Обясниха лошия дъх след яденето на чесън

Неутрализирал се отчасти с мляко
18 юни 2014 20:22,
19
Обясниха лошия дъх след яденето на чесън
Снимка: Reuters

Учени от Американското химическо дружество (American Chemical Society) публикуваха резултатите от изследване на причините за лошия дъх в устата след ядене на чесън. Експертите го обясняват с химични съединения в хранителния продукт и стигат до извода, че на науката засега не са известни методи за борба с проблема, съобщи Foodbeast.

Химиците са установили, че в чесъна се съдържа алил метил дисулфид. Това химично съединение се оказва особено устойчиво и трудно за премахване. Попадайки в кръвта, то дълго време циркулира в организма, придава на дъха, а също на течностите и субстанциите, отделяни от тялото, специфичен неприятен мирис.

Според учените миенето на зъбите и използването на освежители на дъха са само временна мярка, но не премахват причината за чесновия мирис. В изследването не се уточнява след колко време алил метил дисулфидът напълно се извежда от организма.

Според изследване на учени от университета на Охайо от 2010 година миризмата на чесън отчасти се неутрализира, когато се пие чаша мляко.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
35
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
а какво общо имат фастите с твоята миризма
12
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ядене на чесън е полезно.Имаше една поговорка"Старите хора казват: Мерише лошо, но мирише на здраве".Не ме интересуват какво са казали разни псевдо-учени от Хамерикото.Чесъна е полезен поради много причини и освен това,въпреки че е лют е вкусен.Не задължавам никого да го яде,но да критикувате хранителните навици на някого не е във вашето право.В крайна сметка всеки си избира какво да яде.Въпрос на навици,традиции в семейството,хранителни навици и така нататък.Хамерикото да си яде БигМака.
11
6
 
31
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До бай Петко 4Ето българския чесън бил причината за неуспешната здравна и пенсионна реформа с която трябваше да редуцираме популацията на пенсионери с поне 50% !
10
1
 
35
 
! Отговори
Кирчо от Бусманци преди 9 години
Най обичъм да са наям с боб чесън и ряпа и да са кача на транвая за банята
9
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Факта, че миришеш на чесън не е никакъв "проблем" както са се изразили псевдо журналистите в статията.Както са писали, има хиляди методи за подтискане миризмата на чесън - магданоз, едно зърно натурално кафе, едно блокче шоколад.Чесъна лекува превантивно 1000 заболявания, така че е грях да се нарича "проблем". Значи не е "проблем" да вониш на марихуана, да си дупчиш кожата с някакви простотии като татуси, пиърсинги и подобни простотии само защото изглеждат модерни на ***.
8
0
 
54
 
! Отговори
1 преди 9 години
Почти всяка вечер пукам чесън - сега вече е на скилидки, а пресния зелен е направо... От години не съм видял нещо повече от раздразнено гърло и запушен нос. След това 50 гр. ракия преди сън. Може да си заврете Макдоналдс и разните марципани по дупките. Каквото земята може да ти даде, няма равно. А хората който са комплексирани до гуша да не ги хваната да ядат чесън или друг зеленчук, че изглеждали като селяни, мога само ги съжалявам. Който гледа храна, все едно печата пари. Добре го запомнете.
7
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е лечебно средство чист антибиотик даже можеш да затриеш и фашисти като номер 2 !!!!!!
6
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стигаси ми пренахвал конентарите данеси атакист?
5
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А
4
2
 
47
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
Един пенсионер не мирише ли на чесън, не е никакъв пенсионер. Затова сме здрави, особено ако чесъна е български. Пък и киселото мляко помага. Младите като остареят/дано/ ще го разберат. Живи и здрави да са !
3
4
 
37
 
! Отговори
мдам преди 9 години
става с кисело мляко
2
23
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
след ядене на чесън смърдиш на турчин
1
4
 
49
 
! Отговори
Йордан преди 9 години
Чесъна се неутрализира само с магданоз.