Хидроксихлорихинът убива пациентите с коронавирус

Ново изследване препоръчва той повече да не се използва за лечение на COVID-19
24 май 2020 17:40, Нели Христова
25
Хидроксихлорихинът убива пациентите с коронавирус
Снимка: БГНЕС

След като  д-р Дидие Раул от Марсилия обяви, че лекува пациентите, болни от COVID-19 в клиниката си с хидроксихлорохин, целият свят побърза да последва примера му.  Учените вече няколко месеца се опитват да докажат научно, има ли полза от медикамента за лечение на малария. Едни предупредиха, че то има много странични ефекти и влияе зле на сърдечно-съдовата система. Други казаха, че е безопасно, тъй като се използва достатъчно дълго време в борбата срещу маларията.

Още по темата

Според ново проучване, публикувано от медицинския журнал "Лансет", хидроксихлорохинът е довел до смъртта на много хора по целия свят. Според екипа учени, лекарството не трябва нито да се изписва от лекари за превенция на COVID-19, нито да се използва при лечението на пациенти, които вече са болни.

Лекарството може и да е безопасно за пациентите, болни от малария, но COVID-19 е напълно различна болест. Учените са разгледали резултатите от 96 хил. пациенти в 671 болници между 20 декември и 14 април. Някои от тях се лекуват само с едно лекарство - антибиотик, хидроксихлорохин и хлорихин. Други се лекуват с комбинация от две.

Процентът на смъртност в групата пациенти, за които се е използвал хидроксиплорикин за лечение е много по-висок от този в другите групи. Един на всеки 6 души умира в групата, приемаща само едно от трите лекарства. Един на всеки 5 души умира в групата, приемаща хлорихин с антибиотици и един на всеки 4 души умира, приемайки хидроксихлорохин с антибиотици. Един на всеки 11 души издъхва без да е приемал нито едно от трите лекарства.

8% от пациентите, които се лекуват с хидроксихлорохин и антибиотици са развили сериозна аритмия.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажете го на Бойко Тьпунгера от Банкя.
23
3
 
1
 
! Отговори
Reptile преди 3 години
Хора, спрете се!Аналгин-хинин, Хлорохин и Хидроксихлорохин са различни препарати с различно действие, различна форма и концентрация на хинин. Всеки чул-недочул говори за лицензи, мафия и заговори!
22
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив помага лекарството за това и спряха да го продават. Лекар ни го е казвал приятел на семейството. На майка им и дадохме превантивно. Дори и Тръмп обяви, че го пие. Светът, в който живеем е много тъжен. Пазете се доброто не ни мислят...
21
2
 
1
 
! Отговори
Да се чете преди 3 години
До Ипикриза е виждал"Епикриза"
20
2
 
1
 
! Отговори
Ипикриза е виждал преди 3 години
До До 18всеки втори. Друг е въпросът коя си я е прочел и знае, за какво служи.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма отрови има дози. Останалото е битка в фармацевтиката за едни пари и пазари. Е лекарството не е скъпо, можем дори сами да си го произвеждаме, значи трябва да се вдигне шум колко е вредно. Друго е ако е също толкоз не ефективно но пъти по скъпо. Тогава може и по аптеки да се пусне.Прозрачна атака, но в кризата се видя, че без акъл и собствено производство не става. Така че тези атаки, ще срещат все по голяма съпротива. Докторите знаят какво и как да ползват. Публиката да пие газ ако ще.
18
2
 
0
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Струва ми се си виждал епикриза, ама през крив макарон.
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До kkkНа тия дето им плащат да подписват в епикризата, че роднината им умрял от Ковид ли ?
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пациенти аз като виден доктор ви казвам само клизма помага.Но аналното проникване трябва да е поне 30 сантиметра и то ръбесто .
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14Е как да я закрият, нали ще им се стъжни, но който се е хванал на хорото няма пускане...А истински новини има ли? А истина? А Бог?
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
днес.бг закривайте редакцията.само фейк нюз пишете, всеки ден.
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умора нямат продажните журналисти ей! На сто изледвания с които се доказва че Хидроксихлорохин в специална комбинация помага срещу ковид и е безвредно, ще намерят да изривят едно изледване с нарочно грешно използване на препарата, за да си пробутат далаверата с ваксините и да злепоставят Тръмп. Хидроксихлорохин комбинцията, наистина не е панацея, но е най-доброто до сега. Проблема на аптекарската мафия е, че струва стотинки и патентите му са изтекли - та непремено трябва да бъде спряно
12
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хитро. Опитаха се да продадат бърза отрова, интересно е дали някой е последвал авторитетния пример на Домуса и Тръмп, които го пиели. Лекарството против малария е хинин, не xyxichlr. Продава се дори в магазините като напълно безопасна напитка и се нарича Тоник.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хидроксихлорихинът убива пациентите с коронавирус-------------Абе, рдакцията, дайте директен линк към статията, че то като знаем какви "Лингвисти" работят при вас може да се окаже и обратното на това което сте писали. или по-правино ще да е "преписали"
10
2
 
12
 
! Отговори
Лекарството е: преди 3 години
Хидро-кси-хлоро-хин.Записвайте и повтаряйте, джурналя.
9
2
 
8
 
! Отговори
баце преди 3 години
Ако сравним кохортата на пациенти приемали имуновенин, ферипавир, други антивирусни, амиодарон и апаратна вентилация ще установим 99.99% смъртност. Значи ли това че това са смъртоносни медикаменти и суплементации?
8
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Връзки трябват, за да направиш програма за супер компютъра, която да открив лек за корона вирус. Според Г00РАНОВ това е достаъчно. Питайте го за сина му в СМГто(най-смешното учи*лище за таланти с предварителна платена подготовка -4 год яко зубрене отговорите на задачите на частните учители).Е, бас си талантите-математици. СМГ е идеален пример за ПРОПАДНАЛА ИМПЕРИЯ-ЕС. Ширещо се връзкарство, анархия, мафии. Идеална почва за появата на АНТИХРИСТ. Идеална почва за появата на вирус като КОВИД19.И КАКВО ПРАВИ БРЮ#&КСЕЛ? НИЩО. ЧАКА СИ ПАРСАТА ОТ МАФИЯТА ВСЯКА ГОДИНА. ИНАЧЕ, ЗАЩО ЩЕ СПИРАТ РУ
7
11
 
4
 
! Отговори
мангъра преди 3 години
най много да умрат родителите ви, това не е голяма загуба, има по важни неща заведенията и шезлогните а също и партията майка биесипие
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп и въобще Америка. АКО НЯКОГА ПЛАТИ И ЕДИН ПРОБИТЕ ДОЛАР НА С_З_О - УЧЕНИ-ВРЪЗКАРИ, ПРИЕТИ ПО ВТОРИЯ НАЧИН КАТО СИНА НА ГОРАНОВ СМГто. ЕЛАТЕ МИ СЕ ОБАДЕТЕ.ОБИРАЩО ПАРСАТЕ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ. ЩО Е ТО? "ГО*РАНЧОВЦИ" ЩЕ ДА СА. И ТЕ РАБОТЯТ ВЪВ ВСИЧКИ СЕКТОРИ НА ИМПЕРИЯТА-ЕС. ОТ ЛЕКАРИ ДО МЕНИДЖЪРИ И ДОРИ ИМА СРЕД ТЯХ МНОГО УЧЕНИ, МАТЕМАТИЦИ И ИТ.Връзки трябват, за да направиш програма за супер компютъра, която да открив лек за корона вирус. Според Г00РАНОВ това е достаъчно. Питайте го за сина му в СМГто(най-смешното учи*лище за таланти с предварителна платена подго
5
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента масово се крие истината. В Бг поне 300-400хил. са заразените с вируса, а тестове умишлено не се правят за да не се бунтуват робите... няма тестове няма болни. А тия 1000 теста дето всеки ден ги отчита са леко завишени и не се споменава дали са повторни тестове на едни и същи лица