Липса на тонус по време на изолация - от какво имате нужда?

Дремвайте си следобед, бъдете по-активни
2 апр 2020 01:10, Иванка Гъркова
7
Липса на тонус по време на изолация - от какво имате нужда?
Pixabay
Има хора, които обожават да си стоят вкъщи. Въпреки това, колкото и да им е приятно да си почиват на дивана и да слушат хубава музика, само след два дни ще им омръзне. А какво да кажем, когато някои са изолирани у дома повече от три седмици? Поради липсата на движение, а и заради някои вредни навици, на тялото му липсва достатъчно енергия и много от процесите му се забавят, което вреди на здравето.
 
Може би всеки от вас е приел извънредното положение и си е съставил план, за да може хем да работи от вкъщи, хем да запълни свободното си време с неща, които му действат релаксиращо и го карат да забрави поне за малко за проблемите. Но има моменти, в които човек се чувства безсилен и се отдава на своя мързел, което е пагубно както за физиката му, така и за психиката.
 
Какво влияе на тонуса ви през деня?
 
Има няколко основни причини, поради които нямате сила и достатъчно енергия през деня. Това може да са здравословни проблеми, прием на вредни храни, липса на сън или недостатъчно отработване на натрупания стрес, дехидратация и други. Въпреки че при всеки е различно, има начини за повишаване на тонуса и справяне с изтощението, което ви прави и по-депресивно настроени.
 
Как да повишите тонуса си, докато сте у дома?
 
Бъдете активни
 
Всеки знае, че му коства много усилия, за да стигне до фитнеса, но след тренировката се чувства много по-свеж и зареден с енергия. Е, сега няма как да отидете до залата, но намерете начин да останете активни докато сте у дома. Колкото повече се движите, толкова по-енергични ще бъдете.
 
По време на упражнения сърцето изпомпва повече кислород и кръвообращението се подобрява. От друга страна мозъкът започва да работи по-добре и концентрацията ви се повишава.
 
Не ви е нужна натоварваща сесия. Достатъчно е да отделите между 20 и 30 минути сутрин, преди закуска, за да се раздвижите и да се разсъните. С тренировката ще настроите мозъка за работен режим и ще получите начален тласък.

Още по темата четете в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 4 години
НЕ ВИ ТРЕБВАТ ВЕЧЕ СОЦИАЛНИ КОНТАКТИ!СОЦИАЛИЗЪМА ВЕЧЕ УМРЕ, БЕ.... ХАХАХААА СЕГА Е РЕД НА СОЦИАЛИСТИТЕ!!!!
5
1
 
7
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Имам нужда от разходка в парка.
4
0
 
6
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Глупости,От дълго време стоене затворен се психясва и последиците ще видим след още 10-15 дни.По време на дългите ми години на море съм виждал хора,които след месец в океана така ги удря желязото в затвореното пространство на кораба,че скачат на бой за дребна забележка например при игра на карти,други се заключват в каютите и се наливат с алкохол,трети ходят по палубата и разговарят с делфините.Затварянето дълго време с едни и същи хора,та дори и семейство води до непредсказуеми действия.
3
0
 
1
 
! Отговори
кой преди 4 години
Подготовка. Представете си , че навигирате един Робо, докато си лежункате... Филмът с Бр. Уилис?
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам нужда от въздух и слънце, без омразни образи в телевизора, без дрънкането и хвалбите на Енвер Ходжа!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откакто започна карантината не мога да изтрезнея.