвети за ваксинирането на деца, страдащи от по-специфични заболявания, посочи още Кунчев. По думите му, децата с хронични заболявания ще се ваксинират след лекарска преценка.

Ситуацията в Европа и в света не е много оптимистична, допълни Кунчев. По думите му, за варианта "Делта" е достатъчно 60 на сто по-малко количество от вируса, за да бъде заразен човек. Разпространението е изключително бързо и е въпрос на време да се разпространи в Европа и да сме свидетели на поредната вълна, каза той.

Кунчев посочи, че най-рисковият контингент са лицата в социалните домове.

 


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
10
 
3
 
! Отговори
лекар инфекционист преди 1 месец
ще се видим октомври -декември ...пичове-неваксинираникогато ми дойдете... *** от страх,че се задушаватетогава ...молите за легло...и ревете,а аз ще чукам сестритедокато вие сте на кислород и си спомняте за Доц Кунчев
122
0
 
6
 
! Отговори
Страх в политиците преди 1 месец
Тя ситуацията и с НОЩ, назначен от Борисов, също изобщо не е оптимистична. Изчезнаха като старите пари хилядарките, както ще изчезнат и левчета след приемането на страната ни в еврозоната. Честито на финансистите, икономистите и политическите лидери. Свикнали са само да взема, но не и да дават. Е, ще им се наложи да научат и изваждането, а не само събирането. Между впрочем, учил съл висша математика, а и съм инженер.
121
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е ли време за пенсия на Кунчев?
120
3
 
12
 
! Отговори
ще испукате от глад преди 1 месец
то това е и целта на тази фалшива пандемия - да унищожи икономиката
119
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не да умират, а хора да почнат да се раждат заради Ковид, Кунчев ще плямпа все същото. Той е професионален песимист.
118
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Света и на минус да мине, за Кунчев ситуацията няма да е оптимистична :))
117
2
 
4
 
! Отговори
свински грип преди 1 месец
До Троле евреискиДобре, че ме информира за ваксина срещу свински грип. Явно ги следиш тия неща! Еврейка е ....... ти.
116
3
 
6
 
! Отговори
Троле евреиски преди 1 месец
До Свински грип и като се събуди троле евреиски палците ти беха в контакта а мъддурките ти светеха - нали ? После спещно се ваксинира и всички се оправи - нъл тъй ?
115
4
 
3
 
! Отговори
Свински грип преди 1 месец
До Анонимен, аз преболедувах свински грип януари месец 2018 г. За няма и 24 часа се влоших много сериозно. За тия няма и 24 часа двустранна пневмония, седмица някъде около 39-40 градуса температура, вкус и обоняние никакви( чак след два месеца се възтановиха), адски болки с ставите и мускулите. Антибиотици 2 броя+ още три вида хапчета и сироп. В болницата нямаше места. Отделенията препълнени, в стаите които са за по 3 легла са слагали по 5-6. Три седмици се лекувах.
114
1
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
"Ковид Б О *К Л У* К" пишеше, най-демонстративно
113
1
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Кофи с надпис "Ковид ***" - най-свирепия вирус в историята, дето умрелите ги погребваха в запечатани ковчези и посипваха с хлорна вар - марлите с храчки и всякакъв биохазард стоят в общия коридор. Толкова за вируса, дето прескача от два метра по въздуха... Комунистът Тиквен гьз от село Банки, е за убиване, не да ми се появява по тълавизора да плещи глу пости.
112
1
 
24
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
болниците не само че бяха пълни,ами интензивните птделения бяха пълни на 90%!!------////------ Болниците никога не са били пълни дори наполовина. Интензивните са достигали максимум до 70% заетост и то защото вкарваха всякакви вътре, за да взимат пари. Най-фалшивата болница беше Пирогов - когато отидох да си бия тетанус, в общата чакалня бяха изтъпанили две пластмасови кофи с надпис "Ковид ***" и до тях болнично легло, тунинговано с прозрачен гюрук - театрален реквизит. Имам снимки.
111
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От септември се започва отново. Така разбирам нещата от всичко чуто и прочетено до момента.
110
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тая герберска по-длога да се скрие някъде
109
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимна93Ковид е война! Изпусната или пусната....
108
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре,че системата ме цензурира :) Хем че не казах псувни,а просто мнението ми за такъв човек и неговата опростена психика.
107
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До НОЩ Какво значи се дразнят хората ? При 18 000 загинали,както Стойчо Кацаров каза най-много починали от времето на 1-вата световна война в България. Какво значи дразнят се хората, 18000 човека умряха той се вълнува,че се дразнели примитивните гпростаци! Що за безчовечие е това. Безобразие. 2-3% смърност при заразно заболяване е достатъчно условия ,за да се информира населението и да се спазват мерки. Който не иска има право да се изсели на самотен остров и да живее извън общото, извън обще
106
2
 
22
 
! Отговори
НОЩ преди 1 месец
До Анонимен "Ти си предубеден човек. При епидемията от Ебола в Африка цели градове и села се карантинираха без право на друго мнение! Навсякъде в Африка висяха плакати по сгради, спирки,улици за Ебола. Ти никак не си наясно. Просто в Африка медиите не са така застъпени както в Европа. Дъравите са технологично изостанали." Човек, за последно ти пиша. Едно е да правиш задължителна карантина за заболяване със смъртност 50% и нагоре, а друго е за 1%! Тук не се лепят плакати, а се дразнят хората!
105
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Минстър Кацаров обърна плочата от студията на Слави, там говореше как няма пандемия, как са безсмислени мерките, като стана министър обаче първото нещо ,което направи е да удължи извънредната епидемиологична обстановка и да продължи мерките, които мислеше за безсмислени, сега за изборите мерките остават за изборните секции.
104
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До НОЩ Ти си предубеден човек. При епидемията от Ебола в Африка цели градове и села се карантинираха без право на друго мнение! Навсякъде в Африка висяха плакати по сгради, спирки,улици за Ебола. Ти никак не си наясно. Просто в Африка медиите не са така застъпени както в Европа. Дъравите са технологично изостанали. Коронавирусът има 2-3% смъртност ,което не знам дали ти се вижда малко предвид големия брой заразени! Една заразна болест и опасна,каквато е Ковид 19 трябва да се информира за н