Ще повлияе ли COVID-19 на естествения ни подбор?

"Най-чувствителните генотипове просто ще се възпроизвеждат по-малко"
15 окт 2021 18:08, Ния Христова
69
Ще повлияе ли COVID-19 на естествения ни подбор?
Снимка: Pixabay
Най-лошошото последствие от COVID пандемията ще бъде промяната в човешкия геном. Това заяви вирусологът Анча Баранова в интервю за lenta.ru, цитирана от БГНЕС.
 
"От гледна точка на еволюцията най-лошото, което може да се случи, е промяната в естествения подбор на човечеството. Най-чувствителните генотипове просто ще се възпроизвеждат по-малко - не казвам, че ще изчезнат", поясни Баранова.
 
Тя даде и пример: неваксинирана жена, която боледува от COVID-19 два пъти годишно, ще ражда по-малко деца, отколкото жена с естествена резистентност към него, която е допълнително ваксинирана. 
 
"Този модел ще доведе до факта, че средно човешката популация ще стане по-устойчива на COVID-19", подчертава ученият.
 
"Например на повечето европейци често липсват гени, които произвеждат един от интерфероните на семейство ламбда. А повечето африканци ги имат. Има хипотеза, че това се дължи на някакъв древен коронавирус, разпространил се сред нашите предци и убил много от тях. Тези, които са имали такива хиперактивни интерферони са преживели цитокинова буря и са загинали. А тези, които не са имали тези гени са успели да се възстановят. За няколко поколения честотите на гените са се променили и тези без интерферон са станали по-често срещани в популацията", каза Баранова.
 
Тя добави, че дори без ваксини и лекарства, генетичната структура на човечеството ще се промени след две до три поколения, а на тях коронавирусът вече няма да влияе толкова силно върху живота им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Jiv genocid
47
0
 
3
 
! Отговори
към Евалато преди 2 години
аз си го изкарах вкъщи, В БОЛНИЦИТЕ УБИВАТ с тези машини на кислород.Руските учени казаха че трябва да се обдишват хората със смес на обикновен въздух и ОЗОН защото озона убива всички патогени, но във западно-юдейските болници обдишват хората със килсород и ги убиват....
46
1
 
1
 
! Отговори
гг преди 2 години
До Анонимен 50 Руските учени работят с духовните причини на болестите, а твоите материалисти-сат.нисти само с тяхното проявление във физическия свят, "професоре"! Ти по принцип си з.аблуден!
45
5
 
2
 
! Отговори
Евала до 52 преди 2 години
Аз в тялото си имам и естествен имунитет, щото изкарах Ковид, имам и ваксина Янсен. В главата си имам и акъл. Пък ти си кух отвсякъде. Бъди щастлива , Ани ! Едно аверче умря от Ковид, беше умно като тебе, неваксинирано. Последни дни - на кислород. Жена му едва го разпозна в моргата, разкривено му било лицето за глътка въздух. Be happy like him.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма и година от прилагането на ваксина и вече се съчиняват статии за последиците и естествения отбор?! Този процес продължава от самото начало на човеците и ще спре с последния останал на Земята човек. А тук се леят твърдения и теории как неваксинираните щели едва ли не да изчезнат. А къде останаха част от хората които никога не биха се разболяли, с т. нар. супер имунитет?
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако не е допълнително ваксинирана няма да ражда толкова какви глупости се съчиняват вече
42
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала, ти си от тия умните дето ви говорят от телевизорите. Не се налага да мислите. Бързахте да се ваксинирате да не изпуснете да си натопите гъзовете по гръцко. Сега умирате от яд че сте прецакани и хвърляте пепел и жупел по неваксинираните ама е късно. Това няма как да си го извадите от тялото. А ние все още имаме избора дали да си го сложим. После претендирайте че сте по- интелигентната част от населението. Ама и листовките на ваксините си не прочетохте от интелигентност.
41
9
 
6
 
! Отговори
Евала преди 2 години
Дай ,Боже да повлияе! Да отлетят неваксинираните. Първо: братчедите от махалите, дето ги е страх от всякаква игла, да не ги скопели, зер трябва да правят по 10 малки гад.инки.Второ: Антиваксърите. По презумпция са нискоинтелигентни, но с претенции на ученост. Университети :"БГ ***" и сайтовете на Прокопа и Бабикян.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз по принцип съм резервиран към каквото и да било мнение, на който и да било руски учен. По-добре не пускайте такива двусмислени статии, че повечето имат трудност да четат и разбират текс. Ще разберат статията както им изнася и ще си захранят още повече конспиративните теории.
39
1
 
11
 
! Отговори
Малий преди 2 години
То все бях чел тук тъпотии, но този път надминахте себе си. Вие ли ги търсите тия новини или те ви намират?
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 44 А на мене една жена на пазара ми каза, че следващият вирус щял точно ваксинираните да удари.
37
0
 
10
 
! Отговори
партизанин преди 2 години
Едно време, при бай Тошо какви генотипове имаше.
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-чувствителни са хората над 80 години - те ще се възпроизвеждат по-малко. Вече мога да направя изследване с шокиращите резултати, че почти не се раждат деца от такива родители.
35
2
 
12
 
! Отговори
до 41 преди 2 години
Последното, което ще взема насериозно са "анализите" на представител на липсващото звено. Тичай за четвърта доза току виж набъбне обема в тази малка черепна кутия над раменете ти.
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващият вирус, който ще пуснат, ще удари неваксинираните. Тоест тези, непослушните, които не се подчиняват лесно. Така е решил световният елит. Такова писание ми мина наскоро някъде из нета.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За ковид не знам. Ковид ваксините - несъмнено.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
35 това за дебелите не знам, но анорексичните мрът на конвейнр. Просто всички крайности ще бъдат яко ошляпани. Давайте с разум бре хора, всичко, от яденето та до купона.
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То е като храната - ГМО храната е некачествена. Ваксинираните тепърва ще се сблъскват със страничните ефекти макар и малко да са отложили неизбежното. Така или иначе ще изчезнат дали от това или нещо друго. Изкуствените неща не са като истинските. Естествения подбор няма как да бъде избегнат.
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирания ГМО мутант ви гарантирам, че няма да ражда
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въобще няма да повлияе. Обаче, дженджъризмът - абсолютно.