СЗО: 3.4% от заразените с новия вирус са починали

Испания потвърди първи смъртен случай от Covid-19
70
СЗО: 3.4% от заразените с новия вирус са починали
Снимка: БГНЕС

Около 3,4 процента от заразените с новия коронавирус са починали, много повече от жертвите на сезонния грип, които са под 1 процент. Това заяви днес на пресконференция генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейсус, цитиран от Ройтерс.

"Covid-19 се разпространява по-неефикасно от грипа. Изглежда, че не се пренася от хора, които не са болни. Предизвиква по-тежка болест от грипа и все още няма ваксина или терапия срещу него. Но той може да бъде спрян", каза Гебрейсус.

Той призова хората по света да спрат да се презапасяват с маски и ръкавици, предаде Асошиейтед прес.
Гебрейсус изрази безпокойство, че новият коронавирус е довел до дефицит на предпазни средства, които са жизненоважни за медиците, борещи се срещу епидемията.

"Не можем да спрем Covid-19, без да защитим нашите здравни работници", добави той.

Броят на починалите от новия коронавирус в Италия достигна 79, предаде Ройтерс, като се позова на службата за гражданска защита.

Тя съобщи, че през последните 24 часа в страната са били регистрирани 27 смъртни случая.

Общият брой на заразените в Италия - най-тежко засегнатата от вируса държава в Европа - също е нараснал чувствително - до 2502 от 2036 вчера. 160 от заразените са напълно излекувани.

Първи смъртен случай от новия коронавирус бе потвърден в Испания, предадоха ТАСС и Ройтерс, като се позоваха на здравните власти.

Мъжът е починал още на 13 февруари в източната автономна област Валенсия. Направени след смъртта му тестове са установили, че той е бил заразен с вируса.

Британски гост в поставения под карантина хотел на испанския остров Тенерифе е бил диагностициран с новия коронавирус, предаде Ройтерс, като се позова на местните здравни власти.

Британецът, който е дал положителна проба снощи, досега не е бил държан в изолация в стаята си, тъй като не е имал никакви симптоми на инфекцията. През изминалата седмица в хотела с вируса бяха диагностицирани 10 човека - всички те от една и съща италианска туристическа група.

Общият брой на заразените в Испания надхвърля 150. По-голямата част от тях са в автономна област Мадрид, отбелязва ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
до #68 преди 4 години
В USA затварят в петък всички училища . над 1000 . Гледай Колко си изкуфял , в таз България днес
58
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много по-голяма е смъртността от 3.4%. Повечето случаи са все още активни и не може да се смята правилно. Вижте съотношението починали/излекувани: Ю. Корея 33 починали / 41 излекувани, Италия 79 починали / 160 излекувани, Иран 77 починали /435 излекувани, САЩ 9 починали / 9 излекувани. Като приключат всички случаи процентът ще стане страшен.
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3 . 4 са си цели 12 процента!
56
1
 
1
 
! Отговори
Батман преди 4 години
Прилипети имат имунитет, защото ядат ферментирали плодова, които съдържат алкохол и затова спят по цял ден.
55
0
 
0
 
! Отговори
до 51 преди 4 години
До до 49- Грешни са ти сметките - към 50млн. жертви на испанския грип, но смъртността се изчислява спрямо броя на заразените и тя е към 20%.
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наказва само окаяни грешници, сред бугарите почти всички са такива.
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алкохолът в Иран е забранен. Само казвам.
52
0
 
4
 
! Отговори
к преди 4 години
До Анонимен 54, Точно па братята са с доста мощна имунна система
51
0
 
2
 
! Отговори
svetlio преди 4 години
Защото в Иран населението е изключително разпръснати.И там ходят само със забрадки,това не ти е Саудитска Арабия.Градовете са далеч,хората са свикнали да се лекуват с иллачи.Ама този изкуствено създаден щам си знае работата...
50
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А колко е процента на умиращите от обикновения грип? Не е ли по-висок?
49
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудно ми е защо Иран е на четвърто място по брой на заразени, та нали там жените по традиция си ходят маскирани
48
6
 
1
 
! Отговори
Мирянин преди 4 години
нека бъдем смирени!
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вие хубаво се смеете и подигравате, но нали си давате сметка че вирусът не убива само стари, но и такива с ниска имунна система. Ако този вирус се разпространи из родните гета, "братята" направо ще окупират болниците. Ще е проблем да се намерят кадри дори да ти обърнат внимание в случай че имаш счупен крак.
46
1
 
5
 
! Отговори
до 51 преди 4 години
ако действа толкова ефективно колкото Испанският грип, няма да има семейство без жертви. в моето семейство на баба ми близнака е умрял от Испански грип, сега мен остава да ме помете Короната и за 100 години период ще затворим цикъла!
45
1
 
10
 
! Отговори
идеота преди 4 години
значи, ако имам 200 приятела във фейсбук, след корона 7 от тях ще се гътнат - е те това е грип, нямам спомен след грипната вълна всяка зима по 7 от фейсбук приятелите ми да се гътват.
44
4
 
4
 
! Отговори
до 49 преди 4 години
много го ти е тежък грипа, под 0.1% е смъртноста при нормален грип. така, че дори според СЗО, които са смешка, Короната е само 34 по-смъртоносна.Освен това искам да кажа, че на Пандемията от 1918, така наречение Испански Грип, е убила 50 000 000 души при 8 пъти по-малко от в момента на Земята и е била със смъртноста 3%. така, че Коронаса с 3.4% бие с почти половин точка и Испанския Грип.С други думи, на база горното може да се очаква Короната да убие поне 400 000 000, т.е. 8 пъти Испанката!!
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда... А нашите упорито продължават да твърдят, че новият вирус не бил по-опасен от сезонните грипове...
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При грипа смъртноста е между 0.1-0.2%
41
4
 
3
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Аллах си подбира версиите
40
4
 
3
 
! Отговори
до 45 преди 4 години
На теб май и халоперидола не ти помага. Трябва да ти предпишат нещо по- силно, например евтаназин, търси го по ветеринарните аптеки.

Спонсорирани публикации