СЗО предупреди, че пандемията може да продължи дълго

Какви мерки въвеждат отделните страни?
Обновена: 2 авг 2020 20:53 | 2 авг 2020 20:48, Веселина Йорданова
37
СЗО предупреди, че пандемията може да продължи дълго
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пандемията от коронавирус вероятно ще продължи дълго, предупреди Световната здравна организация на фона на усилията на редица страни за ограничаване на заразата. Заболелите по света наближават 18 милиона, смъртните случаи са над 685 хиляди.

Австралийският щат Виктория обяви бедствено положение. В Европа Франция и Полша са сред страните с най-голям ръст на инфектираните, предаде БНТ.

При трети ден с над 1300 заразени Франция подлага на задължителни тестове пристигащите от 16 рискови държави. Пътуванията до и от тях са забранени и затова мярката засяга само френски граждани или пребиваващи в страната.

Те трябва да представят отрицателен тест, направен до 72 часа преди пътуването или могат да се изследват на летището. При положителен резултат следва 14-дневна карантина.

Вечерен час влезе в сила в Мелбърн. Обявеното бедствено положение в австралийския щат Виктория дава по-големи правомощия на полицията за налагане на мерки срещу коронавируса. Жителите на града могат да пазаруват и да се движат за здраве само в радиус от 5 километра от дома. Връща се дистанционното обучение, затварят се детските центрове.

Мексико изпревари Великобритания по брой смъртни случаи и вече е на трето място в световната черна класация след Съединените щати и Бразилия.

Южноафриканската република мина границата от половин милион заразени, което е половината от всички случаи в общо 54 африкански страни.

Индия регистрира над милион и 750 хиляди потвърдени случаи, сред тях е и вътрешният министър Амит Шах, който е приет в болница.

До 15-и август на японския остров Окинава е в сила извънредно положение заради "експлозивен ръст" на заболелите. Повечето случаи са в американските военни бази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
31
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Абе това китайско СЗО не го ли затвотиха бе?Какво ни пука какво били казали??? Само лъжи перкат до сега!
28
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато съществува СЗО пандемията остава до края на света.
27
4
 
38
 
! Отговори
Дедовия преди 3 години
Още дълго ще крадем световен финансов ресурс!! Това заяви медицински неграмотния " шеф" на СЗО, Тедрос Гебреиесус- етиопец!!
26
8
 
39
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
В България пандемия няма.Не се наблюдава извън телевизорите.
25
7
 
47
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Ще продължава китайския вирус, защото СЗО го разпространи, в жалките си опити да замаже и прикрие Китай.
24
9
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще продължи дълго тъй наречената "пандемия" защото така искат определени хора и организации по света.Казват ,че има нещо,което никой друг не вижда да го има. Лъжат,манипулират.... една огромна част от света се подава супер лесно на манипулация. Това са слаби,страхливи хора. Точно чрез тях таковат майката на целия свят.
23
5
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Терористите изчезнаха... Бежанците потънаха във дън земя... А най-новия терор е COVID-19...
22
6
 
56
 
! Отговори
Пен преди 3 години
Пандемията ще продължи докато не се получи желания икономически ефект.Трябва всички държави да се заробят със големи заеми на глобално ниво.Когато това стане, ковида ще изчезне.Мерките ще затягат леко полеко въжето около шията на иконимиката и като я удушат напълно един голям заем за възстановяване ще оправи нещата и така целият свят ще дължи пари на едни хора.
21
3
 
60
 
! Отговори
Алекс преди 3 години
СЗО повтарят новините като някакви папагали, които са го чули това преди 6 месеца, на всички вече ни е ясно че ще продължи дълго, евала на Тръмп че им оряза бюджета, абсолютно безполезни.
20
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Европа към момента най-много хора заразили се с вируса, като процент от населението, има в Сан Марино (2,1%), Ватикана (1,5%), Андора (1,2%), Люксембург (1,1%) и Швеция (0,8%).
19
18
 
45
 
! Отговори
Бойко еббача! преди 3 години
Няма вирус всичко е пунта мара! Ккура ми е голем и ми дреме за простолюдието!
18
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да,да,разбрахме,нещо ново иначе ?
17
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Катар заразилите се с вируса са почти 4% от населението. В 16 държави заразилите се са над 1% от населението, вкл. САЩ и Бразилия. Ниският процент в световен мащаб е заради Китай и някои други държави в източна Азия, които успешно ограничиха епидемията, както и на все още слабото разпространение на вируса в Африка.
16
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
E при няма и 0.3% заразени в света няма как скоро да свърши, не са открили Америка
15
16
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Испанският грип, който тръгна от една военна база в САЩ, е продължил три години. От този коронавирус може да си патим много години и да измрат стотици милиони, ако ваксините не помогнат.
14
26
 
48
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 3 години
Мангъра да си скъса дипломата!!! Истината е че това е биологично оръжие, създадено от природата за да вразуми паразитиращата човешка раса. И ще успее. Повярвайте ми. След година ще си говорим. Ако сме живи и здрави.
13
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Европа от няколко седмици най-зле са Люксембург, Молдова и Черна гора и Македония, следвани от Босна и Херцеговина, Сърбия, Румъния, България и Албания. Великобритания са зле при починалите, а сега и в Испания има много новозаразени за едно денонощие. Беларус продължава да има много нови случаи, но не са онези свръхвисоки нива от преди месец.
12
5
 
56
 
! Отговори
1 преди 3 години
Гадове мръсни отвратителни !!! Оня мургавичкия го искам само за малко на една ръка разстояние....
11
6
 
62
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Моята БЦЖ пази народът ми от вашите фалшификации !Моят народ е безсмъртен!!!
10
21
 
80
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Пичове родени сте,за да мислите и да се развивате индивидуално!Стига с тези глупости за някакъв коронавирус!Лъжат ви,винаги зад това седят икономически и финансови интереси!Преди дни го писах,че в момента се изкупуват дълговете на държави и така губят суверенитета си,като се играе с облигации и ценни книжа!Отделно големи компании се водят до фалит умишлено,а на малки и неизвестни акциите се надуват до небесата!Вече сте роби до девето коляноживете за да изплащате задължения