Проф. Петров: Сърдечно-съдовите усложнения от COVID-19 са съществени

Страховете от ваксините са безпредметни, обясни той
28 сеп 2021 11:28, Петя Славова
127
Проф. Петров: Сърдечно-съдовите усложнения от COVID-19 са съществени
Снимка: БГНЕС

България е на последно място по ваксиниране срещу коронавирус в ЕС. Много страни заговориха за поставянето на трета доза, а на места, където имунизацията е на високо ниво следва да бъдат свалени част от противоепидемичните мерки.

"Страховете на всички хора за ваксините са безпредметни, излязоха доказателства от многомилионни дигитални записи, които показаха ролята на ваксините от гледна точка на намаляването на риска", заяви пред БНТ проф. Иво Петров.

Още по темата

По думите му, когато населението е информирано, то взима правилното решение, тоест информираното решение, което обикновено е правилното.

 "Персоналът в нашата болница е защитен на около 92% - 77% са напълно ваксинирани и около 12% са прекарали заболяването. Сърдечно-съдовите усложнения от COVID са съществени. Повече от 20% от случаите, които завършват фатално, за съжаление, една от причините е сърдечно-съдово усложнение", уточни проф. Иво Петров.

Той коментира, че трябва да се мисли в посока хората да бъдат предпазени от усложнения, а това е необходимо да се случи навреме.

 "На този етап един от начините е ваксинацията. Едно от основните усложнения, дори на късно прекаралите COVID-19, е превишената склонност към тромбообразуване. Неслучайно в повечето международни клинични ръководства залегна ранната профилактика на тромбообразуването с антикоагуланти", каза още проф. Иво Петров.
 


127
Още от Коронавирус
САЩ ни поставиха в 4-а категория - с много висок риск от пътуване
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
4
 
! Отговори
Вълканов преди 2 седмици
Болеста е безпощадна и жестока. Но за съжаление, ваксините също. Направо казано, за моминта няма ефикасно средство за борба с болеста. Поззнавам хора, които са се пазили много, изпълнявали всички медицински предупреждения, но уви, това не спира заболяването. Като че ли, остава да е много добра собствената естествена имунна система.
119
0
 
0
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 седмици
И Проф. Петров да си ги харчи със здаве! И да спи спокойно!
118
1
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
при 5% всеки си мисли, че точно той ще мине между капките и заразата си върви ----///----- Е, колко да си върви? Като мине през 100% от хората, после накъде върви?
117
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А защо мен никой не ме натиска? Само ако спрат и тези отвратителни снимки на спринцовки,забиващи се в татуирано рамо и работата ще е добре.Това е антиреклама!Ще ме откажете, даже и да съм решил да се ваксинирам.Урун..гелски ръце, ще пускате в реклама га..д..ня .ри.
116
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Иска да каже усложненията от ваксините, не от ковид. Ваксините са докарали много повече сърдечно-съдови заболявания отколкото вируса.
115
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Антиваксърите не са оредели защото някой си мисли,че са умрели!Живи са ,но използват времето си за по-добро полезни неща от четене на бръщолевения на математици и доктори.Аз го изкарах проклетия вирус без отражения.Нито белият ми дроб е на дантела,нито със сърцето имам проблем.Внимавам с какво се храня, намалих си килограмите,не ям месо и свалих кръвното налягане.Един такъв доктор ми беше правил кардиограма без да сложи всички електроди и после според тази кардиограма имах синдром на Бругада.
114
0
 
8
 
! Отговори
до анонимника преди 2 седмици
И двеста специализации да има лекарят трябва да има душа и сърце.Отдавна вече няма не само кадърни специалисти,но и ЛЕКАРИ.Имаме бездушни търговци вместо лекари. Високообразовани,/при това невинаги- дори лекарски дипломи се купуват/КАСАПИ,за които пацениентът е парче месо и банкомат.Служители на търговските д-ва,за които човешкия живот няма стойност.Може и да има единици сред тях,които правят изклчение но над 99% са от гореописаните.Медицински геноцид и не носят отговорност.Не дават дориЕПИКРИЗА
113
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Веднага ще споделя как беше-идваха едни от фармацевтичните компании в отделението-файзер, мазер...носеха едни пакети от макдоналдс точно по обяд като си изгладнял като вълк и знаят, че ще седнеш да ги зяпаш и дъвчеш и почваха да ни обработват. Това за един си аулин, а за ваксините си представям. Сигурно пържоли им дават и обещават небесата.
112
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Другарю Петров много добре ви знам схемите, имам познати, ама и лично ги знам. Как обикалят едни емисари по болниците и обещават комисионни, ако проповядвате нещо си и носят пакети от макдоналдс с хамбургери, които са достатъчни да ви купят. Порно.графия.
111
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До яаожгтн - Има 4 специалност - Вътрешни болести,Кардиология,Инвазивна кардиология и Ангиология.Той е първият в България,който имплантира ендопротеза при аортна аневризма и дисекация (включително за първи път в света при дете).Първи извършва каротидно стентиране и тромбекстракция на съдове на мозъка за лечение на мозъчен инсулт.Един от първите в света при имплантиране на бифуркационни стентове при сложна патология на артериите на сърцето.Такива неща прави човека а ти не можеш да ги прочетеш...
110
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тъкмо обратното е-ковид усложненията са резултат от нелекувани сърдечно съдови заболявания. Но си дрънкате както ви изнася. И не ме питай откъде знам, та да не те питам, ти какво знаеш.
109
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ШашиТочно Професор Иво Петров, няма как да те замотва за болестта ти. Или в сферата в която работи. Има статии много в нета, пък ако си от София, направо отиди в Сити клиник. Той е там. Иво Петров толкова животи е спасявал и то с такива сложни сърдечно съдови заболявания, че ти е бедна фантазията. Виж кой е правил нечувани и невиждани операции в света, свързани с аневризма на аорта или дисекация на аорта. Човека е признат от цял свят. Дано не стигаш до там, но стигнеш ли.Иво Петров е човека.
108
5
 
3
 
! Отговори
ardhrh преди 2 седмици
Не отваряйте очите на малоум.ните АНТИваксърчета, нека да мрат!! Да има повече чист въздух и да не мърсят с присъствието си земята!!! Светла памет на всички отишли си от коварната болест, на антиваксърите -лек и пряк път към Св.Петър!!!
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Duchess of Cringe - ДръШки.... Некой требе да работи! Милиардерите ли ще работят, бре?!
106
1
 
5
 
! Отговори
уеижгт преди 2 седмици
А на всичкото отгоре пациентът със сърдечни проблеми дори не може да отиде на кордиолог щото те са отишли в ковидотделение за повече кинти т.е за да благоволят да го лекуват от хронични сърдечни заболявания трябва да го пишат с ковид и оттам го захвърлят в ковид отделението и край. Как не ги е срам убийците да се показват по телевизията?Същите тези които не приемаха и не приемат и лекуват спешни случаи и отлагат важни планови операции УЖ заради ковидя. А болните от всички други болести да мрат
105
3
 
5
 
! Отговори
яаожгтн преди 2 седмици
Българинът живее много нездравословно- вредни и боклучави храни, мазно,алкохол,цигари.За зверския стрес отделнолНе получава адекватна медицинска грижа особено пък сега, не ходи на контролни прегледи- не че някой му обръща и внимание ако отиде,обаче сега покрай ковида разкихал се разкашлял се правят му фалшивия тест и О,ЧУДО зле бил със сърцето и ковидя бил виновен.. Глупости
104
4
 
5
 
! Отговори
яаожгтн преди 2 седмици
Каква е специалността на професора??? Понеже физици и информатици и те дават съвети за ковидЯ- витанов и другата врачка. По какво е лекар? Има ли вече лекари- кардиолози, и всякакви други специализирали с годин ив областта си.Щото като гледам май всички станаха КОВИДОЛОЗИ - други няма вече и не носят отговорност за погубените от тях невинни животи в търговските дружества вклчително и на убитата от анестезиолог напълно здрава млада родилка и нейното бебе
103
1
 
6
 
! Отговори
p преди 2 седмици
И моя роднина за съжаление след боледуване от Ковид получи сърдечно увреждане, а го кара вкъщи без да има сериозни симптоми...
102
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 седмици
Мога да се хвана на бас с всеки, че до 20 години ще стопи човечеството поне с 50%. Много го чакат да отслабне с времето, но до сега за година и половина не е отслабнал и с милиметър. Дори стана още по-заразен. Въпрос на година-две е да прескочи ваксините и пак да се върнем отначало.
101
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 седмици
95 Изобщо не си прав. Вирус със 5% смъртност е много по-добър и ще умори много повече хора в дългосрочен план от такъв с 50% или повече смъртност. При висока смъртност всички ще се изпокрият в миша дупка за седмици наред и няма да има кой да разнася заразата. Докато при 5% всеки си мисли, че точно той ще мине между капките и заразата си върви. Това си е перфектния вирус за намаляване на човечеството. Не знам лаборатория ли го е измислила или природата, но е гениален.