По-чиста и здрава кожа през лятото

Растението алое вера съдържа полезни ензими
Обновена: 30 юни 2019 22:45 | 30 юни 2019 22:44, Дарена Найденова
4
По-чиста и здрава кожа през лятото
Pixabay

Алое вера е считано от египтяните за растение на безсмъртието, а от индианците за райска пръчка. То притежава невероятни лечебни свойства, някои от които може би не знаете. Растението помага при ожулвания, порязвания и изгаряния, но ползите от него не се ограничават само до това.

Алое вера съдържа повече от 200 естествени съставки като полизахариди, витамини, ензими, аминокиселини и минерали, които подпомагат усвояването на хранителни вещества.

Според журнала за Наука и Здраве на САЩ, алое вера също притежава антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства, които подпомагат имунната система при почистването на организма от токсините и нахлуващите вируси.

Но освен всички тези плюсове, растението има и други полезни действия. Ето някои от тях.

Минерали

Алое вера съдържа множество минерали като калций, магнезий, желязо и калий. Тези минерали действат заедно в организма и помагат за метаболитните процеси.

Ензими

Освен минерали, растението предлага и важни ензими като амилаза и липаза, които помагат за храносмилането чрез разграждане на мастните и захарните молекули.

Витамини

Проучване показва, че алое вера съдържа витамин B12, който е необходим за производството на червени кръвни клетки. Това е чудесна новина за вегетарианците и веганите, които често не могат да си набавят нужното количество B12 заради липсата на месо в менюто.

Още за полезните свойства на алое верата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От кожата си тъпан няма да правя