В памет на Бождидар Димитров – войн на българската история

Българската история загуби своя най-страстен и колоритен защитник
9 юли 2018 17:07,

"Българската история загуби своя най-страстен, сладкодумен и колоритен защитник." На 2 юли почина проф. Божидар Димитров – бившият шеф та Националния исторически музей.

В негова памет в предаването „Операция история“ по Bulgaria On Air бе излъчено последното  телевизионно интервю с професора на историческа тема, в което той разказва за любимите си славни български владетели.

Интервюто, освен това, е посветено и на героизма на българските войни през Втората световна война, когато 450 хилядна армия участва в сраженията с германските войски с Югославия, Унгария и Австрия.

Още по темата

"Мисля, че ние тепърва ще осъзнаваме колко много направи Божидар Димитров за българската история. Той не беше просто добър учен и историк, той беше войн на българската история", каза Росен Петров в стъпителните си думи по време на предаването.

В рубриката "Тяхната история" журналистката Ваня Сухарова разказа някой истински истории за Вангелия Пандева, наричана от хората баба Ванга. Историите са събирани от преки свидетели и очевидци.

Вижте първата част от интервюто на историка в предаванетго "Операция история" по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание