САЩ ще отнемат зелените карти на имигранти на социални помощи

Мерките ще влязат в сила в средата на октомври
13 авг 2019 07:40, Анисия Иванова
19
САЩ ще отнемат зелените карти на имигранти на социални помощи
Снимка: Pixabay

Правителството на САЩ обяви вчера, че предприема една от най-драстичните стъпки за ограничаване на законната имиграция, предаде Асошиейтед прес.

Ще бъдат отнемани зелените карти на много имигранти, които използват федералната и щатска програма за подпомагане на хората с ниски доходи в сферата на здравеопазването ("Медикейд"), купони за храна, ваучери за жилище и други форми на социални помощи.

Федералният закон и сега задължава лицата, искащи да получат постоянно жителство или да легален статут, да докажат, че няма да бъдат в тежест за САЩ или "обществено бреме", както е използваният от правителството термин. Но новите правила могат да включат по-широк набор от програми, които могат да дисквалифицират имигрантите.

Въпреки че повечето внимание е насочено към усилията на президента Доналд Тръмп да ограничи нелегалната имиграция, новите правила се отнасят за хората, които влизат в САЩ законно и опитват да получат постоянен статут.
Тръмп се опитва да въведе в САЩ система, отдаваща преимущество на способностите на имигрантите, вместо такава с фокус върху събирането на семейства.

Съгласно новите правила Службата по гражданство и имиграция на САЩ ще прави оценка дали кандидатите са получавали социални помощи, наред с други фактори като образование, доходи и здравословно състояние, за да определи дали да им даде статут на законно пребиваващи.

Мерките ще влязат в сила в средата на октомври. Няма да се прилагат за американски граждани, но могат да засегнат имигранти, имащи роднинска връзка с граждани.

"Искаме в тази страна да идват хора, които са самостоятелни", каза и.д. директор на службата Кен Кучинели. "Това е ключов принцип на американската мечта. Той е твърдо залегнал в нашата история", добави той.

Имигрантите са малък процент от получаващите помощи. Всъщност мнозина от тях не отговарят на критериите за получаване на такива помощи заради имиграционния им статут, отбеляза БТА.
 


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Иииииии... преди 10 месеца
откъде мислят да ги наринат тези мигранти, че не разбрах?
Аз съм сигурен, че светът е пълен само с работливи богаташи, подходящи специално само за америка.
За миг не съм си и помислял, че ще я налазят латино- и афробедняци, не.
12
1
 
2
 
! Отговори
@_@ преди 10 месеца
Хубаво но Русия ги искаше а запада им вика вие сте лоши. В Русия има изградена система от векове за работниците които искат да работят но не знаят как.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Ханс

Защо пък да не го поканим в ръководството на ЕС, наистина?
Много ми хареса неговата фраза - като не й харесва, всеки да си върви откъдето е дошъл! При това, прадедите на онази поне няколко поколения подред са работили по плантациите и така са допринесли за изграждането на икономиката на САЩ. А тези, дето ги довлече Меркел, те какво са направили за ЕС, освен да пълнят канализацията и да цвъкат всяка година по едно Мюмюн-че, чрез което да източват още соц.помощи?
10
2
 
11
 
! Отговори
Кога ЕС ще вземе преди 10 месеца
пример от САЩ?
Лу.да.та баба покани милион и половина хрантутници, които на всичко отгоре демонстративно показват презрението и омразата си спрямо нашия цивилизационен модел. Ние обаче по принуда ги хрантутим.
От къде накъде, бе?!
Ако не им достига работна ръка - Русия е насреща. Защо не дадат работни визи на руснаците? Ще запълнят всички свободни работни места. При това, рядко ще намериш руснак, който да няма поне средно образование, бели хора са, християни.
А Меркел довлече неграмотни Мюмюн-и.
9
1
 
5
 
! Отговори
Ханс преди 10 месеца
След като си изкара и втория мандат, предлагам да му предложим на Тръмп да ни стане цар !!!
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Работохоликът Тръмп гледа да спре бедствието, което демократите сътвориха в последните 30г. - бай Ху*й от Пуерто Рико спечелил зелена карта и айдееее, цялата фамилия келешчета и те в САЩ. Така се прави велика държава - работа до откат, или системата те изхвърля като центрофуга!
7
11
 
13
 
! Отговори
Циник до 7 преди 10 месеца
Първо (овчи), кои са "американците"... Нация от емигранти
Второ - американците работят здраво... Платена 2 седмици... А майчинство 3 месеца...
Къде ви намират - такива цъpвyли
6
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами САЩ спират зелените карти тогава и като няма карти за 1500 долара как ще вземе помощ. Явно друга е целта, че на САЩ им трябват черноработници за скапана работа без заплати и американците са мързеливи и не искат да бачкат такава работа.
5
3
 
29
 
! Отговори
Циник преди 10 месеца
Ако Европа приеме същите много адекватни мерки.. голяма част от "спасените" макаци и арабски пингвини, ще преплуват Средиземно море обратно.
Докато има кьорсофра (на наша сметка) бизнеса с надуваеми лодки, с извънбордов мотор, оранжеви спасителни жилетки, и НПО трафик... Ще процъфтява
Браво на Тръмп
4
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дядо Сам ви е дал зелените карти, за да ви експлоатира, а не да ви помага материално.
3
6
 
24
 
! Отговори
САЩ печатници преди 10 месеца
Помощ ще има само за банките.
2
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То па едни карти и САЩ и сега не дават визи на всички българи, а само на богатите или чрез тото 2.
1
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом си плащат данъците, имат право и на помощ. А така едните имат повече права от другите само заради това че са се родили в САЩ, а другите са роби.