Знаете ли, че... Един ден на Венера е равен на 243 дни на Земята?

Нашето Слънце притежава 99,8% от масата на Слънчевата система
Обновена: 21 фев 2017 10:15 | 21 фев 2017 10:04, Михаела Лазарова
10
Знаете ли, че... Един ден на Венера е равен на 243 дни на Земята?
Снимка: Reuters

Още от древни времена хората са вярвали, че Земята е плоска или пък че е подкрепяна от китове, плуващи под нея. Днес вече сме наясно с Големия взрив, черните дупки, формата и движенията на Земята и необятността на Вселената.

Но въпреки това сме сигурни, че има факти за Земята и Космоса, които не всички знаят и които биха били изключително интересни. А какво очаква човечеството след десетилетия, вижте в следващите любопитни факти!

Знаете ли, че... 99% от материята всъщност е празно пространство. Ако отстраните пространството между всички атоми на Земята, човечеството ще се побере в кубче захар!

В телата на всеки от нас има частици от избухнали звезди преди милиарди години.

Така нареченият снеговалеж на екрана на телевизора ви, който се появява понякога, е следствие от Големия взрив.

Земята през 2070 година ще изглежда така:

Ако сега вие бяхте извънземен, живеещ на 65 милиона светлинни години от Земята и погледнехте през специален супертелескоп (просто нека предположим, че е възможно), вие бихте могли да видите динозаврите. Това е така заради пътуването на светлината през пространството.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Петърчо преди 4 години
Интересно... това ме подсеща на една песен... Moby - We're all made of stars ... Приятен ден на всички.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така нареченият снеговалеж на екрана на телевизора ви, който се появява понякога, е следствие от Големия взрив.....Алооооо писателя снеговалежа за който пишеш не е резултат от големият взрив а е резултат от селективноста на хетеродина на самият телевизор. Колкото е по чувствителен толкова снеговалежа за който разправяш е по наситен .Но това не е снеговалеж а собствен шум на блока на видеота и на самите елементи от който е саставен. Но от къде да го знаеш това като си завършил изгорелата гимназия
2
0
 
2
 
! Отговори
i'm преди 4 години
Знаем, известно ни е още от 1978-ма година, когато няколко известни автора публикуваха резултатите от руските и американски мисии, и наблюдения в тази насока.
1
0
 
1
 
! Отговори
хвала преди 4 години
Добър копи пейст.