На концерт или събитие, ако си ваксиниран? Eventim може да го приложи

Компанията вече създала съответните технически изисквания
3 фев 2021 14:07, Бойчо Попов
127
На концерт или събитие, ако си ваксиниран? Eventim може да го приложи
Снимка: БГНЕС

Онлайн продавачът на билети CTS Eventim възнамерява да обвърже присъствието на концерти и събития с ваксинация срещу коронавируса.

"Когато има достатъчно ваксини и всеки може да бъде ваксиниран, тогава организаторите от частния сектор също трябва да имат възможността да направят ваксинацията изискване за влизане на събития“, заяви главният изпълнителен директор на компанията Клаус-Петер Шуленберг пред германското икономическо издание WirtschaftsWoche.

CTS Eventim вече е създала съответните технически изисквания. "Настроили сме нашите системи, така че те да могат да четат и паспортите за ваксинацията“, коментира Шуленберг.

Той каза, че би разбрал, ако хората имат притеснения относно ваксинацията. "Но когато виждате как ваксинациите се провеждат в цял свят без никакви съответни странични ефекти, тогава трябва да се надяваме, че този скептицизъм скоро ще изчезне", допълни той.

Плановете на германското правителство предвиждат всеки германец да има възможност да бъде ваксиниран до края на лятото.

В провинция Шлезвих-Холщайн CTS Eventim организира сама назначения за ваксинация. С други федерални провинции се водят преговори за евентуално сътрудничество в бъдеще, когато ще се предлагат повече ваксини, казва Шуленберг.

"Колкото по-бързо се ваксинира населението, толкова по-бързо може да възобновим събитията на живо. За нас обаче акцентът е върху приноса, за да можем всички да преодолеем тази пандемия възможно най-скоро", казва той.

От българския офис на компанията не бяха открити за коментар.

Още новини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
2
 
1
 
! Отговори
Сиса преди 3 години
Много правилно! Нека ваксинираните да отидат на концерт, те няма да могат да го правят дълго.
110
2
 
2
 
! Отговори
Смях преди 3 години
"Но когато виждате как ваксинациите се провеждат в цял свят без никакви съответни странични ефекти..."В съседната статия: "Швейцария не даде одобрение на ваксината на Астра Зенека поради липса на достатъчна информация относно странични ефекти"Тия от Eventim се изкараха по-големи специалисти!
109
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълно съм съгласен с 114! Ще добавя само, че няма да се ваксинирам, каквото и да ми сторят! Не участвам в наглите бизнес операции на разни мегаспекуланти! Не съм подопитно животно! Имам силна алергия, от която едва не умрях, а разни набедени "експерти" още не могат да се договорят ваксинацията опасна ли е или не за алергичните!
108
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е неадекватно искане. Никой не знае като са ваксинирани дали не предават вируса и дали не са като безсимптомни носители с фалшиво спокойствие, че са защитени.Както се видя през последните дни ваксинирани хора се разболяват дори след втората ваксина. Имунен отговор не при всеки човек е налице.
107
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В средата на Август 2019 бях на фестивал с Europe и Scorpions. Последните съм ги гледал поне 30 пъти за последните 30 години, Юръп също много пъти. Жена ми ми обясняваше, че и е писнало да обкалям по концерти да ги зяпам тези, пари за хотели и т.н. Нямало ли вече свършване. Ето, че свърши. Шестото чувство ми подсказа да не купувам билети за 2020, а се гласих за Аеросмит през април. Не вярвам, че някога пак ще ида на концерт, не и след тази чума. Тя няма да изчезне в близките 5-6 години.
106
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При положение че плащаме по 200 лв билети ами че и ваксина ще ми искате. Ми няма да се ваксинирам
105
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'ми няма да се ваксинирам, фалирай! :):):)
104
3
 
14
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Много поскъпнаха билетите. Няма да ходя на концерт.
103
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не позволявайте на психопатите да ни разделят и владеят, пък ще видим кой-кого.
102
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво е, че всичко зависи от нас, обикновените хора. Всичко. Просто защото сме много повече от престъпните психопати.Бъдещето зависи от нашите действия, не техните.
101
2
 
8
 
! Отговори
Хасан Вакссинатора преди 3 години
Тия от Евинтим са редовни при мен, няма а мъжко няма женско, ще се избият кой да е пръв за ваксинка, досадници
100
11
 
21
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
"Нормално е да се изисква ваксина за правото да пътуваш, да работиш и да посещаваш общестени и институции и публични места, но българите са прости и само развиват теории за конспирациите."Човек, който е написал "теории ЗА конспирациите", в същото време дава оценка кой е ***. Без коментар.
99
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знам ги тези концерти!Чакаш голямата звезда час и половина да реши да излезе на сцената насмъркан,за да ми пее на плейбек и да се прави на ***!Едно е сигурно в сектор Б и сектор Г такива правила не важат!
98
2
 
32
 
! Отговори
Калин преди 3 години
Няма да казвам къде да си заврат билетите и концертите. Това подтикване към ваксиниране и извиване на ръце чрез медиите е криминално деяние!
97
2
 
46
 
! Отговори
УСПЕХ! преди 3 години
Аз нямам нужда от концерти, концертите имат нужда от мен.
96
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо, че може да сте инфектиран и да разпространявате - нали имате документ за Добър Гражданин. Нищо, че може да сте го прекарали, и да имате антитела - не сте се боцнали, значи не сте Добър Гражданин. Нищо, че нови мутации изобщо не се ловят от "ваксината" - това не е важно, важното е, да сте Добър Гражданин, и да си правите експериментални медицински процедури, когато и както ви кажат.
95
2
 
37
 
! Отговори
Жалко за тях! преди 3 години
Българският офис на компанията сигурно ще фалира. Българите са свободни хора.
94
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А от изпълнителите ще изискват ли ваксина?
93
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това означава ли, че ще забравят за билетите дето се продават преди самото шоу?А какво става с тези дето са го изкарали или имат антитела?
92
2
 
26
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
И как го виждат това нещо да стане. Та има изпълнители на които ходят само тийнейджъри за които ваксините не са разрешени. Не виждам как ще проверяват влизащите на концерт с билет. Ако съм си купил и съм го предоставил на някой друг ? Или и билетите ще станат дигитални и ще се изисква някакъв код. А бе пълни глупости.