Акад. Петрунов: Имунитетът след ваксина е по-силен

Децата над 12 години могат да се имунизират спокойно, смята той
25 юли 2021 14:30, Ния Христова
108
Акад. Петрунов: Имунитетът след ваксина е по-силен
Снимка: Pixabay
Имунитетът срещу коронавируса, който преболедувалите получават, е по-слаб от този, който се получава след имунизация, заяви акад. Богдан петрунов пред БНТ.
Още по темата
 
Академикът заяви, че не е оптимистично настроен за това, което ще се случи през есента, предвид слабия интерес към ваксините. 
 
Той каза още, че наличните четири ваксини по препоръка на Световната здравна организация спокойно могат да се прилагат и на деца над 12 години.
 
"Всички ваксини, в момента са 4, които са налични, в програмите си за изследването имат много сериозно проучване на деца от 12 до 18-годишна възраст. Решението на СЗО и всички контролни органи е, че децата над 12 години могат да се имунизират спокойно и е добре да се имунизират, защото децата по-малко боледуват, много по-малко се заразяват, но те са носител, резервоар за разпространението на инфекцията", заяви акад. Петрунов.
 
Той допълни, че Нов вариант на коронавируса - Ламда, е регистриран в Южна Америка. Засега обаче няма много информация за него. 
 
Това заяви академик Богдан Петрунов поясни в ефира на БНТ.

108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
38
 
! Отговори
Antvx преди 2 месеца
"Имунитетът на преболедувалите е по-слаб..."Искаш да кажеш, че това дето си го учил и практикувал над половин век вече не е актуално?Все-повече се убеждавам, че най-сигурния имунитет срещу К19 е ясното осъзнаване, че това е 1 лъжа. И такива безгръбначни като този носят най-голяма полза. Давайте още, можете!!
30
0
 
12
 
! Отговори
Див врачанин преди 2 месеца
Еиий,а оправетесе,брее-гаах толко академице,професире,доценте,знааре,баячки...а разберете се,бе.Един рече,едн,другия,други,третия -трето...
29
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всъщност в този форум един или двама пишат слабоумни коментари притив учените и манипулират гласуването.
28
0
 
17
 
! Отговори
да,да ама не преди 2 месеца
До ТарикатаНавремето /преди около 40 години/ в Англия и не само имаха "луда крава" заради т.нар. приони във фуражите! Дължеше се на тарикатлъците им да изхранват преживни тревопасни с фуражи съдържащи термично обработени кланични отпадъци! Направиха икономии от термичната обработка и стана тя каквато стана - лудите крави ги копаха с булдозери както неотдавна прасетата!
27
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Войнстващата простащина във форумите срещу науката и учените е огледало на интелекта на пишещите, но и на характера им.
26
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 28 - очевидно продажен академик имунолог обяснява на хората, че хиляди години еволюция и цялата медицина до момента са неактуални пред великите експериментални неработещи препарати, наричани "ваксини срещу ковид". Но ние вероятно трябва да се преструваме че не забелязваме.
25
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Въ в форумите всякакви прости хора обясняват на академик имунолог,че не разбира от имунология. Това е парадокс и си има психологично обяснение, но нека всеки прочете за него.
24
3
 
20
 
! Отговори
Асан преди 2 месеца
Защо му дават микрофона на 80 години ?
23
2
 
23
 
! Отговори
копи-пасте преди 2 месеца
Да довърша, че тия тук дават до 500 знака само: /демек ХАРАКИРИ/ и НУЛА интервюта оттук-нататък!Той и Кантарджиев преди месец еретично и в противоречие с Мутафчийски, Балтов и прочеето неимуно и невирусолози каза, че най-добрия имунитет се получава след преболедуване на вируса! Дръпнаха го назад и вече не дава интервюта!
22
3
 
15
 
! Отговори
Тариката преди 2 месеца
Стига сме дъвкали тъпотии. Искате да знаете какво има във ваксините им? Пуснете си гугъл търсене за ПРИОНИ. Изчетете информацията и се сетете как избиха норките. Яко ни ръсятт, но не им е достатъчно. Трябва и със спринцовки.
21
2
 
25
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 месеца
Богдан Петрунов да си ваксинира първо внуците и правнуците, а после да дава такива безумни препоръки!
20
2
 
28
 
! Отговори
копи-пасте преди 2 месеца
До Този 12.04.2021 "Никой, прекарал вируса, няма антитела след 8-ия месец"То и от ваксините пак толкова! Или лъжат?!Това за неразбалите означава "боц" на всеки 6-8- месеца и ръчкане на съпротивителните сили на тялото ни, защото не поддържа в постоянна бойна готовност антитела за всеки какъвто и да е вирус - грипни, парагрипни, рино-..., коронавируси също! А до какво води това постоянно сръчкване на имунната система уважаемия академик Петрунов няма да каже, защото би било сепуку!
19
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега сериозно - този динозавър и поръчителите на "академичното" му мнение още не са осъзнали, че от много месеци подобни рекламни съобщения не просто имат 0.00% ефективност, а отблъскват и отвращават хората... И продължават да си ги бълват ежедневно и ежеминутно.
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стара му е информацията на тоз академик
17
1
 
27
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 2 месеца
Ще си ваксинира ли внуците ????
16
0
 
31
 
! Отговори
Този преди 2 месеца
Това твърдение ми звучи като,ментето уиски е по истинско от истинското.
15
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този е кандидат за бесилото, един от основните. От къде има тази информация? Само за 6 месеца имат всичката информация за тази "ваксина"?
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И тоя няма да успее да си похарчи хонорара за пропагандата. Отива в оня списък.
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя човек е досаден? Не му ли стига огромната пенсия на академик,а обикаля студиата и говори едно и също от 1.5г. ? Нека говорят младите учени, с познания и езици и нови факти по въпроса.
12
2
 
28
 
! Отговори
123 преди 2 месеца
Никакви ваксини няма.Това са бавнодействащи отрови. Пропаганда на платени професори за да се излъжат колкото се може повече хора.