6 грешки в прането, които вредят на здравето

Не перете сутиена редовно
7
6 грешки в прането, които вредят на здравето
Снимка: Istock

Прането на дрехите е едно от най-честите домакински задължения. Но докато сте фокусирани предимно върху дрехите, които носите всеки ден, може би забравяте някои други неща за пране, които също изискват внимание и които ако не се перат редовно, могат да предизвикат здравословни проблеми.

Кои са грешките в прането, които вредят на здравето?

Не сменяте спалното бельо редовно

Ако нямате навика да сменяте чаршафите всяка седмица, време е да започнете да го правите. Не ги забравяйте и не пропускайте този ритуал, защото по спалното бельо се задържат изключително много бактерии, микроорганизми, остатъци от кожа, пот, себум, всякакви нечистотии, които в комбинация с акарите могат да ви донесат много здравословни проблеми.

Не перете възглавниците често

Възглавниците са нещо, което много малко хора се сещат да перат редовно. Сменяте калъфките, но забравяте, че и самата възглавница има нужда от по-щателно почистване. Колкото и често да сменяте калъфките, през тях все пак преминават микроорганизми и остатъци от мръсотия, които са в пряк допир с кожата и дихателната ви система.

Перете възглавниците всеки месец на малко по-висока температура за по-добра дезинфекция.

Забравяте да перете калъфа на матрак

Ако използвате калъф за матрак, това е добра стратегия, защото ще ви улесни в поддръжката. Прането на самия матрак е по-трудно, затова обличането му в калъф е добър начин да поддържате хигиената по-добре.

Но ако не перете калъфа редовно, това също може да постави здравето ви в риск. Калъфите на матраците е добре да се перат всеки месец отново на малко по-високи градуси, за да се дезинфекцират добре от всички остатъци и бактерии по тях.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 месеца
Днес е Никулден! Честито на именяците!
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да знаете че маслото, бензина и боята не се изпират. Не знам дали е грешка, аре боята добре, така я модерно, ама маслото, все едно съм блажил. Чепвеното грозде обаче се изпра от бялата риза.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Когато ги свалим!
3
1
 
1
 
! Отговори
:) преди 5 месеца
А гащите? Кога?
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сютиени само на седмица.
1
2
 
8
 
! Отговори
Поправка преди 5 месеца
Всички тия не са грешки при прането, а грешки при не-прането.