Ще повлияе ли COVID-19 на естествения ни подбор?

"Най-чувствителните генотипове просто ще се възпроизвеждат по-малко"
15 окт 2021 18:08, Ния Христова
69
Ще повлияе ли COVID-19 на естествения ни подбор?
Снимка: Pixabay
Най-лошошото последствие от COVID пандемията ще бъде промяната в човешкия геном. Това заяви вирусологът Анча Баранова в интервю за lenta.ru, цитирана от БГНЕС.
 
"От гледна точка на еволюцията най-лошото, което може да се случи, е промяната в естествения подбор на човечеството. Най-чувствителните генотипове просто ще се възпроизвеждат по-малко - не казвам, че ще изчезнат", поясни Баранова.
 
Тя даде и пример: неваксинирана жена, която боледува от COVID-19 два пъти годишно, ще ражда по-малко деца, отколкото жена с естествена резистентност към него, която е допълнително ваксинирана. 
 
"Този модел ще доведе до факта, че средно човешката популация ще стане по-устойчива на COVID-19", подчертава ученият.
 
"Например на повечето европейци често липсват гени, които произвеждат един от интерфероните на семейство ламбда. А повечето африканци ги имат. Има хипотеза, че това се дължи на някакъв древен коронавирус, разпространил се сред нашите предци и убил много от тях. Тези, които са имали такива хиперактивни интерферони са преживели цитокинова буря и са загинали. А тези, които не са имали тези гени са успели да се възстановят. За няколко поколения честотите на гените са се променили и тези без интерферон са станали по-често срещани в популацията", каза Баранова.
 
Тя добави, че дори без ваксини и лекарства, генетичната структура на човечеството ще се промени след две до три поколения, а на тях коронавирусът вече няма да влияе толкова силно върху живота им.

69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Jiv genocid
59
0
 
3
 
! Отговори
към Евалато преди 1 месец
аз си го изкарах вкъщи, В БОЛНИЦИТЕ УБИВАТ с тези машини на кислород.Руските учени казаха че трябва да се обдишват хората със смес на обикновен въздух и ОЗОН защото озона убива всички патогени, но във западно-юдейските болници обдишват хората със килсород и ги убиват....
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До гг Прави си, работят в тясно сътрудничество със Свети Петър
57
1
 
1
 
! Отговори
гг преди 1 месец
До Анонимен 50 Руските учени работят с духовните причини на болестите, а твоите материалисти-сат.нисти само с тяхното проявление във физическия свят, "професоре"! Ти по принцип си з.аблуден!
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано повлияе, че много деградация последните години. То винаги си и е имало глупави хора де, ама сега гордо си демонстрират дебилизма.
55
5
 
2
 
! Отговори
Евала до 52 преди 1 месец
Аз в тялото си имам и естествен имунитет, щото изкарах Ковид, имам и ваксина Янсен. В главата си имам и акъл. Пък ти си кух отвсякъде. Бъди щастлива , Ани ! Едно аверче умря от Ковид, беше умно като тебе, неваксинирано. Последни дни - на кислород. Жена му едва го разпозна в моргата, разкривено му било лицето за глътка въздух. Be happy like him.
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма и година от прилагането на ваксина и вече се съчиняват статии за последиците и естествения отбор?! Този процес продължава от самото начало на човеците и ще спре с последния останал на Земята човек. А тук се леят твърдения и теории как неваксинираните щели едва ли не да изчезнат. А къде останаха част от хората които никога не биха се разболяли, с т. нар. супер имунитет?
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако не е допълнително ваксинирана няма да ражда толкова какви глупости се съчиняват вече
52
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евала, ти си от тия умните дето ви говорят от телевизорите. Не се налага да мислите. Бързахте да се ваксинирате да не изпуснете да си натопите гъзовете по гръцко. Сега умирате от яд че сте прецакани и хвърляте пепел и жупел по неваксинираните ама е късно. Това няма как да си го извадите от тялото. А ние все още имаме избора дали да си го сложим. После претендирайте че сте по- интелигентната част от населението. Ама и листовките на ваксините си не прочетохте от интелигентност.
51
9
 
6
 
! Отговори
Евала преди 1 месец
Дай ,Боже да повлияе! Да отлетят неваксинираните. Първо: братчедите от махалите, дето ги е страх от всякаква игла, да не ги скопели, зер трябва да правят по 10 малки гад.инки.Второ: Антиваксърите. По презумпция са нискоинтелигентни, но с претенции на ученост. Университети :"БГ мами" и сайтовете на Прокопа и Бабикян.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз по принцип съм резервиран към каквото и да било мнение, на който и да било руски учен. По-добре не пускайте такива двусмислени статии, че повечето имат трудност да четат и разбират текс. Ще разберат статията както им изнася и ще си захранят още повече конспиративните теории.
49
1
 
11
 
! Отговори
Малий преди 1 месец
То все бях чел тук тъпотии, но този път надминахте себе си. Вие ли ги търсите тия новини или те ви намират?
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 44 А на мене една жена на пазара ми каза, че следващият вирус щял точно ваксинираните да удари.
47
0
 
10
 
! Отговори
партизанин преди 1 месец
Едно време, при бай Тошо какви генотипове имаше.
46
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-чувствителни са хората над 80 години - те ще се възпроизвеждат по-малко. Вече мога да направя изследване с шокиращите резултати, че почти не се раждат деца от такива родители.
45
2
 
12
 
! Отговори
до 41 преди 1 месец
Последното, което ще взема насериозно са "анализите" на представител на липсващото звено. Тичай за четвърта доза току виж набъбне обема в тази малка черепна кутия над раменете ти.
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Следващият вирус, който ще пуснат, ще удари неваксинираните. Тоест тези, непослушните, които не се подчиняват лесно. Така е решил световният елит. Такова писание ми мина наскоро някъде из нета.
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За ковид не знам. Ковид ваксините - несъмнено.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
35 това за дебелите не знам, но анорексичните мрът на конвейнр. Просто всички крайности ще бъдат яко ошляпани. Давайте с разум бре хора, всичко, от яденето та до купона.
41
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 39 Чисто еволюционно си някъде малко след неандерталците :D Направи ли тест или и ти като всички антиваксъри мислите, че като кихнете два пъти и сте изкарали ковид на крак.