Двете жени с коронавирус, кацнали от Нидерландия, пътували с рейс

Нови 4 случая на COVID-19 в областта, всички са се върнали от чужбина
83
Двете жени с коронавирус, кацнали от Нидерландия, пътували с рейс
Снимка: БГНЕС

За последното денонощие в област Хасково са дадени 4 положителни проби за COVID-19, като всички са на лица, завърнали се от Нидерландия, съобщиха от областния кризисен щаб.

Потвърдена е инфекцията на двете жени от община Хасково на 41 и 42 години, завърнали се от Нидерландия на 1 май, за които по техни данни са били изследвани и потвърдени с PCR-тест още в страната на лалетата.

Още по темата
Жените са в добро общо състояние, но въпреки това са били консултирани от инфекционист в хасковската болница.

След поредица неуспешни опити да бъде установен шофьорът на таксито, докарало ги от София проучването е изяснило, че те през цялото време са заблуждавали властите и от столицата до дома си са се прибрали с автобус, който е тръгнал в петък следобед, 1 май, и е стигнал в Хасково привечер. Установяват се контактните лица, уточняват от щаба.

Третата положителна проба е на 67-годишна жена също от община Хасково. Тя е пътувала в другия полет от Нидерландия на 1 май, в който е пътувало и семейство, оставено за лечение в София. Жената е без симптоми и е била поставена под 28-дневна домашна карантина, допълват от щаба.

Последният случай е на 16-годишното момиче, дъщеря на 39-годишната жена от хасковското село Криво поле, хоспитализирана заедно със сина си в МБАЛ Хасково след завръщане от Нидерландия на 26 април.

Досега тийнейджърката има един отрицателен тест, но по преценка на здравните служби и е била взета втора проба, която е положителна. На момичето е наложена 28-дневна карантина. Тя е без оплаквания и остава за лечение в дома си.

Други 7 проби от 3 май са показали отрицателен резултат. Предприети са били и 29 PSR-теста на медиците от МБАЛ - Свиленград. Всички те също са били отрицателни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другият път да кацнат в Делхи с активна инфекция и пак да излъжат Много подли жени.Стари хора преди много години разказваха,че болни от туберкулоза ставали злобни и нарочно заразявали околните . Тогава нямало лечение.Затова има специален член от НК, който определя наказание за хора,които умишлено заразяват околните.Активистите се борят срещу опити с животни, а тези зли жени умишлено са заразявали хора.
59
1
 
10
 
! Отговори
Велес преди 3 години
Абе, лекувайте ги по метода на американския президент!
58
2
 
5
 
! Отговори
До 123 преди 3 години
Държавата Холандия вече официално се изписва и нарича НИДЕРЛАНДИЯ,пубере ! Както Бирма днес се нарича Мианмар,Цейлон -Шри Ланка и още някои други си смениха имената през годините. Учи бе момче,образовай се и тогава давай акъл, че иначе си смешен !
57
2
 
9
 
! Отговори
Баи преди 3 години
В чест на празника да донесьт малко - ковид жениците са ги пуснали доказано заразени на полета за бьлгария и после с автобуса ръси заразаЗахариева да испрати благодарственно писмо на - мангасария че са ни ги прибрали у родината , тя милее за всеки санародник с тъмен тен както се разбра прибра даже с правителственни полети отде кои можа
56
10
 
4
 
! Отговори
123 преди 3 години
Холандия бе ***... каква Нидерландия? Германия...Дойчеланд ли ще напишеш! Или Милано Майланд...
55
2
 
24
 
! Отговори
T преди 3 години
Хасковското село Криво поле - интегрираното население на селото. До кога ще търпим подобна безотговорност на граждани!?трябва да им се търси отговорност и да има глоби. И осигуровки да плащат, щото от интегрираните само спешните центрове ползват. Ние си пискаме отпуск и седим като затворници в името на всеобщото благо, а те задръстиха болниците - ромски махали, Сливен, Видин и т. н. Стига толерантност и социални привилегии!
54
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А платили ли са осигуровките
53
3
 
18
 
! Отговори
Татул преди 3 години
До Една от ПзИ не само, *** ами и заразени. Да добавя, че контрола на влизане в страната е под всякаква критика. Влезе ли човек от вън в лагера и дорде не мине 20 дена ни'кво пускане на територията на страната.
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовИзтриха ти коментара за Белене, ли, милата хибридка?
51
3
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
А 5000 лв глоба или затвор?ПП. Белене беше точно за такива асоциални индивиди... но ес демокрацията се крепи именно на тях, и затова плоскочели сeлcки нeфeли като желев го затвориха.
50
1
 
11
 
! Отговори
Краси преди 3 години
от "интегрираните" българи.
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовА член 164 на Германската Конституция КАГДА?
48
4
 
32
 
! Отговори
Хейтър преди 3 години
Боkлуци мр'сни. Да ги глобят по 5000 лв. и две години затвор. Друг път да знаят да си стоят в Нидерландия.
47
2
 
20
 
! Отговори
До 53 преди 3 години
Беден селски ямбУлски ***, подви опашле като бита ямболска маcтия, каквато си.
46
1
 
23
 
! Отговори
До 50 преди 3 години
1050 лева, поздравления, ямболски неплатежоспособен шАфьор на бус, точещ вечер по някой друг литър нафта с жълтите развалени зъби. Той е от ямбол, дами и господа.
45
11
 
12
 
! Отговори
Пълен провал преди 3 години
Близо 100 заразени медици - това е категоричният провал на мутро-олигархичната хунта на Черния Глиган. Нека не ни успива с досадната си логорея философът от радиоточката в Габрово.
44
12
 
4
 
! Отговори
Хахах преди 3 години
Кредити нямам и не живея като теб при мама.
43
3
 
43
 
! Отговори
Една от Пз преди 3 години
Не пуснаха хората да отидат да си заколят агнетата на село за празника, уж от съображения за сигурност, а в същото време кацат по 20 самолета дневно, пълни с български граждани с по-високи от нормалните нива на меланин в кожата. Двойни стандарти! Зер, ако попречим на лилавият етнос да разпространява спокойно вируси, от Брюксел (ония) ще теглят ушите на Бойко.
42
1
 
13
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
Имаш 2500 лева, паляр полово н3годен, ***.йка ти те е и3срала напразно, п0мивр с дългосрочни кредити и недобра кредитна история. Ямболски срив.
41
1
 
11
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
Смени ямболската плоча, селд.джук безпаричен.