Ресторант в Токио дава отстъпки на плешиви клиенти

Всеки плешивец получава отстъпка от 500 йени от цената
9 май 2014 22:16,
13
Ресторант в Токио дава отстъпки на плешиви клиенти
Ресторант Акасака, Токио Снимка: Reuters

"Плешивото е красиво" е мотото на ресторант в Токио, където посрещат клиенти без коса с отворени обятия и с предложение за отстъпки, на каквито не могат да разчитат по-косматите им събратя, предаде Ройтерс.

Управата на заведението в токийския район Акасака окуражава посетителите да приемат с гордост липсата на коса, вместо да я крият.

"Плешивостта е много деликатна тема в Япония, но в Холивуд например има голям брой звезди, които напълно пренебрегват липсата на коса и с гордост вършат работата си. Желанието ни е да подхраним подобна нагласа и тук", казва собственичката на ресторанта Йошико Тойода.

Плешивостта не е толкова често срещано явление в Япония, колкото на запад, но въпреки това е проблем за 26 процента от мъжете. Генетиката играе роля в загубата на коса, но стресът сред хронично претоварените корпоративни служители в страната също може да се изтъкне като причина. В токийския ресторант всеки плешивец получава отстъпка от 500 йени (4,92 долара) от цената.

Сумата се увеличава според броя на плешивите клиенти в група. Ако петима плешивци пият заедно, едно от питиетата е безплатно.

По стените на заведението са окачени плакати с интересни факти за плешивостта. Един от тях например "осведомява" клиентите, че страната с най-голям процент плешивци е Чешката република, следвана от Испания и Германия. Друг плакат гласи "Бъдете плешиви, бъдете горди".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ресторантТокиоплешив
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм за там и ще си хапвам и пийвам с намаление с плешивата ми глава:):):)
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре че не са в ЕС.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е дискриминация!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"там ако си стар или уморен тегонят или те режат на интервюто"На запад казваш, за плешивост те уволняват от работа.Това ли е последната лъжа от американското посолство?
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плешиви мъже, които нямат достатъчно сексуален опит със жените, си мислят че мъжката външност е от значение, развиват комплекси за малоценност и вследствие на комплексите, а не на плашивостта, изглеждат непривлекателни за жените. Но плешиви мъже, които имат достатъчно сексуален опит, и са на мнение, че жените се интересуват единствено от материалните възможности на мъжа, не развиват комплекси за малоценност и въпреки плешивостта, изглеждат привлекателни за противоположния пол.
1
6
 
16
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 9 години
проблема на боко е не ,че няма нищо на главата ,а че няма нищо във нея!