Рахаф – саудитската тийнейджърка, оставила исляма, е в Канада

Рахаф Мохамед ал-Кунун публикува своя снимка в самолета
13 яну 2019 10:05, Петя Славова
92

Канада предостави убежище на саудитската тийнейджърка, избягала от семейството си от страх да не бъде убита. 18-годишната Рахаф Мохамед ал-Кунун публикува своя снимка в самолета, с който вече лети натам с полет през Сеул, предаде Bulgaria ON AIR.
Още по темата


След като избяга от родителите си, тя прекара една седмица в Банкок и успя да привлече вниманието на целия свят. В социалните мрежи Рахаф разказа, че е била държана затворена в стаята си само защото си подстригала косата и се е отказала от исляма – действие, което в Саудитска Арабия се наказва със смърт.

След намесата на Върховния комисариат на ООН за бежанците, тайландските власти се отказаха от намерението си да върнат момичето на родителите ѝ. А ООН ѝ предостави статут на бежанец.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на това момиче, защото да оставиш исляма - религия, която ти налагат насила се изисква много голяма смелост! В тези държави са фанатици и си мислят, че исляма е най-важното нещо в живота. Мислят си, че който се откаже от тази заробваща религия и иска да живее свободно, то според тях той е "неверник", "неморален", а само тези, които вярват в исляма са свестни и морални. Няма що! Мислят се за нещо повече от другите! Фанатици! Но Рахаф Мохамед им показва, че може да се живее и без религия.
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да и в християнската религия има клонове извън нормалното,но това са изключения,които не са толкова радикални и масови
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До село селоправ си,центъра на цивилизацията и науките е в арабския свят,идва исляма и унищожава всичко,тези от учените които не са избити бягат в гърция и италия и там става новото средище ,но на по-ниско ниво,тъй като повечето от откритията и науката са унищожени или избити.Тази религия идва точно за да ги унищожи,тъй като религиите започват да губят контрол върху хората,заради напредъка на разбиранията.После вече всичко е във властта на жреците(моллите)и има само молитви,камили и фереджета
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е ,вече има шанс да е човек,досега беше движима собственост,сега вече живота си е неин
63
0
 
12
 
! Отговори
село село преди 5 години
Ислямът идва през 6-7 век,ама ти си нагло неграмотен и от къде да знаеш, че арабите, египтяните, гърците и персите са процъфтявали доста преди това. Те са създали математик, физика, астрономия, а след ислямизацията нищо. Капиш колко си неграмотен, даже не разбираш мисълта на човек за какво говори?
62
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Обърнете се и вижте където има ислям,дали има наука,изкуство,технологии,прогрес,хуманност,демокрация и пр."Че тя науката, изкуството и технологиите първо от там са минали, преди да дойдат в Европата. Една част са измислени в Индия, а друга част са измислени именно от ислямския свят, чак едва после идват в Европа. Алгебра, геометрия, медицина... Всичко това води началото си от извън Европа. Ама ти откъде да знаеш.
61
5
 
14
 
! Отговори
До 59 от Християнин преди 5 години
Нищо не си проучвал защото си неграмотен. В С. Арабия се практикува Уахабизъм, който беше лансиран от ЦРУ за борба срещу СССР преди, а сега за създаване на гнезда на тероризъм, които да отслабят Европа, Русия и Близкия Изток. В една мюсюлманска държава като Иран семейството си недояжда, но осигурява на дъщеря си магистратура, а тук момичетата си правят джуките големи.В САЩ има протестантски църкви, в които пускат змии да хапят хората за да докажат силата на вярата - за това чел ли си?
60
6
 
9
 
! Отговори
Щурмовак Ястребител преди 5 години
Коментари от хора с никакво знание по темата, но мега претенциозни. Като да речем "християнина". Ти ако си чел Библията от начало до край, аз ще се обрежа още два пъти, а ако си чел Корана - както твърдиш, ама дори сам не си вярваш!, ще обрежа още 5 пъти! А дали този "християнин" (уинк-уинк!) е чул изобщо, че семейство Сауд са евреи и ционисти, т.е. - те не са мюсулмани, и че "ислямът" и е вахабизъм, форма на религия, измислена от ингилизите преди има-няма преди един век.
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Една арабска принцеса разказва" на Джийн Сасън е по-интересна история от това клише.
58
13
 
24
 
! Отговори
Ттт преди 5 години
Не си губете времето просто няма бог.Всичките религии имат за цел по един или друг начин даподчинят човечеството.Ако имаше бог още в старият завет по между другото да им каже че земята е кръгла Християнството си променя догмите с напредването на науката.Доколкото исляма е по консервативен и остарял
57
10
 
39
 
! Отговори
християнин преди 5 години
Аз съм ревновстен християнин,но от 25 год.изучавам исляма.Твърде дълбоко.Личното ми мнение е,че това е чумата на човешката мисъл.Това е примитивна философия,която превръща родения човек ,в зловещо,безмозъчно същество.Обърнете се и вижте където има ислям,дали има наука,изкуство,технологии,прогрес,хуманност,демокрация и пр.Има само виене на чакали/моллите/,удряне на челото в земятя и жестоки убийства.Това е исляма,за ваше съжаление.
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тука от всички 11-те които работят почасово за тоа сйт пише им имената в конаткти друг никой не коментира , само вътрешни коментари за да изглежада че някой пише нещо
55
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това момиче е достойно за възхищение. Тя не е някаква дисидентка или политическа активистка, нито идва от бедно семейство, за да се каже, че е икономически имигрант. Тя просто иска да учи в колеж и да стане архитект, да се постригва както си иска и т.н., а не да стои вкъщи, даноси бурка, да дебелее и семейството и да я бие. Много се радвам за нея, успя да се спаси.
54
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът насила е покръстен, пък реве, че 500 години са го оставили да си изповядва свободно каквато иска религия. Че даже и църкви са му разрешавали да си строи. Вижте кои са знаменитите обекти построени от Кольо Фичето и ще видите, че от 15 значими обекта, 12 от тях са църкви и са построени по време на Османското владичество... Опааа, сори... Според вас е "робство". Нищо, че робите нямат права, право на религия и право на собственост. Кажете го на тия с личните възрожденски къщи на 2-3 етажа
53
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Диабло:До колкото си спомням, когато България пада под Османско владичество, дори не съществува единна държава България, а са няколко с различни имена. После под Османско, населението се увеличава ТРОЙНО, а християни във войската е нямало, само са ги пазили. До колкото си спомням, православните ви "братя" християни ви претопиха и изклаха за нула време в Македония, Беломорие, Северна Добруджа и до Ниш, само за 50 години, а не за 500.
52
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей това ни е шанса да го върнем с лихвите на арабските завоеватели сори бежанци.Те вербуват сред по-отчаяните и мюсюлманите в нашите страни джихадисти, ние сега трябва да намерим тези който са недоволни и отчаяни сред арабите и да вербуване сред тях християни кръстоносци.И после им се заявява на всеки ваш атентат в Европа ние ще правим по три при вас.А всеки прохривтиянски активист дойде ли в Европа пълна амнистия без екстрадиране и тогава да им гледаме купона.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Само в твоя паралелен свят това не е ислям."Както казах... Колко е удобно да си TЪП!
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статията от Уикипедия не е коректна. Всъщност наистина течението е от 19 век. А не от 18-ти. Но и от 18-ти да приемете, пак е твърде ново и наистина не може да се счита за автентичен ислям. Все едно сега аз да направя християнска секта и след един човешки живот (добре, хайде, един дълъг дядовски човешки живот) сектата ми да я говорят по цял свят като някакво значимо за света християнство. Сещате се, че няма как да стане, ако няма някой зад гърба ми, да ми помага това да стане.
49
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 49Само в твоя паралелен свят това не е ислям.
48
1
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Малко за уахабизма https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Уахабизъм